Γενικά Αναγνώριση δαχτυλιδού, ηλικίας, φύλου στο νεο μου παροτλετ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης hyperban
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

hyperban

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2014
Μηνύματα
8
Πόλη
Ναύπλιο
Γειά σας φίλοι μου και καλώς σας βρήκα!
''Υιοθέτησα'' πριν απο 3 μέρες ενα αρσενικό (θέλω να πιστεύω) παροτλετ απο ενα πετ-σοπ της πόλης μου.
Τα πάμε περίφημα, είναι πολύ ήσυχο πουλάκι, λίγο φωνάζει και κάθεται να το χαιδέψω μερικές φορές + οτι τρώει και απο το χέρι μου μερικές ακόμα... Το έπιασα λοιπόν με γάντι για να μην με δαγκώσει, είδα πως είναι φορέας μπλε στο κεφαλάκι, στην ουρά και στα φτερά του,όχι πολύ έντονο αλλά μπλέ. Είδα και το δαχτυλιδάκι του. Πράσσινο παστέλ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ του πόδι και είχε πάνω τα εξης :

SK

14

22064

Τίποτα άλλο... Επειδή δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, θα μπορούσατε να μου πείτε :

Α)Πόσο μηνών είναι το μικρό μου;
Β)Απο που προέρχεται;
Γ)Και το αν είναι σίγουρα αρσενικό;Κάπου διάβασα πως μπορεί και το θηλυκό να είναι φορέας του μπλε και πως αν το πουλάκι έχει στα αριστερά το δαχτυλιδάκι είναι θυληκό...
Δ)Επίσης πότε θα λέγατε και αναλόγως την ερμηνεία του δαχτυλιδιού, να του βάλω και ένα ταίρι μαζί του (για τις δύσκολες νύχτες του χειμώνα);
Κατανόηση, είμαι άσχετος!
Σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ τους διαχειριστές για την αποδοχή.
 
Τα αρχικα της χωρας δεν τα αναγνωριζω, να πω την αληθεια δεν εχω εντρυφησει στην αναγνωση δαχτυλιδιων οποτε θα μας πει σιγουρα καποιος αλλος. Αν η πλατη του (κατω απο τις φτερουγες) ειναι μπλε τοτε ειναι αρσενικο. Το δαχτυλιδι και η θεση του σε αριστερο ή δεξι ποδι δεν προσδιοριζουν ποτε το φυλο. Η ηλικια απο το δαχτυλιδι του μπορει απλως να προσδιοριστει στο οτι ειναι γεννημενο το 2014 και οχι ακριβως ποιον μηνα.
Σε τι κλουβι το εχεις και σε τι χωρο; Μην το ξαναπιασεις ποτε με γαντι, θα το τρομοκρατησεις στο τελος. Δεν υπαρχει κανενας λογος να το πιανεις ετσι. Αφησε το να ηρεμησει και να συνηθισει το καινουριο του περιβαλλον. Επισης διαβασε ολα τα θεματα του μελους @Sissy και θa σου λυθουν ολες οι αποριες. Εχει τη μεγαλυτερη εμπειρια απο ολους μας με τα παροτλετς.
 
Αν έχει μπλε φτεράκια στην έξω γωνία των ματιών του, είναι αρσενικό. Μη το πιάνεις με γάντι το κσκόμοιρο, το τρομοκρατείς, δαγκώνουν και τα parrotlets αλλά όταν είναι απαραίτητο να το πιάσεις... Κάνε υπομονή.

Εδώ εννοώ

[X]

Διάβασε και αυτό Διαχωρισμος φυλου στα παπαγαλακια parrotlet
 
Έχει το μπλε στο σημείο που αναφέρεις, απλά δεν είναι τόσο έντονο.Ίσως το νεαρό της ηλικίας του, έ ;
Το κλουβί του ειναι 60 χ50 χ50 . Με παιχνιδάκια,ξύλινες πατήθρες...
Παιδιά, με το γάντι δεν ήξερα, μην βαράτε & ευχαριστώ για την συμβουλή.
Αυτο το μυστηριώδες SK μήπως είναι τα αρχικά του εκτροφέα;Λέω εγώ τώρα...
Sissy είμαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις και του μιλάω με ήσυχο τόνο. Τον έχω δίπλα μου όταν βλέπω τηλεόραση και τα βράδια τον σκεπάζω με ένα σκούρο πανάκι για 8-10 ώρες. Τροφή ; Του έχω ενα μιξ κλασσικό με ηλιόσπορους, καναβούρι, κεχρί και του έχω βάλει σε ένα μπωλ μήλο κομμενο αλλά δεν το πλησιάζει... Τι προτείνεις;
 
Να του βάζεις φρούτα και λαχανικά και ας μη τα τρώει, κάποια στιγμή θα δοκιμάσει και θα ξεκινήσει να τρώει αυτά που του αρέσουν. Να το βάζεις νωρίς για ύπνο ώστε να κοιμάται ενα 12ωρο, με το να σκεπάζεις το κλουβί δεν σημαίνει πως το πουλάκι κοιμάται, εννοείται πως πρέπει να υπάρχει ησυχία. Όσο για την τηλεόραση και την παρέα που κάνετε να σκέφτεσαι πάντα πως το πουλί θεωρεί πως αυτό θα συμβαίνει καθημερινά, οπότε καλύτερα θα είναι κάθε τόσο ν΄αλλάζεις συνήθειες, ώστε όταν δεν μπορείς να του προσφέρεις τη συντροφιά σου να μην αισθάνεται δυστυχισμένο.
 
Back
Top