Αναπαραγωγή Αλλαξα τα ζευγαρια και δεν ζευγαρωνουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leon

PB Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2008
Μηνύματα
109
Πόλη
Έδεσσα
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Λοιπον παιδια θα σκάσω με τα καναρίνια μου αφου έβαλα δύο ζευγάρια απο τις 10-2... εννοώ ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία η μια κανάρα έκανε δύο γέννες αλλα ασπορα μέχρι προχθές αφαιρεσα τα τελευταία αυγά, πρίν τρείς μέρες εσμιξα ένα νέο ζευγάρι τα οποία η καναρα είναι έτοιμη κ ο αρσενικος το ίδιο μέχρι να τα βάλω η θυληκιά ήταν σε άλλο χώρο,τον αρσενικο τον είχα εξω κελαιδούσε πάρα πολύ τωρα τπτ(λογικό).
η διατροφή συνεχίζεται κανονικα τα πουλια είναι χωρίς χώρισμα με φωλιά κ νημα μεσα, το ζευγάρι δεν μαλώνει αλλα είναι τελείως αδιάφορο το ένα προς το άλλο κ η καναρα κάθεται στον πάτο του κλουβιού κ ο αρσενικός πέρα βρεχει τι γίνεται βρε παιδια τι σημβαίνει; 🙄
Δυο απόπειρες αστοχες και τώρα πάλι καψώνια μου κάνουν(αλλο ζευγάρι) κ δεν νομίζω να ναι θέμα υπομονής μόνο. ΒΟΗΘΕΙΑ..😕
 
μηπως θελουν λιγο χρονο να γνωριστουν; Μηπως να ταβαζες διπλα διπλα η με χωρισμα; Τοχα κανει και εγω ετσι ηταν και τα 2 πυρωμενα ταβαλα μαζι και τσακωνοντουσαν. Τα χωρισα τα βαλα διπλα διπλα 2-3 μερουλες τα ξαναβαλα και τωρα ολα καλα..χρεαζεται η υπομονη φιλε
 
αυτο το ζευγαρι που σουπα παραπανω οτι τσακωνωταν μουβγαλε μικρο.. Οποτε αστα λιγο διπλα διπλα και ευχομαι να σου πανε ολα καλα
 
Και σε μένα μία κανάρα δεν πυρώνει με τίποτα. Δύο αρσενικούς την άλλαξα τους ορμάει και τους τσιμπάει. Τι αυγά και τι σκευάσματα την έβαλα. Απύρωτη. Αύριο θα ξαναβάλω πλέγμα μεταξύ των δύο.
 
αποστολε το φως ειναι βασικο στην προετοιμασια και την αναπαραγωγη των καναρινιων μας. Θελουν τουλαχιστον 12 ωρες φως σε αυτη την φαση. Μαλλον αυτο ειναι το προβλημα.
 
μια χαρουλα τοτε.. Αφου εχεις ανοιχτη την πορτα και μπαινει ο αερας μεσα γιατι δεν ταχεις εξω να ξεμπερδευεις; Το οτι καθοταν κατω η θηλυκια που ειπες σημαινει πως δεν το ξερει αρκετα καλα τον καναρο και τον φοβαται
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Απο την μέρα που ανοίξαμε αυτο το θέμα τα άλλαξα αφησα το θυληκό στο κλουβί και το αρσενικό το τοποθέτησα ακριβώς διπλα(τα σήρματα των κλουβιών δεν έχουν επαφή)αλλα είναι αρκετά κοντά.
ΤΠΤ... Το θυληκο στον κόσμο του και το αρσενικό όύτε ένα τσίου κάτι έστω τίποτα παιδιά απογοητευση. Πήρα λοιπον τον αρσενικό τον εβγαλα το πρωί στο μπαλκόνι(δεν ξέρω αν είναι σωστό)με τα υπόλοιπα που έχω και δεν σταματησε να κελαηδά. Γιατί όμως; κ το θυληκό το πήγα σε κάποιο άλλο δωμάτιο να ναι μόνο του το αρσενικό να το βάλω πάλι δίπλα του κ το πρωί να το βγάζω πάλι;(δωματιο αλλαξα την κανάρα επειδή έχω είδη ένα ζευγάρι κ έπειδη η καναρα είναι "πρωτάρα" στον χωρο και φαινόταν να ναι αβολα, πάλι δεν ξέρω αν λειτούργησα σωστά.
 
leon η συχνη αλλαγη θεσης δεν κανει τωρα που ειναι σε φαση αναπαραγωγης. Ο αρσενικος δεν κελαυδουσε γιατι ηταν με την καναρα, κατι που ειναι λογικο. Ασε τα πουλια διπλα-διπλα να γνωριστουν και μολις πυρωσουν θα δεις σημαδια που θα σε κανουν να τα ενωσεις. Εχε υπομονη και μην τα μετακινεις.
 
επισυς να τους κανεις καλη διατροφη για να πυρωσουν και στην πλευρα της καναρας βαλε φωλια και νημα. Μολις την δεις και την φτιαχνει τοτε θα ειναι ετοιμη.
 
Back
Top