Γενικά Αναγνώριση φύλου καρδερίνας από το μουστάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Isidoros

PB Member
Εγγραφή
1 Απρ 2007
Μηνύματα
512
Πόλη
Αθήνα
Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί αν η καρδερίνα που αγοράσαμε ή που μας χάρισε κάποιος φίλος μας είναι αρσενική ή θυληκή. Πραγματικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε το φύλο της αγαπημένης μας φίλης αν δεν έχουμε κάποια σχετική εμπειρία. Τα πράγματα βέβαια γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αν το πουλάκι είναι νεαρό σε ηλικία.

Για να καταλάβουμε το φύλο μίας καρδερίνας όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, παρατηρούμε:
  • Το μουστάκι
  • Το πλατάρι
  • Το κόκκινο της μάσκας.
Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα.

Το μουστάκι σε μία αρσενική καρδερίνα είναι μάυρο ενώ στην θηλυκιά γκρι προς καφέ. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε καρδερίνες σε διάφορες ηλικίες.

Παρατηρώντας την φωτογραφία, βλέπουμε ένα μικρό σε ηλικία πουλί που μόλις αρχίζει να σχηματίζεται. Βλέπουμε ότι το μουστάκι του αρχίζει να φαίνεται μαύρο. Όχι τόσο πολύ βέβαια αλλά αυτό οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας και στο ότι δεν έχει σχηματιστεί ακόμα.

anagnorism1.webp

Στην φωτογραφία Νο 2 παρατηρούμε ένα φετινό πουλί σχηματισμένο πλήρως, που φαίνεται ότι το μουστάκι του που πλέον έχει διαμορφωθεί και είναι γκρι.

anagnorism2.webp

Στην φωτογραφία Νο 3 βλέπουμε πάλι ένα νεαρό πουλί, φετινό, που το μουστάκι του είναι εμφανώς σχηματισμένο και είναι μαύρο. Καταλαβαίνουμε ότι το πουλί αυτό είναι αρσενικό και ή διαφορά στο μουστάκι του σε σχέση με το θηλυκό είναι σχετικά εμφανής.

anagnorism3.webp

Στην φωτογραφία Νο 4 βλέπουμε ένα ενήλικο πουλί πλήρως σχηματισμένο, που το μουστάκι του είναι εντελώς μαύρο.

anagnorism4.webp

Σχετικό περιεχόμενο​

Διάκριση φύλου καρδερίνας
 
Αγαπητέ Ισίδωρε ως προς τομουστάκι νομίζω ότι η παρουσίαση υπήρξε σαφέστατη. Αν έχεις και φωτό θηλυκού να δούμε διαφορά.
Για τα άλλα όμως δύο
Το πλατάρι
Το κόκκινο της μάσκας,

θα υπάρξη συνέχεια, θα μας διαφωτίσεις;
 
Καλέ μου Ισίδωρε πρίν από δύο λεπτά το διάβασα και σε ευχαριστώ. Διαβάζω όλα τα γραφόμενα από τα παλιότερα στα πιό πρόσφατα γιαυτό την πάτησα.
 
Back
Top