Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καναρινιών σε μεγάλη κλούβα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να κανεις αναπαραγωγη σε κλουβα! Επισης να ρωτησω αν εχεις αρκετα καναρινια μαζι θα επιλεξουν μονα τους το ταιρι τους;, θα αναπαραγθει ενα αρσενικο με ενα θηλυκο ή μπορει και με παραπανω. Αν βαλουμε εμεις τα ζευγαρια θα αναπαραγθουνβ οπως τα θελουμε; (απευθύνομαι στα πουλια που θα βγουν απο το ζευγαρακι μου)
 
Κανένας έλεγχος σε αναπαραγωγή σε μεγάλους κοινόβιους χώρους.
Θα αναπαραχθούν όπως θέλουν, θα ταΐσουν όπως νομίζουν, θα κλέψουν νήμα και υλικό απ' όπου μπορέσουν και γενικά θα διαπιστώσεις και μόνος σου αναίτιους θανάτους μικρών.
Η κανάρα με το φόβο επίθεσης από άλλα πουλιά στη φωλιά δεν θα τρέφεται κανονικά και δεν θα ταΐζει σωστά.
Στα κοινόβια ισχύουν οι νόμοι κυριαρχίας...
Η απουσία ελέγχου θα επιτρέψει ακόμη και αιμομικτικά ζευγαρώματα με κακές συνέπειες για την εξέλιξη της ομάδας των πουλιών.
Είναι λάθος τακτική που κατά τη γνώμη μου πρέπει να σταματήσει...
 
αν εχεις αρκετα καναρινια μαζι θα επιλεξουν μονα τους το ταιρι τους;,
Ναι.

θα αναπαραγθει ενα αρσενικο με ενα θηλυκο ή μπορει και με παραπανω;
Όλα θα αποκτήσουν το ζευγάρι τους και μπορεί ένα αρσενικό να βατέψει και παραπάνω από 2 θηλυκά.

αν βαλουμε εμεις τα ζευγαρια θα αναπαραγθουνβ οπως τα θελουμε; (απευθύνομαι στα πουλια που θα βγουν απο το ζευγαρακι μου)
Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου. Αν βάλεις το ζευγάρι σου σε μια ζευγαρώστρα και ταιριάξει τότε ναι θα αναπαραχθούν. Στην κλούβα δεν μπορείς να ελέγχεις ποιο θα βατέψει ποιο.

Τα αρσενικά μεταξύ τους θα τσακώνονται πού έντονα για το ποιος είναι ο κυρίαρχος της κλούβας, δεν θα αφήνει το ένα να φάει το άλλο, και έτσι σίγουρα θα αδυνατήσουν και θα χάσουν βάρος. Τα θηλυκά επίσης θα τσακώνονται για τη θέση της φωλιάς, για το νήμα και γενικά θα υπάρχει ανταγωνισμός που θα προκαλεί στρες και αναστάτωση σε όλη την κλούβα. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα. Έστω ότι σε κλούβα υπάρχουν 2 ζευγαράκια (4 καναρίνια) που συμβιώνουν αρμονικά, μετά δε θα ξέρεις ποιανού είναι το παιδί και τι συγγένεια έχουν μεταξύ τους. Η αναπαραγωγή σε κλούβα πρέπει να αποφεύγεται. Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις αν θες και μπορείς όλο τον υπόλοιπο χρόνο εκτός της αναπαραγωγής είναι η διαμονή των καναρινιών σε μεγάλη κλούβα.
 
Back
Top