Ασθένειες Αναπάντεχη απώλεια (gouldian)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kika

PB Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2021
Μηνύματα
499
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα σας..Να και η πονεμενη μου ιστορια...Λόγω έλλειψης χώρου επειδή είχα βάλει στο πίσω δωμάτιο τα 3 νέα πουλια-εβαλα τα 3 παλιότερα σε ένα κλουβί στο σαλόνι.τον Γκουλντυ την Νταιζη και την Εύα. Ο Γκουλντυ χόρευε και κελαηδουσε στην Νταιζη-αλλα η Εύα του την έπεφτε. Την προηγούμενη Τετάρτη βραδυ 16-παρατηρησα πρησμένο στηθος και πρήξιμο στο κάτω μέρος αμαρα της Νταιζη-χωρις να είναι φουσκωμένη γενικα.επειδη ρε γ@@@@@ την ίδια μέρα είχα στενοχωριες με την κόρη μου στην κατασκήνωση που έπαθε θερμοπληξια-καθυστερησα 24 ώρες να τηλεφωνήσω σε έναν κτηνίατρο εδώ στην καλαμαρια-και όταν τον πήρα Παρασκευή μεσημέρι μου είπε δεν μπορούσε απογευμα-να την πάω Παρασκευή πρωι-αλλα δυστυχώς πρωί της Παρασκευής τη βρήκα νεκρή...τον Ιούνιο που έστειλα κουτσουλιές στο διαγνωστικό κομοτηνης δεν είχαν θέμα με μικρόβια...
 
@chrisa2102 την προσεξαν 2 μερες στο ιατρειο εκει και συνηλθε και σταματησε να με τηλεφωνει κλαψουριζοντας να παω να την παρω..με ειχε κανει την καρδια περιβολι,εγινε κι αυτο με τη Νταιζη, και χαλαστηκα πολυ. αυριο θα παω να την παω δροσερα υγρα χυμους να δροσιστει.φοβαμαι γιατι εχει παλι καυσωνα.
[automerge]1692609711[/automerge]
Παιδια σας ευχαριστω πολυ! αλλα με αυτο που ειδα τωρα,φοβαμαι οτι με βαρεσε το αγχος και η ζεστη και τα εκανα θαλασσα...Μολις τωρα ειδα...ο Γκουλντυ είδα να χόρευει στην Ευα και αυτή έτσι κι αλλιώς τον γούσταρε γιατί κουνούσε την ουρά της και τη ...βάτεψε δημοσίως χωρίς να έχω φωλιά...που υποτιθεται ειναι ντροπαλα πουλια και θελουν κλειστη φωλια-ΣΟΣ τι κάνω τώρα αν θέλει να γεννήσει αυγά... είναι πουλιά 2 και 3 ετών....Δεν θέλω να πεθάνει όπως η Νταιζη....
 
Τελευταία επεξεργασία:
@kika καταλαβα.. πέρασες δύσκολες μέρες! Εύχομαι όλα να πάνε καλά στο εξής!

Τώρα είδα τη συνέχεια στο μήνυμα σου .. δεν χρειάζεται να πεθάνει, μην σκέφτεσαι έτσι!
Δεν γνωρίζω πολλά από αναπαραγωγή, οπότε περιμένουμε άλλα μέλη να απαντήσουν. Φαντάζομαι υπάρχει πάντα κ κάποιος πτηνιατρος που εμπιστεύεσαι!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@kika πρώτα από όλα Κική μου ηρέμησε κ βαθιές ανάσες. Λυπάμαι πολύ για την Νταίζη κ για την ταλαιπωρία που τράβηξες κ εσύ κ η κόρη σου. 😟
Εγώ συμφωνώ με τον Βάιο @Vada ότι μάλλον υπήρξε θέμα δυστοκίας (διάβασε το άρθρο που σου επισύναψε). Από όσο ξέρω, δίνεις οπωσδήποτε υγρό ασβέστιο κ ίσως θα πρέπει κ να τα χωρίσεις.
Τα μέλη @Γιαννης17 κ @Irene chatzimichail μπορούν να βοηθήσουν καθώς έχουν την εμπειρία.
 
@kika Πωπω λυπάμαι πολύ... καιγες ώρες
Με λιγη βοήθεια απο τους πιο ειδικούς πιστεύω θα είναι εντάξει τα άλλα. Φαντάζομαι η αύξηση ωρών ύπνου ισχύει και για τα γκούλντιαν? και ίσως κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου για την Εύα καλού κακού?
 
@kika Πωπω λυπάμαι πολύ... καιγες ώρες
Με λιγη βοήθεια απο τους πιο ειδικούς πιστεύω θα είναι εντάξει τα άλλα. Φαντάζομαι η αύξηση ωρών ύπνου ισχύει και για τα γκούλντιαν? και ίσως κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου για την Εύα καλού κακού?

Είχα γραψει " και μόλις λίγες ώρες πριν τον κτηνίατρο (χωρίς να ξέρω αν σωζόταν)..." αλλά κάπως θα το έσβησα και ούτε το είδα.
 
