Διατροφή Αλλοιώνονται οι βιταμίνες από το φως;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης scorp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scorp

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
207
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες αποτελούν βασικό μέρος της διατροφικής αλυσίδας των οικόσιτων πουλιών μας. Έχω ακούσει από πολλούς, η ποτίστρα να μην εκτίθεται στον ήλιο γιατι καταστρέφονται κάποιες βιταμίνες. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Το ηλιακό φώς ή η θερμοκρασία του περιβάλλοντος επηρεάζουν τις βιταμίνες. Δηλαδή τώρα που είναι χειμώνας και έχει χαμηλές θερμοκρασίες πάλι υπάρχει πρόβλημα αν η ποτίστρα βρίσκεται σε ηλιόλουστο μέρος;Ιδια ερώτηση και για το ασβέστιο.
 
ναι το νερο ειτε ειναι καθαρο νερο, ειτε εχει καποιο συμπληρωμα δεν πρεπει να ερχεται ΠΟΤΕ σε αμεση επαφη με το ηλιακο φως ειτε ειναι χειμβνας ειτε καλοκαιρι
 
Τον χειμώνα δεν νομίζω πως οι ακτίνες του ήλιου είναι τόσο δυνατές όσο το καλοκαίρι ούτε η θερμοκρασίες είναι μεγάλες, εγώ προσωπικά αλλάζω το νερό καθημερινά(κάθε πρωί) στα πουλάκια άρα και οι πολυβιταμίνες( όταν τις χρησιμοποιώ) αλλάζονται καθημερινά !
Τα ίδια ισχύουν και για το Ασβέστιο :)
 
Ολα τα βιταμινούχα σκευάσματα προτρέπουν φύλαξη
σε δροσερό και ξηρό μέρος.
 
Και βρίσκονται επίσης σε φιάλη με σκούρο χρώμα για να μη τη διαπερνά το φως. Οι βιταμίνες οξειδώνονται όταν έρθουν σε επαφή με αυτό. Νομίζω όμως πώς όταν μιλάμε για την έκθεση τους στο φως (όχι τη θερμότητα) για ένα εικοσιτετράωρο, δεν τίθεται δα και τόσο μεγάλο θέμα.

Το νερό είτε περιέχει βιταμίνες είτε όχι, θα πρέπει να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή και ακόμη χαμηλότερη και όχι να βράζει απέναντι από τον ήλιο.
 
Πάντως ο ήλιος πρέπει να τις επηρεάζει και αυτό το λέω γιατί μετά από ένα 24ωρο φαίνεται διαφορά στο κίτρινο χρώμα του νερού που είναι μέσα στην ποτίστρα, ανάμεσα σε αυτή την ποτίστρα που την έβλεπε ο ήλιος και σε εκείνη που ήταν σε σκιερό μέρος.
Το νερό την πρώτης έχει πιο αχνό κίτρινο χρώμα σας ξεβαμένο κίτρινο ενώ εκείνης που δεν την βλέπει ο ήλιος έχει διατηρήσει το ίδιο λαμπερό,έντονο κίτρινο με την ημέρα που τοποθετώ τις πολυβιταμίνες.
 
Οταν βαλω στο νερο multi-vit Bogena και τυχει (για λιγη ωρα) να το κτυπησει ο ηλιος,
εχω παρατηρησει αμεση αλλαγη στο χρωμα του νερου
(χανει γρηγορα αυτο το κιτρινωπο και ασπριζει.)
 
Λευτέρη το multi-vit εμένα δεν βρωμάει καθόλου αντιθέτa με το Liviferm που την επόμενη μέρα σκυλοβρωμάει όταν το αλλάζω :)
 
I kaki miroudia den simeni oti exi xalasi , iparxoun polibitamines pou den mirizoun orea alla ine kales , iparxoun ales pou mirizoun orea alla den ine oti to kalitero. o kathenas apofasizi gia ta poulia tou
 
δεν ειπαμε οτι, οτι μυριζει ειναι χαλασμενο απλα δεν το πινουν γιατι μυριζει και συνηθως οτι μυριζει ασχημα ειναι το καλυτερο και για ας και για τα ζωα μας {βλεπε κουνουπιδι, μπροκολο}
 
Πάντως ο ήλιος πρέπει να τις επηρεάζει και αυτό το λέω γιατί μετά από ένα 24ωρο φαίνεται διαφορά στο κίτρινο χρώμα του νερού που είναι μέσα στην ποτίστρα, ανάμεσα σε αυτή την ποτίστρα που την έβλεπε ο ήλιος και σε εκείνη που ήταν σε σκιερό μέρος.
Στο μήνυμά μου μίλησα για φως. Ο ήλιος και η θερμότητα επηρεάζουν αρνητικά τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής.
το οτι βρωμαει και δεν πλησιαζεται δεν το εχετε παρατηρησει;
Δεν χρειάζεται να μυρίσει κάτι να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να το αποσύρουμε ή να το αντικαταστήσουμε. Κάντε με τις τροφές των πουλιών ότι κάνετε και με το φαγητό σας.
το Liviferm που την επόμενη μέρα σκυλοβρωμάει όταν το αλλάζω :)
Να μην παραμένει πότε για περισσότερες από 24 ώρες στην ποτίστρα. Πρόκειται για ένα σκεύασμα με ενεργούς μικροοργανισμούς που παραμένουν ωφέλιμοι εφόσον δεν αποσυντεθούν.
 
Απότι φαίνεται όλοι συμφωνείτε μεταξύ σας πως υπάρχει πρόβλημα.Αυτό σχετίζεται αν καταλαβαίνω και με την ηλιακή ακτίνοβολία και με τη θερμοκρασία. Οι βιταμίνες όμως είναι συνθετες και πολύπλοκες χημικές ενώσεις. Το ασβέστιο αντίθετα δε νομίζω πως έχει κάποιο πρόβλημα. Κ πάλι χωρις να είμαι σίγουρος.
 
Οι βιταμινες αλλοιωνοντια απο το φως και ειδικα ταχυτατα αν τις βλεπει ο ηλιος αμεσα. Στους ανθρωπους οταν χορηγουν στα νοσοκομεια στις αναιμιες βιτ. συμπλεγματος<Β> Καλυπτουν τον ορο με αλουμινοχαρτο εξωτερικα γιαυτο το λογο. Εγω εχω καποιες μικρες ποτηστρες καλυμενες με αλουμινοχαρτο και δεν τις αφηνω πανω απο μιση μερα στα πουλια.Αν παραμεινουν ολη μερα και ετσι αλλοιωνονται. Μυρηστε αρχικα το νερο οταν τις βαζεται και στο τελος της ημερας και θα καταλαβετε αμεσως την διαφορα. Εξαλλου ο οργανισμος του πουλιου χρειαζεται ιχνη που την περνει με τις πρωτες γουλιες που πινει και πολυ φοβαμαι οτι κανουμε καταχρηση βιταμινων
 
το οτι βρωμαει και δεν πλησιαζεται δεν το εχετε παρατηρησει;
Ολα τα φαρμακα μυριζουν. Το συγκεκριμενο της beafar ειναι μια απο τις καλυτερες πολυβιταμινες. Τα πουλια καθε αλλο πινουν απο την ποτηστρα.
 
Back
Top