Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή ενήλικου κοκατίλ

Garyfallos

PB New Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2017
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας,

Έχω εδώ και 15 χρόνια περίπου τον Άλεξ (κοκατίλ), αλλά δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με θηλυκό κοκατίλ. Τα τελευταία 2 χρόνια σκέφτομαι να τον φέρω σε επαφή με θηλυκό. Ποιά είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό?
 
Πάντως είναι αρκετά δραστήριος και έχει ακόμη ορμές. Δεν θα του έκανε καλό να βρεθεί με ένα θηλυκό?
 
Τα θηλυκά κοκατίλ είναι γόνιμα μέχρι 8-10 χρονών, ενώ τα αρσενικά ως τα 12-14 έτη. Φυσικά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και είναι πιθανό ένα υγιές πουλί να είναι γόνιμο και για περισσότερο.
Το ζευγάρωμα θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε υγιή, ενήλικα πουλιά που προέρχονται από διαφορετικές γραμμές αίματος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των νεοσσών και των γονιών.
 
Αν θες να μπλέξεις με αναπαραγωγές βρες ένα ζευγάρι 2 χρονών και ξεκίνα. Μην μπεις στη διαδικασία να πειραματιστείς με αυτό που ήδη έχεις και το ταλαιπωρήσεις. Γνώμη μου.
 
Τα πουλιά δεν ζευγαρώνουν σαν τα θηλαστικά. Και να το φέρεις σε επαφή με άλλο κοκατίλ δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Τα πουλιά χρειάζονται τον χρόνο τους για να δέσουν ως ζευγάρι και τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπαραχθούν. Επίσης όταν φέρνουμε νέα πουλιά στο σπίτι πρέπει να κρατάμε καραντίνα για την ασφάλεια αμφότερων.
 
@Φοίβος ο ανηψιος μου έχει ένα cockatiel 1,5 χρονών περίπου και σχεδιάζει να ταξιδέψει για 10 μέρες στο εξωτερικό. Αν τον φιλοξενήσω πρέπει να τον κρατήσω καραντίνα; Γνωρίζω το πουλάκι από όταν το πήρανε;
Άσχετο με το θέμα αλλά διαβάζοντας το θέμα πήγε εκεί το μυαλό μου απευθείας.
 
Αν τον φιλοξενήσω πρέπει να τον κρατήσω καραντίνα; Γνωρίζω το πουλάκι από όταν το πήρανε;
Κανονικά την καραντίνα την τηρούμε για οποιοδήποτε πουλί έρχεται από άλλο περιβάλλον στο δικό μας.
 
Back
Top