Γενικά Αλλοτριωφαγια ή περιέργεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Φιλοι μου γεια σας. Παρατηρωντας το κλουβι του λουγαρου μου ανακαλυψα με εκπληξη οτι τσιμπολογαει την υφανση του λαστιχου της ποδιας που εχω βαλει στο κλουβι και την εχει σε ενα σημειο ξυλωσει. Δεν μπορω να καταλαβω εαν αυτο ωφειλεται σε ελλειψη διατροφης με αποτελεσμα το πουλακι να τρωει αλλα αντικειμενα εκτως τροφης η αν προκειται για παιχνιδι. Σας εχει τυχει ποτε κατι παρομοιο;
Ευχαριστω!:D
 
Καλο θα ηταν να αναφερεις και τι το ταιζεις. Για να εχουμε μια πιο συνοπτικη εικονα.
 
Καλησπέρα και μένα μου το έχει κάνει αυτό και μάλιστα και τα δύο μου πουλιά.
Το θεωρούν παιχνίδι.
 
Το ταιζω μειγμα σπορων για αγριοπουλα, βιταμινες, αυγοτροφη με αμμο, εχει σουπιοκοκκαλο στο κλουβι, και ενα σνακ με μελι και σπορακια που λατρευει!
 
-Βιταμίνες και αυγοτροφή- έ;
Μήπως έχει φτάσει και σε κάποιαν "αναπαραγωγική περιέργεια";
Εχει αρχίσει δηλαδή να σκέπτεται φωλιές και απογόνους;
Ανοιξη έρχεται!
 
Αν κατάλαβα καλά σου έχει ξυλώσει το λάστιχο από τη "σακούλα" που βάζεις για να μην πετιούνται έξω τα σπόρια.
Αυτά συνήθως έχουν μία συνθετική κλωστή η οποία τραβώντας το λουγαράκι "απλώνει".
Είναι επικίνδυνο να πλεχτεί στα πόδια του & να "πιαστεί", επίσης αν "κλωθεί" δύσκολα αφαιρείται.
 
Τα λουγαράκια παχαίνουν έυκολα, προσοχή στους λιπαρούς σπόρους, την αυγοτροφή και τα snaks, όλα με μέτρο.
Παίζει το καημένο, βαριέται μόνο του.
 
Μαρια μην ανησυχεις. Οπως σου λενε κ οι υπολοιποι δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Κεμενα το ζεμπρακι μου το θηλυκο το κανει αυτο καμαι φορα. Το βρισκει ως παιχνιδι αν κ δε φτανει μεχρι του σημειου να το ξηλωσει. Παντως ισως το βλεπει κ θεωρει πως ειναι κατι σαν νημα για φωλια γιατι τον τελευταιο καιρο παρατηρωντας τη συμπεριφορα της μου φαινεται πως θελει να γινει μανα.
 
αλλοτριοφαγία: Όπως το λέει και η λέξη, το ζώο τρώει (ή γλύφει ή μασάει) αντικείμενα και υλικά ξένα (αλλότρια) προς την τροφή του. Τα αίτια είναι ποικίλα και σχετίζονται με διαταραχές του νευρικού συστήματος, με ανισορροπίες της διατροφής, καθώς και με ψυχολογικά αίτια. Οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, διότι τα υλικά αυτά αργά ή γρήγορα βλάπτουν την υγεία του ζώου με πολλούς τρόπους όπως π.χ. μολύνσεις, δηλητηριάσεις, τραυματισμούς του στόματος κλπ.
 
εμένα το ένα πουλάκι απο τα 2 τρώει το ξυλο π έχει απο τη κούνια του και μασουλάει το ξυλινο υλικό της φωλιάς του το απ'εξω... Πρεπει να ανησυχώ;
 
μηπως ειναι πυρωμενος και θελει να ζευγαρωσει γιατι εμενα τα καναρινια μου το κανουν αυτο οταν ειναι πυρωμενα.Αλλα κατα μεγαλη πιθανοτητα να παιζει με το λαστιχο.
 
Back
Top