Αναπαραγωγή Αναιμικά θηλυκά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
-Απο το άρθρο στην κατηγορία έρευνα.

"Αυτό ακριβώς συμβαίνει στα θηλυκά πουλιά όταν γεννούν αυγά. Τα ερυθροκύτταρα τους πέφτουν κατακόρυφα σε αριθμό και γίνονται αναιμικά. Πρόκειται για μία αλλαγή του μεταβολισμού κατά την αναπαραγωγή, που τα θηλυκά μπορούν μετά βίας να αντέξουν."

- Εκπληκτικό!
Αποτελεί απάντηση σε όσους ισχυρίζονται οτι η αναπαραγωγική περίοδος για τα θηλυκά είναι μια απλή υπόθεση και οτι Χωρίς κανένα φόβο μπορούν να κάνουν 3-4 γέννες.
 
Ορθοτατη η επισημανση σου...
Να τονιστει παρακαλω με μεγαλα γραμματα. Ειναι πολλοι αυτοι που βαζουν τις καναρες τους να γεννοβολανε αδιακοπα.
 
Πολύ χρήσιμο άρθρο.
Για αυτό το λόγο λέμε και ξαναλέμε ότι τα πουλιά δεν είναι μηχανές και ότι δεν πρέπει να ξεπερνάν τις 2 με 3 γέννες το χρόνο.

Προσωπικά πάντως δεν αφήνω να κάνουν πάνω από δύο γέννες το χρόνο.
Θεωρώ ότι είναι αρκετές, αν βέβαια θες να έχεις το θηλυκό σε καλή κατάσταση και την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.
 
πράγματι πολύ χρήσιμο άρθρο. όμως τι μπορώ να κάνω όταν έχω δια κόψει την αναπαραγωγική διαδικασία και η κανάρα γεννά ασταμάτητα στο πάτωμα του κλουβιού;
 
όμως τι μπορώ να κάνω όταν έχω δια κόψει την αναπαραγωγική διαδικασία και η κανάρα γεννά ασταμάτητα στο πάτωμα του κλουβιού;
Μείωσετη διάρκεια του ημερήσιου φωτός που λαμβάνουν τα πουλιά και κανε τη διατροφή τους πιο "φτωχή" αυτήν την περίοδο.
Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η διάρκεια την οποία λαμβάνουν φως τα πουλιά. Η διάρκεια φωτισμού μέσα στο εικοσιτετράωρο είναι αυτή που καθορίζει την αντίληψη των πουλιών σχετικά με το χρόνο και τις εποχές. Είναι με απλά λόγια το ημερολόγιό τους. Εάν η διάρκεια του χρόνου που έχουμε αναμμένα τα φώτα είναι γύρω στις 9:30 ώρες ημερησίως, τότε τα πουλιά αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Εάν ο φωτισμός που υπάρχει στο χώρο διαρκεί 14 και πλέον ώρες, τότε αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην καρδιά του καλοκαιριού. Με βάση τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε και εμείς, για ποιο λόγο υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή όταν η διάρκεια του εσωτερικού φωτισμού είναι 10 ώρες ημερησίως, ακόμη και αν βρισκόμαστε στο μήνα Μάιο ή για ποιο λόγο έχουν τα πουλιά πτερόρροια στην καρδιά του χειμώνα, όταν λαμβάνουν 15 και πλέον ώρες φως την ημέρα.
Από το άρθρο Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
 
πράγματι πολύ χρήσιμο άρθρο. όμως τι μπορώ να κάνω όταν έχω δια κόψει την αναπαραγωγική διαδικασία και η κανάρα γεννά ασταμάτητα στο πάτωμα του κλουβιού;

-Μα ακόμη κι' αν δεν "μαζεύεται" η κανάρα σου,τουλάχιστον δεν την υποβάλεις στην υπόλοιπη δοκιμασία, να επωάσει και να μεγαλώσει νεοσσούς.
 
Σταύρο να φανταστείς ότι φέτος παρόλο που βρισκόταν έξω η κανάρα έκανε 3η γέννα. μετά αποφάσισα να τις περιορίσω το φως και την είχα σκεπασμένη από την πάνω πλευρά του κλουβιού με πετσέτα νύχτα και μέρα. Παρόλα αυτά γεννησε για τέταρτη φορά.
 
το πρόβλημα δεν υπάρχει με όλες τις θηλυκές παρα μόνο με μία πράσινη που την έχει δεί αυγο παραγωγός.
 
Και ερχόμαστε στο ερώτημα
Τι πρέπει να τους δίνουμε για να τα συνεφέρουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα;
 
Και ερχόμαστε στο ερώτημα
Τι πρέπει να τους δίνουμε για να τα συνεφέρουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα;
Επαρκή χρόνο για ανάπαυση φαντάζομαι μειώνοντας τον αριθμό των "αναπαραγωγικών κύκλων" που κάνει ένα πουλί κατά τη διάρκεια του χρόνου διότι, όπως αναφέρεται στο άρθρο, H Emily Wagner εξηγεί ότι αφού όλα τα θηλυκά είχαν την ίδια μείωση στα επίπεδα των ερυθροκκυτάρων, ανεξαρτήτως της διατροφής τους, η αναιμία πιθανώς προκαλείται από αραίωση με συστατικά που προορίζονται για τον κρόκο του αυγού.
 
Back
Top