Ασθένειες Αλλαγη χρωματος φτερων Macaw

Dimitris1973

PB Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
409
Πόλη
Αθήνα
Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω "πρόβλημα " χρώματος.
Στο πετ σοπ στο Ρέθυμνο έχουν ένα ΑΡΑ τον Πέτρο όπου το χρώματος άλλαξε σταδιακά.

Έχουν απευθυνθεί παντού…. Οι κτηνίατροι συνέστησαν βιταμίνες παρόλο που τρώει από όλα …; Του έδωσαν αλλά τίποτα.

Τους είπαν ότι ίσως από στρες αλλά παρόλο την ιδιαίτερη προσοχή δεν άλλαξε τίποτα. Δεν του έχουν τροχίσει το ράμφος γι’αυτο το λόγο. Όπως επίσης μένει αρκετές ώρες εκτός κλούβιου.

Τρώει καθημερινά φρούτα του σταμάτησαν το μαγειρεμένο φαγητό μήπως η αλλαγή του χρώματος ήταν αποτέλεσμα τροφής.

Αυτά τα στοιχειά έχω μαζέψει….

Αν κρίνω από τα φτερά του μάλλον δεν κάνει συχνά μπάνιο….χωρίς να μου έχουν πει κάτι τέτοιο οι ιδιοκτήτες τους.

Επίσης δεν θυμάμαι την ηλικία του (νομίζω 4 χρόνων).

Αν κάποιος μπορεί να δώσει κάποιες συμβουλές (εκτός τις γνωστές π.χ. το μπάνιο)η γνωρίζει αν αυτό είναι σύνηθες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά χρώματα.
 

Συνημμένα

  • DSCF8522.webp
    DSCF8522.webp
    38,3 KB · Προβολές: 129
  • DSCF8523.webp
    DSCF8523.webp
    36,4 KB · Προβολές: 125
  • DSCF8524.webp
    DSCF8524.webp
    66,5 KB · Προβολές: 136
  • DSCF8534.webp
    DSCF8534.webp
    55,6 KB · Προβολές: 140
H γενικοτερη κακη κατασταση του φτερωματος του πουλιου καθως και η αλλαγη χρωματος κατα τη γνωμη μου δηλωνουν ασθενεια. Ειναι πιθανον κατι να μην πηγαινει καλα με το συκωτι του, καποιες φορες εμφανιζονται δυσχρωματισμοι οταν υπαρχει προβλημα στο συκωτι. Δεν λεω οτι ειναι σιγουρα αυτο καθως δεν ειμαι πτηνιατρος αλλα πιστευω πως το πουλι πρεπει σιγουρα να το δει γιατρος και να κανει τις απαραιτητες εξετασεις. Ισως να κρινει ο γιατρος οτι χρειαζεται φαρμακευτικη αγωγη. Καλο θα ηταν να τους συστησεις να το δει γιατρος ακομη κι αν αυτο συνεπαγεται μεταφορα εκτος Κρητης.
 
φοιβο μαλλον πρεπει να εχεις δικιο... Πιστευεις οτι κακη διατροφη μπορει να συνεβαλε στο προβλημα του συκοτιου (αν ειναι αυτο το προβλημα).
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
δεν νομιζω οτι μπορει να αντιμετοπιστη απο κρητη αυτο το προβλημα...
γνωριζεις τι εξετασεις πρεπει να κανει; Πχ με αιματος θα φενοταν ενα προβλημα στο συκοτι;
 
Οι κτηνίατροι συχνά δεν ξέρουν καλά τα πουλιά, να μη πο δεν ξέρουν καθόλου. Βρείτε έναν πτινίατρο στην Αθηνα (http://animalclinic.gr/) και ετοιμασθείτε για δρόμο... Ελπίζω ακόμα ειναι αργά... Καλο θα ήτανε να κάνει όλες εξετάσεως έστω και προληπτικά. (αίμα, σάλιο, φτερά και τα κακάκια του)...
 
Οι κτηνίατροι συχνά δεν ξέρουν καλά τα πουλιά, να μη πο δεν ξέρουν καθόλου. Βρείτε έναν πτινίατρο στην Αθηνα (http://animalclinic.gr/) και ετοιμασθείτε για δρόμο... Ελπίζω ακόμα ειναι αργά... Καλο θα ήτανε να κάνει όλες εξετάσεως έστω και προληπτικά. (αίμα, σάλιο, φτερά και τα κακάκια του)...



πωλινα εχεις δικιο στην Κρητη δεν υπαρχουν καλη κτηνιατροι. Και για να ειμαι δικαιος θα μιλισω για το ρεθυμνο. Δεν υπαρχει ουτε ενας κτηνιατρος που μπορεις να εμπιστευτης ακομα και σκυλια... Δυστιχος.

σε ευχαριστω πολυ πωλινα... Θα ενοιμερωσο το πετ σοπ.. Δεν ειναι δικος μου ο παπαγαλος.[/dls]
 
ναι στο Ρεθυμνο δεν εχει τιποτα οπο οτι ειχα ψαξει οταν ειχα προβλημα.. και ενας που "ηξερε" κατι παραπανο απο τους αλλους και μου το συστησαν μου ειπε οτι να ναι και ευτυχως που δεν τον ακουσα γιατι τωρα ενα απο τα παπαγαλακια μου θα ηταν με ενα ποδι! το Μακαο αυτο οτν φωναζουν Πετρο αλλα νομιζω μου ειχαν πει οτι ειναι κοριτσι! απλα εχει μαθει αυτο το ονομα και δεν του το αλλαξαν!
 
Δεν ξερω τι εξετασεις πρεπει να κανει ενα τετοιο πουλι, κι οπως ειπα εγω απλα μια υποθεση εκανα χωρις να ειμαι κτηνιατρος για να πω οτι ειναι 100% αυτο, πιστευω ομως πως θα ξερει ενας ειδικος κτηνιατρος να κατατοπισει τον ιδιοκτητη αν αυτος ενδιαφερθει βεβαια. Σιγουρα η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο σε τετοια προβληματα. Στις εξετασεις αιματος μπορουν να δουν καποιους δεικτες που αφορουν το συκωτι κι ετσι φαινεται αν υπαρχει προβλημα εκει. Τουλαχιστον ετσι γινεται στους ανθρωπους και στα αλλα ζωα απ'οσο γνωριζω.
 
σε ευχαριστω Ανεστη... Θα τον ενοιμεροσω και ελπιζω να ακουσει τις συμβουλες για επισκεψη σε πτηνιατρο...
 
Back
Top