Γενικά Ανακυκλωνομαστε στα ιδια και στα ιδια

ορεστης

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Ειναι καθημερινο φαινομενο να ζητιεται λογω ασθενειας βοηθεια απο πολλα μελη. Και ενω ακολουθει λεπτομερης περιγραφη της εικονας του πουλιου που χει προβλημα και η βοηθεια (χωρις να ειμαστε ειδικοι) πεφτει συννεφο μετα, σιωπη..ως προς την εξεληξη της ασθενιας, τους χειρισμους, την θεραπεια κια την καταληξη του θεματος που τον απασχολει. Νομιζω οτι ετσι χανουμε πολλα ουσιαστικα στοιχεια που θα μπορουσανε να ειναι μια χρησιμη παρακαταθηκη για ολους μας μιας και δεν ειμαστε ειδικοι.Αλλα και δεν θα επαναερχομαστε στα ιδια κια ιδια χωρις να βγαινει ενα συμπερασμα τελικα ειτε στην επιτυχια ειτε στην αποτυχια.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕ)
Οσα μελη ξεκινουν παρομοιο θεμα ας δινουν μια περιγραφη των χειρισμων και της πορειας στο τελος και να μην χανονται
Φιλικα

Απάντηση: Ανακυκλωνομαστε στα ιδια και στα ιδια

Ορέστη να μου επιτρέψεις να συμπληρώσω και κάτι άλλο για να μην ανοίξω νέο πόστ. Καλό είναι τα νέα μέλη, αλλά και τα παλιά να χρησιμοποιούν αυτό: είναι πολύ απλό, πολύ εύκολο γρήγορο και σαφώς η απάντηση που ψάχνουν είναι εκεί σίγουρα. Αν όχι τότε καλό είναι να ανοίξουν νέο πόστ. Συγνώμη για την παρέμβαση.

Φιλικά

Inca εχεις δικιο αλλα λιγοι ειναι αυτοι που βαζουν tags στα ποστ για να τα βρει η αναζητηση.Εγω το παραδεχομαι πως δεν βαζω tags στα post οποτε ειναι πολυ δυσκολο να τα βρει καποιος τριτος. Νομιζω πως θα ηταν καλο ολοι μας να βαζουμε tags στα post μας. :)

Πολυ σωστα αλλιως δεν εχει νοημα. Πιστευω ομως οτι ζηταμε βοηθεια οταν ειναι ηδη αργα για τους γνωστους λογους(δενβλεπουμε το προφανες ειτε γιατι δεν θελουμε να παραδεχτουμε οτι κατι συμβαινει ειτε γιατι δεν ξερουμε να το ερμηνευσουμε)Οταν μας δοθουν οι απαντησεις και ώ του θαυματος γυρισει η κατασταση του μικρου μας φιλου λεμε ευχαριστω το εννοουμε και ξεχναμε το θεμα μεχρι να μας ξανασυμβει.Αν το πουλακι καταληξει, ακομη χειροτερα κανουμε οτι μπορουμε να το ξεχασουμε γρηγοροτερα και ενταξει αυτο ειναι κατανοητο αλλά ειναι κριμα για τα πουλακια που θα μπορουσε να σωσει ο μικρος μας φιλος, αρα κριμα για μας, κριμα και για ολους τους φιλους που προσπαθουν και δινουν ενα κομματι απο την καρδια τους για να βοηθησουν γιατι σιγουρα δεν ειναι ευκολο να παιρνεις τετοια ευθυνη. Καταληγω να συμφωνησω με αυτο που ζητας και να παρακαλεσω και τους υπολοιπους να παρουν θεση ωστε να αλλαξει κατι.

, αλλα λιγοι ειναι αυτοι που βαζουν tags στα ποστ για να τα βρει η αναζητηση...
παιδια εγω δεν ξερω τι ειναι τα tags...
ουτε κ πως μπαινουν
τουλαχιστον σε ελληνικα αν το λεγαμε... Ισως κ να το ξερω κ να μην το βγαζω [.. Διοτι στ'αγγιλκα ειμαι...]

Απλώς κάποια άτομα όταν διαπιστώσουν οτι το πουλάκι τους δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση απο πλευράς υγείας εγγράφονται στο σίτε αναζητώντας πληροφορίες πως θα το κάνουν καλά (έχω δει την ίδια ερώτηση για ασθένεια απο το ίδιο μέλος σε 3 τουλάχιστον σιτες), στην συνέχεια αφού γίνει καλά ή αγοράσουν κάποιο νέο εξαφανίζονται διότι νομίζουν πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο να μάθουν χωρίς βέβαια να μπουν στον κόπο να μας πληροφορήσουν τελικά τι έγινε (εγω τους έχω δώσει το παρατσούκλι 'Μέλη Κομήτες' :).

• Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Απάντηση: Ανακυκλωνομαστε στα ιδια και στα ιδια

Νομίζω πως εάν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε θέματα που θα ανοίγουν με μια πλήρη περιγραφή των συμπτωμάτων και θα κλείνουν με την αναφορά των αποτελεσμάτων και της έκβασης που είχε η υπόθεση, θα έχουμε φτιάξει "θέματα - μίνι σεμινάρια" για όλους μας. Πολλές φορές ξεκινά ένα θέμα στο οποίο εκτός του ότι περιγράφονται πλημμελώς τα συμπτώματα, ακολουθούν ένα σωρό συμβουλές που προτείνουν είτε σωστά είτε απίστευτα πράγματα. Η αναφορά της κατάληξης (θετικής ή αρνητικής) ενός προβλήματος υγείας πουλιού, είναι ο μόνος τρόπος για να αξιολογηθούν σωστά και οι συμβουλές που δόθηκαν αλλά και να δημιουργηθεί "γνώση εκ του αποτελέσματος" (εμπειρία). Θεωρώ την πρόταση του Ορέστη πολύ σωστή και νομίζω πώς θα πρέπει να την εφαρμόσουμε με τρόπο που θα προδιαθέτει το δημιουργό του μηνύματος να γυρίσει να μας πει τα αποτελέσματα.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να γίνεται το ίδιο και όταν οι προτροπές μας οδηγούν τον ιδιοκτήτη ενός ασθενούς πουλιού στο κτηνίατρο. Θα είναι πολύ χρήσιμο να αναφέρεται η διάγνωση, η προτεινόμενη θεραπεία και η εξέλιξη του προβλήματος υγείας. Τα πάντα θα πρέπει να γίνονται γνωστά και να αξιολογούνται προκειμένου να αποκτήσουμε βαθύτερη γνώση των προβλημάτων.

Σχετικά με την αναζήτηση των θεμάτων θα ήθελα να πω ότι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ακόμη και χωρίς τη χρήση tags. Το σύστημα αναζήτησης ένα πολύ προηγμένο και μπορεί να ανακαλύψει είτε μεμονωμένες λέξεις, είτε ακολουθίες λέξεων μέσα στα θέματα που υπάρχουν στο PetBirds. Επίσης μπορεί να γίνει προηγμένη αναζήτηση η οποία θα ψάχνει αυτό που ζητάμε είτε μέσα στο σώμα του κειμένου των θεμάτων, είτε μόνο στους τίτλους τους. Η αναζήτηση μπορεί να εφαρμοστεί επίσης είτε σε μεμονωμένα φόρουμ, είτε σε ολόκληρη την ιστοσελίδα.

Back