Γενικά Αλυσίδα στο πόδι παπαγάλου

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ακόμα μια ομαδική του fb με απογοήτευσε. Σήμερα, άνοιξα το κινητό μου και μπήκα στην ομάδα και είδα τις γνωστές αλυσίδες ποδιού. Δεν είναι μόνο το ότι το διαφήμιζε, υπήρχαν και σχόλια που ήθελαν να παραγγείλουν! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ. Με την σειρά μου σχολίασα ότι λυπάμαι και ότι θα αποχωρίσω από την ομάδα. Φυσικά δεν έλλειψαν τα ειρωνικά σχόλια του στυλ «χαχα μην φεύγεις με ποιον θα γελάμε» «άντε στο καλό» και τέτοια. Και ρωτώ εγώ! Είμαι παράλογη; Παρακαλώ τις απαντήσεις σας.620E5823-0EE5-44FC-89ED-FD01D65FEEA9.webp
 
υπήρχαν και σχόλια που ήθελαν να παραγγείλουν! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ
Κάποια από αυτά βασίζονται στην άγνοια και κάποια στη βολικότητα και το ωχ αδελφέ. Σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις όλες τις απαντήσεις το ίδιο αυστηρά, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι αλυσίδες πουλάνε.

Είμαι πάρα πολλά χρόνια χρήστης του ΦΒ, τα περισσότερα ανενεργός. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με εκπλήξει πια. Διατηρώ μια επιφύλαξη μέχρι τη στιγμή που θα δω μια αντίστοιχη ανάρτηση - αγγελία η οποία θα τελειώνει με τη συνταγή "Πώς να μαγειρέψετε ένα "κοπανάκι" που σας περίσσεψε".

Συγνώμη για τον σαρκασμό και το μαύρο χιούμορ αλλά κάντε λίγη υπομονή μέχρι να δείτε μια τέτοια ανάρτηση χωρίς 150 likes από κάτω, πριν με πείτε με υπερβολικό.
 
@Stavros σίγουρα δεν τους κατηγορώ όλους. Ένας μόνο από τα 16 σχόλια ενδιαφέρθηκε να μου στείλει και να με ρωτήσει γιατί. Πραγματικά δεν με εντυπωσιάζει τίποτα πλέον. Καλά έκανα που δεν έμπαινα σε σελίδες του Facebook! Από εσάς έχω μάθει τα πάντα και όσα ξέρω.
 
@christina07 λυπαμαι παρα πολυ που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και τετοια μυαλα!γι αυτο και εγω δεν εχω facebook για να μην βλεπω τετοια αισχη! Ο μονος μου λογαριασμος που εχω ειναι εδω στο petbirds και χαιρομαι πολυ που ειμαι στην παρεα σας και που μαθαινω καθε μερα σωστα και χρησιμα πραγματα! Δεν υπαρχουν λογια! Σε λιγο θα κανουν και piercing στο ραμφος των παπαγαλων και θα τους κρεμανε απο εκει την αλυσιδα!η κακοποιηση στο μεγαλειο της! Ντροπη και αισχος!
 
Πολύ καλά έκανες και έφυγες, το κάνω και εγώ όταν κάτι δε μου αρέσει ή δε συμφωνώ. Η ειρωνεία μη σε απασχολεί, ήταν δεδομένο από τη στιγμή που γνωστοποίησες την αντίθεσή σου. Η συνείδησή σου είναι σημαντικότερη και αυτή τη διαφύλαξες.

Όσο για τα "προϊόντα" όταν το Monetization είναι πάνω από την όποια ηθική αυτά είναι τα αποτελέσματα. Οι υποψήφιοι αγοραστές των "χαλκάδων" το λιγότερο τραγικό είναι ότι έχουν πουλιά, πολλοί εξ αυτών .. παιδιά.
 
