Αγορά Αναζητώ lovebird από εκτροφέα

Hara77

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2022
Μηνύματα
5
Πόλη
Athens
Καλησπέρα,μετά από μήνες συζήτησης και προετοιμασίας η δεκατριαχρονη κόρη μου είναι έτοιμη να αναλάβει το πρώτο της παπαγαλάκι. Μετά από έρευνα αποφάσισε ότι θέλει να ξεκινήσει με lovebird. Θέλει να αλληλεπιδρά μαζί του οπότε δε θέλω να απευθυνθώ σε pet shop που είναι άγρια πουλιά και ίσως κακομεγαλωμενα, θέλω να είναι 3 μηνών (διαβασα σε συζητηση εδω οτι τοσο περιπου πρεπει να ειναι) από σωστό εκτροφεα. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
 
@Tony Forpus φιλικά,δένονται με τον άνθρωπο, με υπομονή μπορείς να τα εκπαιδεύσεις,μικρό μέγεθος,προτείνουν τα lovebird για αρχάριους,χαμηλή τιμή αν δεν ψάχνεις ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Επίσης αν με αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχει κάποιο άλλο είδος πουλιού, με χαρά να μάθω γι αυτό και ίσως να υιοθετησω ένα!
 
@Hara77

Το αν θα είναι φιλικός ή το ποσό θα δεθεί με τον άνθρωπο ένας παπαγάλος εξαρτάται από τον χαρακτήρα του και κατ' επέκτασιν τους γεννητορες και γενικά την εκτροφή του.
Δεν μπορείς να βασιστεις στο είδος δηλαδή.

Σε ρώτησα γιατί δύσκολα επιλέγει κάποιος lovebird ως αρχάριος.
 
@Tony Forpus καταλαβαίνω αυτό που λες ίσως είχα λάθος πληροφορίες. Διάβασα ότι συστήνουν τα lovebirds για αρχάριους. Όμως δεν έχω εντρυφήσει οπότε πιθανόν κάνω λάθος...
 
@Hara77

Δεν σου αποκλείω σαν επιλογή τα lovebirds άλλα συνήθως ένας αρχάριος φροντιστής και κυρίως ένας αρχάριος φροντιστής μικρής ηλικίας έχει ως πρώτες επιλογές τα budgies ή τα cockatiels.

Ότι και να επιλέξετε όμως,από την στιγμή που θέλετε να πάτε σε ήμερο πουλάκι που θα βγαίνει εκτός κλουβιού κτλ,πάντα θα απαιτείται χρόνος από όποιον το φροντίζει,πολύς χρόνος.
 
Καλησπερα, ομολογώ ότι κι εγώ εκπλήσσομαι με το είδος για αρχαρίους. Τολμώ να πω ότι ο άνθρωπος που το είπε εκτρέφει lovebird ή φροντίζει τέτοια πουλιά για τόσα χρόνια που έχει ξεχάσει τι πάει να πει αρχάριος.

