Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή εκθεσιακό Χ κανονικό ζεβράκι

Prokopis9

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2017
Μηνύματα
22
Πόλη
Φρέναρος
Για θελω να με βοηθισετε με μερικες αποριες που εχω . Ειχα 1 αρσενικο exhibition fawn και μια white normal ζεβρακια ζευγαροσαν και μου εκαναν 2 πουλακια αυτα ποιο μεγεθως θα εχουν. Ειναι 2 μηνων περιπου ομως δεν ειμαι σιγουρος για το μεγεθος που θα εχουν ΜΠΩΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΙΣΟΥΝ;. Εχουν και τα 2 το χρωμα του πατερα τους του exhibition. Ο αρσενικος πεθανε στην 2η γεννα σην οποια μου εκαναν ενα γκριζο πουλακι ειναι 3 εβδομαδων. Εμεινα εκπλικτος πως λευκο και καφε εκαναν γκρι ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;
 
οι μεταλλάξεις δεν αναμιγνύονται όπως νερομπογιά πάνω στο λευκό χαρτί. Ζευγαρώνοντας μαύρο και λευκό δεν παίρνεις κάτι ενδιάμεσο όπως το γκρι αλλα την μετάλλαξη η οποια επικρατεί. Στη δική σου περίπτωση επικρατεί το αρχέγονο και όχι το λευκό.

Το μέγεθος μεταδίνεται και αυτό βάση γενετικής. Είναι μεγάλο θέμα τώρα. Θα σου πρότεινα να ψάξεις κάποια άρθρα γενετικής στο internet. Τα πουλάκια που θα πάρεις δεν θα είναι όλα ιδιου μέγεθος και σίγουρα δεν θα φτάσουν τον εκθεσιακό πατέρα. Απλά μερικά απο τα μωρά θα είναι λίγο μεγαλύτερα από την κανονικού μέγεθος μαμά.
 
Πως επικρατεισε το αρχαιογωνο αφου δεν ειναι τα αρχαιογονα πουλια
Προφανώς σου λέει - δεν είμαι και σίγουρος για αυτό που σου γράφω - ότι σε κάποιον από τους γεννήτορες υπάρχει το γονίδιο του αρχέγονου χρώματος το οποίο στο φαινότυπό του καλύφθηκε είτε από την πρόσμειξη κάποιου άλλου ισοεπικρατούς γονιδίου είτε υπάρχει και κάποιο άλλο που επικρατεί έναντι αυτού, ενώ στον απόγονο κληροδοτήθηκε το ίδιο αυτό γονίδιο και ο υπόλοιπος συνδυασμός (χρωματικών γονιδίων) είναι τέτοιος που του επιτρέπει την έκφρασή του. Ψάξε λίγο λοιπόν στο διαδίκτυο για γονίδια χρώματος σε ζεμπράκια.
 
Back
Top