Αναπαραγωγή Αλλαγη φτερωματος νεοσσων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης thankar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

thankar

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2014
Μηνύματα
89
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω αν αλλαζει ο χρωματισμος του φτερωματος των νεοσσων μετα την πρωτη πτεροροια και αν ναι σε τι ποσοστο. Και δευτερη, υπαρχει περιπτωση η διατροφη να επηρεασει την αλλαγη χρωματος;
Ευχαριστω.
 
Λογικα τα χρωματα τους θα μεινουν ως εχουν απλα θα γινουν πιο λαμπερα, αυτο εξαρτατε και απο την διατροφη τους ομως, κν δεν υπαρχει στο dna του κοκκινος παραγοντας δεν θα επηρεαστει με φυσικες τροφες το χρωμα τους προς το κοκκινο ας πουμε, μονο με χρωστικη.
 
Μετά την πρώτη πτερόρροια αναδεικνύεται ο πραγματικός φαινότυπος των πουλιών.
Το πτέρωμα που αναπτύσσουν οι νεοσσοί στην φωλιά είναι το πτέρωμα του "καμουφλάζ" τους ας πούμε.
Η φύση έχει προνοήσει να τους εφοδιάσει με ένα πτέρωμα τέτοιο που να αποτελεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη
και αν είναι δυνατόν απόκρυψη απο τους φυσικούς εχθρούς τους. Τα αρπακτικά. Τα πλάσματα με την εκπληκτικότερη όραση.
Ενα απο τα αμινοξέα που είναι σύμφυτο με την παραγωγή ΦΑΙΟΜΕΛΑΝΊΝΗΣ, η κυστεϊνη, κάνει ταυτόχρονα την παρουσία της με την ύπαρξη της νέας ζωής.
Ετσι ακόμα και σε πουλιά που αργότερα ο φαινότυπός τους θα είναι πλήρως απαλλαγμένος απο αυτό το μπεζ έως καφέ χρώμα που δίνει η φαιομελανίνη, σ' αυτή την μικρή ηλικία παρουσιάζεται και δημιουργεί την εικόνα μιας γενικής θαμπάδας και ενός απόλυτα φτωχού χρωματισμού. Ιδιαίτερα στα μελανινικά πουλιά και μάλιστα στα μωσαικού πτερώματος οι αλλαγές είναι τόσο δραματικές που τελικά όταν έρχεται το νέο πτέρωμα το πουλί δεν μοιάζει σε τίποτα με την αρχική του εξωτερική εμφάνιση.
 
Τα χρώματα αλλάζουν! Εμένα όλα τα μικρά για τους 3 πρώτες μήνες έχουν πολλςψασπρα φτερά (στην κοιλιά ή και όλο το φτέρωμα τους) και μετά την πτερορροια στο σημείο αυτό γίνονται είτε κίτρινα είτε κόκκινα... Δε ξέρω για τη διατροφή.. Σίγουρα θα παίζει ρόλο! Αλλά σημαντικό είναι και το DNA και το χρώμα των γονιών.. Δλδ αν έχεις 2 παρδαλα με κίτρινο καναρίνια τα μικρά όσο καρότο και παντζάρι να τους δίνεις δε θα γίνουν κόκκινα σε αυτά τα σημεία! 😉
 
Η διατροφή έχει άμεση σχέση και με τα λιποχρώματα αλλά και με τις μελανίνες. Αρα επιρεάζει όλο το χρωματικό φάσμα των καναρινιών μας.
 
Back
Top