Ασθένειες Αλλαγή χρώματος στις κουτσουλιές του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickol@
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nickol@

PB New Member
Εγγραφή
22 Νοε 2014
Μηνύματα
12
Πόλη
Βέροια
γεια σας! Το 5 μηνων budgie μου κανει ανοιχτοχρωμες πρασινες κουτσουλιες, ν ανησυχησω;​
 
Γεια σου, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σ' αυτήν την ερώτηση.
Βάλε ένα λευκό χαρτί στον πάτο του κλουβιού, βγάλε φωτογραφία στις κουτσουλιές και γράψε μας όσο μπορείς περισσότερα απ' όσα ζητάει το θέμα εδώ petbirds.gr/community/threads/%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82.18794/ και όποιος γνωρίζει θα απαντήσει.
 
καλημερα, οργανωθηκα κ να μαι! Το παπαγαλακι μου ειναι αρσενικο κ το εχω απο τοτε που ηταν ετοιμο να φυγει απο τη φωλια του :)(απ το ζευγαρι που εχει η αδερφη μου) εδω κ 4 μηνες περιπου. Του εχω ενα κλουβι με σχαρα στον πατο κ πλαστικες στρογγυλες πατηθρες κ τον φηνω 2 φορες τη μερα να πεταει ελευθερο στο σπιτι 🙄,ζει μονος του.
του δινω σπορους χυμα, σουσαμι, αρωματικα βοτανα, βιταμινες,ροκα, φυλλα μπροκολου κ σπανια αυγο,του εχω κ σουπιοκεφαλο. Δε χρησιμοποιω συμπληρωματα ασβεστιου.
ειναι υπερκινητικος μπορω να πω κ ομιλητικος. Εδω κ 1 μηνα περιπου εχει πτερορροια. Εχει κ μια κακια συνηθεια που κ που, δαγκωνει τις παλιες κουτσουλιες!😕
το προβλημα παρουσιαστηκε πριν 1 βδομαδα περιπου, δεν παρατηρησα κατι στην εμφανισητη οπως στα ματια του ή στο χαλινο του!
*πριν 2 βδομαδες περιπου τον εβαλα σε κλουβι με θυληκο budgie, κ τη δαγκωνε το ραμφος(δε ξερω αν ηταν υγιες το αλλο παπαγαλακι ηταν υγιης)
η γνωση σας πολυτιμη!
 

Συνημμένα

  • 10524580_901869099835325_4494995536869823509_n.webp
    10524580_901869099835325_4494995536869823509_n.webp
    24,6 KB · Προβολές: 114
Καλημέρα, σε γενικές γραμμές το φροντίζεις καλά και το προσέχεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα όμως στα οποία πρέπει να δώσεις σημασία.
  • Χύμα τροφή. Σοβαρό λάθος και μικρό το κέρδος μπροστά στα προβλήματα που μπορεί να σου δημιουργήσει Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας; . Διάλεξε μια συσκευασμένη τροφή και σταδιακά βάζοντας μισή-μισή από αυτήν που έχεις και την καινούργια, αντικατέστησε την χύμα.
  • Κλουβί δίχως σχαράκι στον πάτο. Επίσης πολύ επικίνδυνο γα την υγεία του πουλιού, που του επιτρέπει να κατεβαίνει και να τσιμπολογά τους πεσμένους σπόρους και ταυτόχρονα και τις κουτσουλιές του. Το ότι τρώει τις κουτσουλιές του, δείχνει έλλειψη πρωτεϊνών, πρέπει να ενισχύσεις την διατροφή με αυγό πιο συχνά (ή αυγοτροφή έτοιμη Αυγοτροφές Παπαγαλάκια - Παπαγάλοι ή ιδιοκατασκευασμένη Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές ). Μέχρι να είσαι σε θέση να αντικαταστήσεις το υπάρχον κλουβάκι, θα πρέπει να αλλάζεις τα φύλλα του πάτου καθημερινά, προσπαθώντας έτσι να το προφυλάξεις από την ανεξέλεγκτη αύξηση τυχόν μικροβίων.
  • Πτερόρροια σε ακατάλληλη εποχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνει ή ακατάλληλες συνθήκες διαμονής, (υπερβολική ζέστη😉 ή ελλειπή διατροφή Παθολογική Πτερόρροια των Πτηνών )
  • Μη τήρηση καραντίνας. Πως ένωσες το νέο θηλυκό πουλάκι με το νεαρό αρσενικό που έχεις; Είναι πολύ επικίνδυνο γενικά αλλά για νεαρό πουλί μπορεί να αποβεί ολέθριο. Γιατί τα νεαρά πτηνά είναι πιο ευάλωτα σε μικρόβιο που ενήλικα πουλιά μπορεί να είναι φορείς και να μην ασθενούν Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης .
Τώρα θα απαντήσεις μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά απ' όσα έγραψες ή ίσως κι εσύ κάτι από αυτά που έγραψα εγώ και θα κάνεις μερικές πρώτες κινήσεις με φυσικούς τρόπους όπως Τσάι βοτάνων για προληπτική και θεραπευτική χρήση και για 2-3 μέρες χρήση βιολογικού μηλόξυδου Το Μηλόξυδο Μηλόξυδο στα πουλιά στο νερό.
Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσες να συνεργαστείς με έναν κτηνίατρο να σου κάνει μικροβιολογική εξέταση στις κουτσουλιές τους.
 
