Γενικά Αλλαγή χαρακτήρα κοκατίλ 4 χρονών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sunsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sunsa

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2023
Μηνύματα
3
Έχω 4 χρόνια ένα κοκατιλ αρσενικό .
Είναι πολύ φιλικό μόνο μαζί μ , τ χαϊδεύω πηγαίνει παντού στ σπίτι , είναι πολύ δραστήριο σε όλους τους χώρους του σπιτιού , μέχρι και ζημιές κάνει... Μόλις τ δώσω τ χέρι μ ανεβαίνει αμέσως πάνω και με ακολουθεί παντού στ σπίτι , γενικά είχαμε μια άριστη σχέση
Εδώ και δύο μέρες έχει αλλάξει τελείως χαρακτήρα , είναι πολύ τρομαγμένο , δεν θέλει με τίποτα να ανέβει στ χέρι μ , δαγκώνει και δεν φεύγει από τ κλουβί του . Βγαίνει έξω και κάθεται πάνω στ κλουβί , αν πετάξει θ είναι πολύ τρομαγμένο και πετάει με πολύ ένταση .
Δεν άλλαξε τίποτε στην καθημερινότητα του . Τι μπορεί να φταίει ? Μοιπως θέλει κοπέλα ? Θα του περάσει ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται να σου απαντήσουμε, παρά μόνο με υποθέσεις....
Συνέβη κάτι στις τελευταίες ημέρες που θα μπορούσε να το τρομάξει ή να το τραυματίσει; Κάποιο ατύχημα, μια ζημιά, ένας σεισμός, κάτι με το χέρι σου; Προσπάθησες μήπως να το βγάλεις εξαναγκαστικά από το κλουβί του;
Μοιπως θέλει κοπέλα ?
...και κοπέλα να θέλει, θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι αφενός θα πρέπει να τηρηθεί καραντίνα σε όποιο πουλί βάλεις μέσα στο σπίτι σου, και αφετέρου ότι θα δεθεί, όπως είναι φυσικό, περισσότερο με άτομο του είδους του, παρά με εσένα, ότι δηλαδή θα απομακρυνθείτε, αν και το πουλί θα νιώθει καλύτερα. Ύστερα τίθεται το ζήτημα του κλουβιού, το οποίο θα πρέπει να είναι κατάλληλο για να στεγάσει δύο πουλιά του είδους του, και τέλος το τι θα γίνουν οι απόγονοι, υπό την έννοια του που θα διατεθούν κι αν θα φροντίζονται. Αν πάντως ήθελε κοπέλα, πιστεύω ότι δεν θα έδειχνε φοβισμένο. Και αν βρίσκεται σε αναζήτηση συντρόφου, θα του περάσει σε λίγες εβδομάδες.
 
Είχα προσπαθήσει με τ ζόρι ν τον βάλω στ κλουβί . Κ Μ κρατούσε μούτρα ... Εχτές τ βράδυ πήγα να τον αφησω στο σπίτι της μαμάς Μ γιατί θ φύγω για διακοπές, και Μ είδε ν παίζω Μ τον παπαγάλο της μαμάς Μ και του πέρασε.
Αλλά για ν μην βρεθεί κάποιος στην θέση Μ προσοχή! Οι παπαγάλοι είναι ευαίσθητοι και μπορούν ν κρατήσουν μούτρα αν τους μαλώσεις ... Απίστευτο ότι μέσα σε μια στιγμή μπορείς ν χάσεις την σχέση π χρήσεις μαζί τ 4 χρόνια 😬
 
Η σχέση συνήθως δεν χάνεται, υπό την έννοια ότι διαμορφώνεται διαφορετικά, αναλόγως με τις εμπειρίες. Από ό,τι φαίνεται, είσαι σε θέση να τον ξανακερδίσεις.
Από την άλλη πλευρά, προκειμένου να μην χρειαστεί ξανά να τον βάλεις με το ζόρι στο κλουβί, φρόντισε να τον εκπαιδεύσεις...π.χ. να κάθεται στο χέρι σου τρώγοντας μια μικρή ποσότητα μίλλετ ή και σε μια πατήθρα ή αφού τον κερνάς μίλλετ (μικρές ποσότητες), έπειτα να του το δείχνεις και να το βάζεις μέσα στο κλουβί του, ώστε να μπει μόνος του μέσα για να φάει.
 
Back
Top