Διατροφή Αλλοίωση της τροφής από τη ζέστη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα ομάδα, ανοιξα το θεμα με αφορμή ενα συμβαν. Είδα οτι τα σπορια που χα για τα πουλιά ειχαν κανει κατι σαν ιστους. Δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια (κακως) και συνεχισα να τα χρησιμοποιώ, ως που μια μερα μου πηγα να κανω βλαστωμενους σπορους ειδα στο νερο που μουλιαζε τα σπορια ενα σκουλικι. Ανησυχισα και κοιταξα και ολο το πακετο και ειδα οτι ειχε διαφορες συσταδες απο σπορους ενωμενους με ιστους και μεσα στις συσταδες υπηρχαν προνυμφες. Το πεταξα και πηγα να αγορασω αλλο. Στο μαγαζι μου ειπε ο ανθρωπος οτι ολοι οι σποροι ετσι κανουν με τη ζεστη, βγαζουν πεταλουδακι και θελουν ψυγειο. Δεν το χα ξανακουσει ποτε ουτε ξαναδει αυτο. Εχετε παρομοια εμπειρία; Να τονισω οτι μιλάω για συσκευασμένο μείγμα.
 
Εχετε παρομοια εμπειρία;
Είναι σύνηθες φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στην πραγματικότητα οι σπόροι γίνονται το "εκτροφείο" αναπαραγωγής του συγκεκριμένου εντόμου που στην ουσία χρησιμοποιεί τους σπόρους για τη δημιουργία του προστατευτικού ιστού (κάτι σαν κουκούλι χωρίς συνοχή) όπου μέσα θα γεννήσει το αυγό, στη συνέχεια αυτό θα γίνει κάμπια και στο τέλος πεταλούδα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής του. Για περισσότερα μπορείς να διαβάσεις σε παλιότερο θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ακαταλληλότητα-σπόρων-καναρινιών.31491/#post-404544
 
Στο μοναδικό pet shop που έχει η πόλη που ζω, όταν τους ανέφερα ότι έχω πρόβλημα με τη χύμα τροφή για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή παλιότερα που του έβαζα χύμα επίσης σκουλήκιαζε, μου είπαν ότι αυτοί με το που παραλαμβάνουν το σακί, το μετα-αδειάζουν σε μεγάλα πλαστικά δοχεία, όπου κλείνονται με καπάκι για να μη πάει το πεταλουδάκι και γεννήσει. Και όντως μου τα έδειξαν τα δοχεία. Παρόλαυτα κάνεις δεν μου εγγυάται την κατάσταση της τροφής πριν την παραλάβει το pet shop.
Αυτό συν κάποια άλλα πράγματα που κάνουν τη χύμα τροφή, όχι και τόσο κατάλληλη με έκανε να στραφώ στις επώνυμες συσκευασμένες.
 
Παρόλαυτα κάνεις δεν μου εγγυάται την κατάσταση της τροφής πριν την παραλάβει το pet shop.
Σωστά...
Μπορεί να περιέχονται τα έντομα στο αρχικό "βουνό" σπόρων που είναι στα σιλό πριν την συσκευασία τους.
Γι αυτό το λόγο πολλές εταιρίες "φουρνίζουν" τους σπόρους καταστρέφοντας τα έντομα αλλά και τη βλαστικότητά τους.
 
Μια παραπλευρη παρατηρηση:ενεχει μεγαλο ρισκο η παρασκευη φυτρων αυτη την εποχη.

Επισης τα μειγματα που προοριζονται συγκεκριμενα για φυτρα,υποτιθεται οτι δεν εχουν υποστει επεξεργασιες που αδρανοποιουν το φυτρωμα.Αυτο διαβαζεται και αντιστροφα αν και ειναι γενικα ρευστη η κατασταση.

Καλη συνεχεια.
 
Σωστά...
Μπορεί να περιέχονται τα έντομα στο αρχικό "βουνό" σπόρων που είναι στα σιλό πριν την συσκευασία τους.
Γι αυτό το λόγο πολλές εταιρίες "φουρνίζουν" τους σπόρους καταστρέφοντας τα έντομα αλλά και τη βλαστικότητά τους.
Γιάννη με την quiko είχες ποτέ πρόβλημα; Σε ρωτάω γιατί είναι η μόνη τροφή που δεν είχα πρόβλημα, ενώ με την vadigran πέρισυ πέταξα 10 κιλα περίπου
 
Δεν είχα ούτε με την quiko αλλά ούτε και με την vadigran γιατί έχω μεγάλη κατανάλωση.
Το εικοσάκιλο με καλύπτει τρεις βδομάδες...
Και σε αυτό το χρόνο δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος @nikosk1 να το διαπιστώσουμε αν όντως φταίνε οι σπόροι...
Σε ένα μικρό δοχείο βάζουμε ένα δυο κιλά σπόρους στις αρχές του καλοκαιριού σκεπασμένο καλά με ένα τούλι...
Στο τέλος του καλοκαιριού μπορούμε άνετα να διαπιστώσουμε αν οι σπόροι παραμένουν καθαροί ή όχι...
Κατά συνέπεια θα ξέρουμε μετά αν αυτοί φταίνε για τα έντομα ή εμείς με το γενικό καθαρισμό και απολύμανση του χώρου μας.
 
Λοιπόν σε συσκευασμένο σακί 2,5 κιλών όταν το άνοιξα είχε σαν κουρτίνα από την αρχή των σπόρων μέχρι το άνοιγμα, ιστό με πολλά κουκουλια. Η μάρκα είναι προς διάθεση αν ζητηθεί από κάποιον, αν και νομίζω την έχω αναφέρει σε ανάλογο ποστ.
Το μαγαζί προς τιμή του το αντικατεστησε και έστειλε φωτογραφίες στο εργοστάσιο.
Και έλαβε σαν απάντηση με πολύ μπλα μπλα μέσα μερικές φωτογραφίες που να δείχνει τον υπεύθυνο να εστιάζει στο logo της εταιρίας. Που έλεγε κάτι για φυσικότητα σαν την φύση.
 
Εγώ τώρα χρησιμοποιώ της Manitoba την Best premium και την τσακίζουν, σε αντίθεση με την deli nature
 
Με έντομα...όχι σε μεγάλη έκταση αλλά είχε θέμα... Την τρώγανε σαν τροφή τη μάρκα αυτή δεν είχανε θέμα.
 
Με έντομα...όχι σε μεγάλη έκταση αλλά είχε θέμα... Την τρώγανε σαν τροφή τη μάρκα αυτή δεν είχανε θέμα.
Εγώ την έχω ψυγείο και δεν έχει θέμα. Εσύ που χεις σακί χώρισε την σε ταπερ για να χωρέσει. Μόνο έτσι θα διατηρειθει σίγουρα δεν υπάρχει άλλος τροπος
 
Back
Top