Γενικά Αμαζονίου ή ringneck κάνει λιγότερη φασαρία;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ladams
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ladams

PB New Member
Πόλη
Πειραιάς
Καλώς σας βρίσκω, ψάχνοντας για παπαγάλο βρήκα το φόρουμ, περνάω πολλές ώρες στο σπίτι αφού είμαι νέος συνταξιούχος και είπα να ψάξω για παπαγάλο να μιλάω τουλάχιστον με αυτόν, έχω καταλήξει σε 2 είδη τον πράσινο Αμαζόνιο και τον ringneck τυρκουάζ, με φοβίζει μόνο το γεγονός ότι μπορεί να φωνάζουν και να ενοχλεί τους γείτονες, ποιος λοιπόν από τους 2 είναι ο λιγότερο φασαρίας; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, επίσης που θα μπορούσα να τα δω από κοντά πριν αγοράσω; Σε Πειραιά και Αθήνα;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλώς όρισες. Αυτός είναι ένας ενδεικτικός πίνακας με τα επίπεδα θορύβου κάποιων παπαγάλων

Για αρχάριους προτείνονται τα budgie. Επίσης οι καθαρινες (ξαδελφακια των parotlet) έχουν πολύ ήσυχο χαρακτήρα, από όσο έχω διαβάσει.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλώς όρισες. Αυτός είναι ένας ενδεικτικός πίνακας με τα επίπεδα θορύβου κάποιων παπαγάλων

Για αρχάριους προτείνονται τα budgie. Επίσης οι καθαρινες (ξαδελφακια των parotlet) έχουν πολύ ήσυχο χαρακτήρα, από όσο έχω διαβάσει.
Σε ευχαριστώ πολύ αλλά προτιμώ να πάρω είδος που μπορεί να μάθει να μιλάει, είναι βασικό για εμένα, να αναφέρω επίσης ότι πριν πολλά χρόνια είχα για 8 μήνες έναν Αφρικάνο Ζακό αλλά είχα την ατυχία η μικρή μου κόρη να ζηλέψει και να του κοπανάει συνεχώς το κλουβί επειδή ασχολιόμουν πολλές ώρες μαζί του κι έτσι τον έδωσα σε φίλο αλλά τώρα είμαι μόνος μου δεν έχω τέτοια θέματα.

Καλησπέρα! Από προσωπική εμπειρία, τα ringneck κάνουν φασαρια όταν είναι μόνα τους . Πχ η δικιά μου ειναι στο δωμάτιό μου , αν λείπω εγώ στο σαλόνι για πάνω από 1-2 ώρες φωνάζει. Ή το πρωί όταν τη βγάζω και την αφήνω 2 λεπτά να πάω να κάνω κάτι πάλι γκαρίζει. Σε καθε άλλη περίπτωση όταν είμαι κοντά της δεν κάνει ποτέ φασαρια ,παρά μόνο μουρμουριζει σιγανά μερικές φορές. Έχουν πολυ πλάκα τα ringnecks, πολύ ιδιαίτερες και αστείες προσωπικότητες και κουτσομπολικα

Μου αρέσει η περιγραφή προσωπικότητας του είδους που έκανες γιατί δείχνει ότι δένεται με τον άνθρωπο που το φροντίζει!!

Back