Διατροφή Αλλαγη διατροφης σε κοκατιλ

Εγγραφή
8 Σεπ 2014
Μηνύματα
112
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σημερα ηταν η πρωτη μερα που εβαλα απο την καινουργια τροφη στο Ρικο. Μεχρι τωρα (τον πηρα μεσα τελη Αυγουστου) του δινα απο τη χυμα τροφη που τρωγε κ στο πετ σοπ. Δεν ηθελα να του την αλλαξω κατευθειαν. Αλλα περασε νομιζω αρκετος καιρος, εχουμε γινει κολλητοι, ειναι πληρως εξοικειωμενος με το νεο του σπιτι και τη νεα του οικογενεια οποτε αποφασισα να προχωρησω και στην αλλαγη διατροφης του. Επελεξα τη Vitakraft Australian-κατι μου καναν τα φυλλα ευκαλυπτου και τα πεταλα κακτου! Επισης περιεχει μαγια (yeast) την οποια απ'οτι εχω διαβασει σε ξενα φορουμ τη ριχνουν στη τροφη τους οταν τα κοκατιλ τσιμπολογανε τα κακα τους και μιας και εχω παρατηρησει τον δικο μου να το κανει καμια φορα μου φανηκε μια πολυ καλη επιλογη συνολικα. Για αρχη του εχω βαλει μονο στη μικρη ταιστρα του και σταδιακα θα αντικαταστησω εντελως την παλια. Παντως, τρομερη διαφορα αναμεσα στις δυο... Της vitakraft ειναι ζωντανη και μοσχοβολαει, σε αντιθεση με τη χυμα που φαινεται... Βαρετη! Πραγματικα, δεν ξερω αν ειναι επικινδυνες οι χυμα, αλλα σιγουρα οι καλες συσκευασμενες ειναι πολυ πιο υγειεινες και θρεπτικες.
 
Καλά έκανες και την αλλάζεις σταδιακά τοποθετώντας κατ' αρχήν και τις δύο στο κλουβί, αυτό είναι το σωστό.
Αν τσιμπολογάει τα κακά του (κάτι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία του) ίσως έχει έλλειψη πρωτεϊνών. Βρές μια καλή συσκευασμένη αυγοτροφή, να γράφει eggfood ή φτιάξει κάποια μόνος σου Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές και βάζε του τακτικά, στην αρχή ίσως και κάθε μέρα στο κλουβί. Αν δεν την τρώει, ρίχνε την πάνω από τα σποράκια του.
Επίσης δίνε του τσαγάκι ρίγανης που είναι αντιμυκητικό, αντιμικροβιακό μην σου κολλήσει κάτι από τα κακά του.
 
Δεν ειναι στανταρ συμπεριφορα. Μια στο τοσο τον εχω δει. Εχω την εντυπωτηση οτι το κανει οταν αρχιζουν κ τελειωνουν οι ηλιοσποροι στις ταιστρες και πρεπει να ψαχνει στα κακα του... Τι εμμονη κ αυτη με τους ηλιοσπορους;! Παντως απ οτι εχω διαβασει δεν ειναι κατι τοοσο σοβαρο. Συμβαινει..Shit happens που λεμε:D
 
Σίγουρα το κάνουν πολλά πουλάκια αλλά δεν το θέλουμε. Γι αυτό σου λέω δώσε πρωτεϊνη και πράσινα σκούρα χορταρικά, σπανάκι, φύλλα μπρόκολου από λαχανικά κτλ.
 
Back
Top