Φροντίδα Αλλαγη κλουβιου αλλαγη συμπεριφορας

dimitrisss

PB New Member
Εγγραφή
17 Αυγ 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους σας θέλω να σας εκφράσω μια απορία ρε παιδιά από τότε που του άλλαξα κλουβί του κόκκο τον έβαλα σε ένα τεράστιο σε σχέση με πριν έχουν χαλάσει και οι σχέσεις μας με την έννοια ότι δεν με αφήνει πια να τον πλησιάζω όπως πριν και να του βάζω στο κλουβί του διάφορα παιχνίδια, αντιμετωπίζει το χέρι μου σαν κόκκινο πανί με το που ανοίγω την πόρτα να βάλω το χέρι μου τρέχει να με φοβερίσει και να δαγκώσει εγώ το τραβώ και το ίδιο γίνετε 5-6 φορές μέχρι να βαρεθεί και να με αφήσει να του κρεμάσω το παιχνίδι.

Επίσης ενώ μιλάμε και γουστάρει λέει διάφορα πολυλογεί και του απαντώ όταν τον πλησιάζω αρκετά σταματά και ενώ παλιά ήταν ήρεμος και καμία φορά με άφηνε έστω και με επιφύλαξη να του χαϊδέψω μια φορά το κεφάλι τώρα φουσκώνει σαν γαλοπούλα μόλις πλησιάζω και κοιτάζει το δάχτυλο πώς της είναι πιο εύκολα και από πού θα το δαγκώσει, εν ολίγης έχει αγριέψει, γιατί συμβαίνει αυτό?

Ενώ στο παλιό κλουβί που ήταν μικρότερο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.
 
Εγω πιστευω οτι διεκδικει το νεο του χωρο και προσπαθει να καθιερωθει ο ιδιος ως "αφεντικο". Εκει που καθεται μηπως βρισκεται σε επιπεδο πανω απο αυτο των ματιων σου; Εαν ναι τοτε σχεδον σιγουρα αυτο ειναι το προβλημα. Χαμηλωσε το κλουβι ωστε οταν στεκεσαι διπλα του να εισαι εσυ ψηλοτερα απο αυτον. Αυτοματα αυτο σε βαζει ψηλοτερα στην κυριαρχια. Βεβαια μην περιμενεις θαυματα απο την πρωτη ημερα που θα το κανεις. Το παν για να μην δαγκωνει ενας παπαγαλος ειναι να μην τον προκαλουμε να δαγκωσει. Δηλαδη να αποφευγεις τις δαγκωνιες και δεν εννοω τραβωντας το χερι σου και κανοντας αυτη τη διαδικασια παιχνιδι γι αυτον διοτι αυτο θα κανει τα πραγματα χειροτερα. Αυτο που εννοω ειναι να τον ψυχολογεις και να τον αφηνεις ησυχο οταν δεν εχει ορεξη να τον αγγιζεις. Εαν παρολαυτα καποια στιγμη σε δαγκωσει μην φωναξεις και μην αντιδρασεις διοτι ετσι δινεις αξια σε αυτο που εκανε και σιγουρα θα το ξανακανει. Μια αγρια ματια ενω βρισκεσαι ψηλοτερα απο αυτον και ενα αυστηρο "Μη" χωρις δυνατη φωνη φτανει. Εαν κανει πισω και δεν δαγκωσει τοτε να τον επιβραβευσεις λεγοντας του οτι ειναι πολυ καλος με ηρεμη φωνη. Εαν συνεχισει δοκιμασε την επομενη φορα να μην πεις τιποτα.

Εαν δεν κρατας νεο παιχνιδι σε αφηνει να βαλεις το χερι σου μεσα; Ποσων ετων ειναι και ποσο καιρο τον εχεις;
 
x

ανεστη ευχαριστω πραγματι το κλουβι και εκει που καθεται ειμαστε στο ιδιο υψος περιπου.
η ηλικια του ειναι 3 ετων αλλα εγω τον εχω μολις 4,5 μηνες και το πουλι ηταν ταλαιπωρημενο, οταν του καθαριζω το κλουβι με αφηνει στα χαμηλα σημεια εκει που νιωθει ασφαλης αλλα οταν παω ψηλα(στην απο μεσα πλευρα βεβαια) ερχεται για να με φοβερηση. εγω βεβαια προσπαθω να μην τον φερνω σε δυσκολη θεση για να μην του γινεται συνηθεια, και να μην επαναλαμβανεται.
 
Δωστου περισσοτερο χρονο και εννοω αφιερωσε του περισσοτερο αλλα και μην του ζητας πολλα πραγματα αφου εχει περασει αρκετα ως τωρα. :)
 
Back
Top