@myr ευχαριστω,υπαρχουν οπως βλεπεις 0-02-05-e780645feaa488576f19b5f8cb61dc5ad2f65299bad29f0bf2be2ef30725b150_435e9582266bf24d.jpgπαντα πηγες ασβεστιου,αλλα εβαλα και σταγονες ασβεστιο +D στο νερο. Στα γκουλντιαν- που καταγονται απο τη βορεια,τροπικη ,Αυστραλια, ειναι καπως διαφορετικα απο τα καναρινια,γιατι στην περιοχη αυτη η διαρκεια μερας-νυχτας ειναι καπως σταθερη,γυρω στο 12ωρο η καθε μια
 
@kika
Το φαντάζομαι (όλων των ειδών βλέπω κιόλας) απλά λέω μήπως τυχόν δεν το έτρωγε πολύ πχ, αλλά είναι τυχαία καμιά φορά αυτά με τις δυστοκίες 😥
Όσοι έχουμε θηλυκά το φοβόμαστε...

Κρίμα...
Δεν σημαίνει όμως ότι θα το πάθει και η Εύα επειδή ήταν μαζί. Δεν κάνατε εσείς κάτι λάθος...
 
@kika λυπάμαι για την κατάληξη του πουλιού. Ήθελα επίσης να επαναλάβω ότι αν πράγματι πρόκειται για δυστοκία, που θα ήταν πιθανό από την εικόνα της φουσκωμένης κοιλιάς, ότι με το ασβέστιο το άλλο θηλυκό πουλί πιθανότατα δεν θα έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πράγματι είναι δυστοκία, και για αυτό θα σου έλεγα, αν έχεις τη δυνατότητα, να έστελνες δείγματα στο εργαστήριο, ώστε να σου πουν μήπως διαγιγνώσκουν και κάτι άλλο.
Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η διάγνωση για την κόρη σου, θερμοπληξία, που παρόλα αυτά την κράτησαν στην κατασκήνωση και δεν σου ζήτησαν να πας να την πάρεις. Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε γιατρός είμαι, ούτε ψυχολόγος, αλλά κάπως μου κάθησε περίεργη η διάγνωση συν το γεγονός ότι η κατασκήνωση αναλάμβανε το ρίσκο της παραμονής της εκεί, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν πήγες να την πάρεις από εκεί. Και αυτό δεν σου το λέω για να σε κρίνω, αλλά γιατί αν το παιδί ένιωθε την ανάγκη να φύγει από εκεί, την ανασφάλεια και όλα τα συναφή, κι εσύ δεν ανταποκρίθηκες, ίσως στην πορεία σου το χρεώνει διαταράσσοντας ακόμα και τη σχέση σας. Ξέρεις φυσικά (αυτό το ξέρουμε όλοι οι γονείς, αλλά, οι περισσότεροι από εμάς, εμού συμπεριλαμβανομένου, ενίοτε δεν το βλέπουμε/σκεφτόμαστε την ώρα που συμβαίνει) ότι το κάθε παιδί χρειάζεται την αίσθηση της προσοχής και της ασφάλειας που χρειάζεται, το θέμα δλδ είναι εξατομικευμένο, και αν δεν χορτάσει από αυτά, του μένουν ενίοτε μικρά απωθημένα, ακόμα και τραύματα. Ειλικρινά δεν σε κρίνω, σου λέω ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί σε όλες τις οικογένειες που ξέρω, σαφέστατα δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου, αλλά έχε λίγο το νου σου σε κάτι τέτοια για να μη βρεθείς μετά εκτεθειμένη στον εαυτό σου ή στο παιδί σου. Βεβαίως υπάρχει και ο αντίλογος ότι δλδ δεν γίνεται σε κάθε αίτημα των παιδιών να ανταποκρινόμαστε θετικά και ότι θα πρέπει να υπάρχουν όρια, και φυσικά ο καθένας ξέρει το παιδί του καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τυχαίο (σε ένα φόρουμ) που του λέει διάφορα.
 
@ianos ευχαριστω για οσα διατυπωσες,τις σκεψεις και τις ανησυχιες σου. Λοιπον, την Πεμπτη κανονισα και πηραν την κορη μου στο ιατρειο,ειδαν καλα ζωτικα σημεια,και την προσεξαν να ξεκουραστει και να πινει υγρα,θα με τηλεφωνουσαν αν χρειαζοταν,και εγω την Παρασκευη μεσημερι πηγα,και ειχε συνελθει και δεν ελεγε να την παρω να φυγουμε, την εφοδιασα με δροσερα ''καλουδια''και εφυγα ,για να ξαναπαω Δευτερα-αλλα τελευταια στιγμη μου λεει να παω Τριτη-και πηγα σημερα,και δεν ειχε θεμα-απλα την αρπαξε ο ηλιος γιατι ημαστε ανοιχτοχρωμες και μας πειραζει ο ηλιος!
 
Back
Top