@Elli το πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Δεν κοιτάνε που τα μισά πουλάκια δεν ξέρουν να τα ταΐσουν και τα παίρνουν, δεν ξέρουν τίποτα πραγματικά! Ακόμα έχουν στρογγυλά κλουβια και πλαστικές πατηθρες! Και αν τους πεις μια κουβέντα κάνουν λες και τους έβρισες. Τι να πω και εγώ βγήκα από όλες τώρα, έχω κρατήσει μια απλά για να χαζεύω
[automerge]1598339326[/automerge]
@Chrisad η ειρωνεία δεν με απασχολεί καθόλου. Απλά με την δίκη μου λογική όταν θες να πάρεις κάτι και βλέπεις ένα τέτοιο σχόλιο ρωτάς για ποιο λόγο έγινε αυτό. Ελπίζω μόνο να μην γίνει τίποτα και τα κλαίνε μετά. Ντε και καλά να τα παίρνουν έξω, ενταξει και εγώ τον δικό μου θέλω κάποια στιγμή να τον παίρνω έξω, αλλά αν δεν γίνεται θα τον παίρνω με το κλουβι. Είναι τόσο απλό.
 
@christina07 Καταλαβα! Δεν ειναι ανθρωποι αυτοι που σκεφτονται να περασουν αλυσιδα στον παπαγαλο για να στεναχωρηθουν αν παθουν κατι! Εφυγε ο παπαγαλος δεν θα κατσω να σκασω παω να παρω αλλον να τον βασανισω κι αυτον ετσι λενε! Δεν παιρνουν απο λογια αυτοι και μερα να ειναι και να τους πεις καλημερα θα σε ειρωνευτουν και θα πουν τρελη εισαι;δεν βλεπεις οτι ειναι νυχτα;καλα εκανες και βγηκες γιατι τσαμπα οξυγονο χαλας! Και παλι ντροπη και αισχος!
 
Μια ερωτηση εδω το συγκεκριμενο θεμα αναφέρεται καπως ας το πουμε ετσι επειδη κάποιοι άνθρωποι βαζουν αλυσίδες στους παπαγαλους τους. Η δικια μου ερωτηση ειναι κατα την γνωμη σα ισχυει το ιδιο και για τα harness
αρχείο λήψης.jpeg
 
@Elli ευτυχώς που βγήκα γιατί θα πάθαινα τίποτα από αυτά που έβλεπα.
[automerge]1598352510[/automerge]
@giannis709 το harness είναι άλλη ιστορία. Δεν κινδυνεύει να τραυματιστεί και αν φύγει θα πιάσει όλο το στήθος του πουλιού και όχι το πόδι. Με την αλυσίδα το πόδι θα σπάσει. Με το harness δεν θα πάθει κάτι. Αν και πριν οποιαδήποτε έξοδο με τον harness πρέπει να έχει γίνει βασική εκπαίδευση.
 
@giannis709
Ναι δεν είναι το ίδιο, ειναι σαν να συγκρίνουμε το δέσιμο των ποδιών αλόγου (εξαιρετικά επικίνδυνο και επώδυνο σε οποιοδήποτε ζωο και ας είναι συνηθισμένο) με την βόλτα του με καπίστρι και σκοινί.
Τα καλά harness (aviator πχ) είναι πολύ ασφαλή εφόσον τα κρατάει κανείς σωστά και εκπαιδεύσει πριν το πτηνό, σε αυτά το λουρί είναι και ελαστικό ώστε να τραβήξει πολύ μαλακά το πουλί αν τρομάξει και φύγει απότομα.

Κάποια πουλιά μπορεί βεβαίως να μην δεχτούν το harness (ή να απαιτούν πολύχρονη εκπαίδευση) και να είναι καλύτερα σε κλουβακι/ειδική τσάντα.
 
@fortunatos δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό.
Καλό είναι να συμμετέχουμε και να αναφέρουμε τα τεράστια λάθη που γίνονται και τα γνωρίζουμε, ισως κάποιος που δεν γνωρίζει να αναρωτηθεί για την ανάρτηση μας και να κάνουμε έστω έναν παπαγάλο να ζήσει όπως πρέπει.
 
@christina07 μόνο ο μοντ σβηνει

Το είδα κ εγω το δακτυλίδι κ την συνομιλία, απορώ με τον Διαχειριστή που έως τώρα είχε σοβαρό προφίλ! Το θέμα είναι ότι πολλοί αγκαλιασανε θερμά την ιδεα
Παντως ο ίδιος φέρνει και χαρνες
 
Back
Top