καλησπερα, ευχαριστω για την απαντηση! 🙂σχαρα του εχω στο πατο του κλουβιου, βιταμινες χυμα του εχω(ειμαι λιγο ασχετη) εχουν εντονο χρωμα κ πολυ ωραιο αρωμα. Θα δοκιμασω τις συσκευασμενες τροφες!
τωρα του δινω μεσα στον νερο του 6 σταγονες απο το aviomycine. Θα δοκιμασω κ τους φυσικους τροπους που τους προτιμω!
μια φορα εβαλα στο κλουβι του αλλου παπαγαλου που μολις το ειχε φερει απο το pet shop η αδερφη μου γιατι οταν το ειδε ενθουσιαστηκε, δεν εμεινε πολυ μεσα στο κλουβι κ δε πηγε καθολου στον πατο. Κ κεινο ηταν μικρο σε ηλικια.
οσο για την πτεροροια μαλλον φταιει η ζεστη...😳
ευχαριστω κ παλι :)👍
 
Αυτό το aviomycine, το δίνουν τα petshops σαν σιρόπι για τον βήχα.
Τέλος πάντων, μόλις ολοκληρώσεις την θεραπεία με το aviomycine, δώσε για 3-4 μέρες, με καθημερινή αλλαγή του νερού ultra levure που θα πάρεις από κανονικό φαρμακείο. Είναι κάψουλες, τις ανοίγεις και διαλύεις το περιεχόμενο σε περίπου 500 ml νερό και βάζεις από αυτό στην ποτίστρα. Κάθε μέρα φρέσκο. Είναι για να αποκατασταθεί η εντερική χλωρίδα που πλήττεται από την αντιβίωση.
Κατόπιν για μία εβδομάδα πάρε κάποιο πολυβιταμινούχο υγρό σκεύασμα, ή Total της Tafarm ή Multi Vit της Bogena και αραίωνε μερικές σταγόνες κατά τις οδηγίες στο νερό του.
Οι αντιβιώσεις κάνουν καλό αλλά και κακό και χρειάζεται ενίσχυση ο οργανισμός του κατόπιν και αποκατάσταση.
Επίσης αυτά τα μυρωδάτα υλικά τα κιτρινωπά, δεν είναι βιταμίνες, δεν είναι τίποτα. Να πάρεις συσκευασμένες βάσει του link που σου έδωσα και να κοιτάξεις να γράφουν πάνω egg food , δηλαδή αυγοτροφή, όχι κάποιου είδους βιταμίνες.
Περαστικά και όλα καλά να πάνε. Να μας ενημερώνεις.
 
η αντιβιωση εγραφε κ για εντερικα προβληματα γι αυτο τη πηρα οταν μου το προτειναν. Θα το διορθωσω ελπιζω χωρις να το ταλαιπωρησω πολυ. Ευχαριστώ πολυ για τη καθοδηγηση! 🙂
 
Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω οι κουτσουλιές από το budgie μου ήταν πράσινο σκούρο πάντα... Εδώ και 2 μέρες έχει ανοίξει πολύ το χρώμα τους και είναι σαν να έχουν κομματάκια... Ανεβάζω φωτογραφία να μου πείτε...
[automerge]1564064505[/automerge]
IMG_20190725_170544.webp
 
Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω οι κουτσουλιές από το budgie μου ήταν πράσινο σκούρο πάντα... Εδώ και 2 μέρες έχει ανοίξει πολύ το χρώμα τους και είναι σαν να έχουν κομματάκια... Ανεβάζω φωτογραφία να μου πείτε...
[automerge]1564064505[/automerge]
View attachment 65465
Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποια μόλυνση στον προλοβο η στον αδενωδη στόμαχο...
Πχ μύκητες η e coli... Ότι και αν είναι πάντως πρέπει να το δει άμεσα γιατρός για να πάρει αντιβίωση το πουλάκι...
 
Η αλλαγη στο χρωμα πιθανότατα οφείλεται στα φρουτα αλλα η αχωνευτη τροφη ειναι ενα θεμα απο μονο του.

Αν πριν την αυξημενη καταναλωση φρουτων δεν εβλεπες αχωνευτη τροφη στην κουτσουλια και αν δεν παρουσιαζει αλλο σύμπτωμα το πουλακι,θα σου προτεινα για 2-3 μερες να δινεις το βασικο του σιτηρεσιο και να τσεκαρεις τις κουτσουλιες του.
 
Όχι ήταν κανονικές οι κουτσουλιές του. Οπότε για λίγες μέρες θα σταματήσω τα φρούτα... Είναι στο μπαλκόνι όπου υπάρχουν και άλλα πουλιά σε διαφορετικά κλουβιά βέβαια υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν κάτι;
 
Back
Top