Διατροφή Αλλαγή τροφης απο σπορους σε pellets

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valasia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Σημερα πηρα τα pellets της Versele Laga Nutribird B14. Δεν προλαβα καλα καλα να τα βαλω στην ταιστρα του και ορμηξε αμεσως, αφου εφαγε αρκετα πηγε στην διπλανη ταιστρα με τα σπορια, τωρα τον παρατηρω πως τρωει μια απο εδω και μια απο εκει.
Στα πελετ αναφερει πως πρεπει για αρχη να βαζουμε μονο 10% πελετ τις πρωτες μερες αλλα δεν ξερω αν το λεει για τα δθσκολα πουλια πουδεν την δεχοντε ευκολα ή αν το φραγει για να το δεχτει ο οργανισμος του.
Να βγαλω την ταιστρα και να τα ανακατευω για αρχη;
Εγω σκευτομουν να αφησω και τις 2 ταιστρες για να διαλεγει οτι θελει.
Επισεις με προβληματισε λιγο που ειδα πως περιεχει ζαχαρη.
 
Αρχικά το γεγονός ότι τρώει από την αρχή πελετς και τους αρεσουν ειανι πολύ καλό! Έπειτα όσο αναφορά την ζάχαρη δεν ειανι και τόσο καλό αν μπορεις ψάξε να βρεις αλλά χωρίς ζάχαρη. Αν δεν βρεις μποροε;να παραγγείλεις και από το ίντερνετ (σε διάφορες σηζητησιες έχουν ειπωθεί κάποια site) τέλος προσπαθείς να βρεις και χωρίς χρωστικές (νομίζω αυτά είναι χρωματιστά) γιατί θυμαιαα ότι είχα διαβάσει κάπου ότι τα χρώματα έχουν κακές επιπτώσεις στο σύκοτι
 
Παίρνω τα Psittacus. Δεν έχουν καθόλου ζάχαρη και χρωστικές. Η πτηνίατρος μου είπε ότι είναι πολύ καλά και ότι αν τα τρώει (μαζί και λίγα λαχανικά) να μη του δώσω ποτέ βιταμίνες.
Και ο δικός μου από τη μία ταϊστρα στην άλλη πάει.
 
Αυτά που του πήρα έχουν υπέροχη μυρωδιά(ίσως λόγω συντηριτικων) και λογικά για αυτό έκανε σαν τρελό μόλις τα έβαλα.
Θα δοκιμάσω να του πάρω και εγώ τα Psittacus.
 
Προσωπικά τα versele laga δεν μου γέμισαν ποτέ το μάτι γιατί έχουν μια όψη λαδίλας που δεν έχει καμία άλλη μάρκα. Προτιμώ τα zupreem natural και τα harisson's που είναι επίσης χωρίς χρώματα. Στη Winter δίνω και τα Pretty Bird επειδή είναι τα μόνα που τρώει ευχάριστα διότι τα είχε μάθει απο το rescue center.

Εννοείται ότι όσοι ταΐζετε πέλετς δεν δίνετε ποτέ βιταμίνες εξτρα διότι μπορούν να κάνουν υπερβιταμίνωση.
 
Back
Top