Τα λαβ δαγκώνουν άσχημα, ενω τα μπάτζι το πολύ να στάξει μια σταγόνα αίμα, ενώ τα κοκατίλ με το ζόρι θα δαγκώσουν, είναι φιλήσυχα πλάσματα. Και ναι μεν ένα λαβ μπορεί να δεθεί πολύ με τον άνθρωπό του, αλλά λέγονται lovebirds ακριβώς επειδή δένονται και ασχολούντια πάρα πολύ με την παπαγαλένια παρέα τους. Δεδομένου ότι η κόρη σας θα λείπει τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα από το σπίτι, κυρίως το πρωι, οπότε είναι ξύπνιοι οι παπαγάλοι (στις 8-9 το πολύ είναι ώρα ύπνου για όλους τους παπαγάλους, νωρίτερα αν δεν θέλουμε αναπαραγωγή ή είναι χειμώνας), δύσκολα θα έχει τον χρόνο να δεθεί με το παπαγαλάκι. Και φυσικά εσείς θα είστε ο βασικός φροντιστής του πτηνού. Αν είστε σπίτι πολλές ώρες, τότε μπορεί να δεθεί με εσάς, αλλά όχι με την κόρη σας. Αν από την άλλη πρόκειτια να είναι μόνο για ώρες, η καλύτερη λύση είναι δύο πουλιά, που κάνουν το ένα παρέα στο άλλο. Φυσικά δύο πτηνά σημαίνει διπλάσιος χώρος και έξοδα, οπότε όσο μεγαλύτερο το πτηνό, τόσο αυξάνετονται και οι απαιτήσεις. Πχ μια κλούβα για δύο κοκατίλ είναι αγορά άνω των 200Ε. Από αυτή την άποψη, τα πιο φιλικά προς τον επίδοξο φροντιστή είναι τα μπάτζι. Είναι μικροσκοπικά, οπότε μέχρι δύο ζουν άνετα σε μεγάλη ζευγαρώστρα καναρινιών με μικρό κόστος, είναι παιχνιδιάρικα και δένονται εξίσου με ανθρώπους και άλλα μπάτζι. Και σίγουρα δεν θα φάνε δάχτυλο αν ενοχληθούν - το χειρότερο που μου έχει κάνει μπάτζι ήταν να ξεκολλήσει το δέρμα από την ρίζα του νυχιού. Πόνεσε, αλλά ακόμα και παιδί δεν νομίζω να το πανικοβάλλει, ενώ τα μεγαλύτερα είδη, που έχουν και πιο ισχυρό ράμφος, αν δεν μπορούν να κάνουν αληθινή ζημιά, θα προκαλέσουν μια αιμορραγία πιο δραματική απότι θα είναι η πληγή, γιατί τα σημεία στα οποία έχουν άμεση πρόσβαση, όπως ακροδάκτυλα, χείλη και λοβοί αυτιών, τυχαίνει να έχουν μεγάλη αιμάτωση, κάτι που μπορεί να τρομάξει ένα παιδί.

Δεν θα απέκλεια το είδος άμεσα, δεν είναι μακάω, δεν είναι κοκατού, αλλά θα πρότεινα να το ξανασκεφτείτε και να κάνετε λίγη έρευνα παραπάνω. Το συγκεκριμένο φόρουμ περιέχει άρθρα για όλα τα συνήθη είδη κατοικίδιων παπαγάλων (και μη, τα διαμαντοπερίστερα είναι γλυκήτατα και πανέμορφα πουλια) και βασικες ερωταπαντήσεις για την φροντίδα τους, πώς είναι η καθημερινότητα κλπ. Και φυσικά αν έχετε οποιαδήποτε απορία είμαστε όλοι στην διάθεσή σας.
 
@Nausicaa ευχαριστώ για τις όμορφες πληροφορίες σας. Φροντιστής θα είναι και πρέπει να παραμείνει η κόρη μου γι αυτό και προσπαθώ να επιλέξω ώστε να της προτείνω αυτό που θα μπορεί να χειριστεί ώστε να περνάνε όμορφα και οι 2. Θα αναζητήσω τις πληροφορίες στο forum και ελπίζω να βγάλω σύντομα άκρη.
 
@Hara77

Απλα να εχεις υπ'οψιν σου οτι ενα πουλακι που θα δεθει με τον φροντιστη του θα αναζητα παντα την συντροφια του και τον χρονο του που σου ανεφερα και πιο πανω.
Αν καποια στιγμη ο φροντιστης δεν εχει να του αφιερωσει τον απαιτουμενο χρονο,ειναι εξαιρετικα πιθανο να υπαρξουν προβληματα.
Και μιας και αναφερθηκες στα lovebirds,το συγκεκριμενο ειδος δεν εχει "ανοχες" στην μοναξια.
 
Σε μικρού μεγέθους παπαγάλους εγώ θα πρότεινα και τα parrotlet, είναι πανέξυπνα, δραστήρια και αρκετά εύκολα στην εκπαίδευση τους. Προσωπικά θεωρώ τα lovebirds πιο ατίθασα πουλάκια ανάμεσα στα budgie, cockatiel, parrotlet, lineolated κτλ.
Τα ήμερα δε lineolated είναι τόσο ήρεμα και ήσυχα πουλάκια που μπορεί να τα έχεις πάνω σου και να μην σε ενοχλήσουν καν... Δεν είναι τόσο δραστήρια όμως όσο θα ήθελε ένα παιδί να "παίξει".
 
Back
Top