Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή σε εξωτερικό χώρο

αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο μην τα βγάλεις τώρα έξω για αναπαραγωγή θα τους δημιουργησεις πολλά προβλήματα από την διάφορα θερμοκρασίας
δεν τα εχω εχω βγαλει τωρα εξω τα εχω απο περσι το καλοκαιρι εκτος απο μια καναρα που την πηρα τον προηγουμενο μηνα.
 
Στην αναπαραγωγη σε εξωτερικο χωρο ποτε βαζουμε το ζευγαρι μαζι;
Καλησπέρα φίλε τα πράγματα είναι απλά! Πρώτα πρέπει να κανείς προετοιμασία Στα πουλιά σου για να είναι έτοιμα για την αναπαραγωγή στην συνέχεια να ταιριάξεις τα ζευγάρια συνεχίζοντας προετοιμάσια! Για εμένα η ιδανική ημερομηνία είναι μέσα μαρτη για ένωση ζευγαριού έφοσον το επιτρέπει και ο καιρός! Θες 11-12 ώρες φως ημέρες και θερμοκρασία κοντά στους 20! Πες μας λίγο από ποτέ έχεις αρχίσει προετοιμασία και τι περιεχει; Ποσά ζευγάρια έχεις; Και πως τα έχεις αυτή την στιγμή δηλ; Ολα μαζί η μεμονωμένα;
 
Στην αναπαραγωγη σε εξωτερικο χωρο ποτε βαζουμε το ζευγαρι μαζι;
Η περίοδος αναπαραγωγής των καναρινιών σε εξωτερικό χώρο είναι η άνοιξη.
Μέσα Φλεβάρη μπορείς να τοποθετήσεις το ζευγάρι σου στη ζευγαρώστρα με το διαχωριστικό, ώστε να γνωριστούν. Μόλις τα πουλιά σου δείξουν τα δείγματα που περιγράφονται στο άρθρο ότι είναι έτοιμα, τότε τοποθετείς φωλιά στην πλευρά της κανάρας, δίνεις υλικό και μόλις θα κοντεύει να την ολοκληρώσει τραβάς το χώρισμα.
 
ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες.
Θα ήθελες καο εσυ να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για μα αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα λάθη! Δεν ειναστε παντογνώστες απλά μας αρέσει μα το συζητάμε είναι αγαπημένο πράγμα όλων η αναπαραγωγή
 
συμφωνω απολυτως με την Panagiota.
Κι εγω εξωτερικη εκτροφη εχω και μεσα φλεβαρη θα τοποθετησω τα θυληκα
στα κλουβια που ηδη εχουν τοποθετηθει τα αρσενικα.
με τον καιρο που κανει θεωρω οτι ειναι δυσκολο να κρατηθουν για
αργοτερα τα θηλυκα. Θα περασουν και λιγες μερες γνωριμιας και ο Μαρτης
ειναι κοντα.
 
Αρχες φλεβάρη τα πουλια μπορουν να μπουν στις ζευγαρωστρες.έχω κάνει εξωτερικές γέννες και μπορω να πω ότι τσ πουλιά λειτουργούν καλύτερα. Είναι πιο απερίσπαστα ίσως.ωστόσο θέλουν πολύ καλή προετοιμασία.
 
Παιδια νομιζω καλο θα ειναι να μην βιαστητε, εχει δειξη οτι τα κρυα τα χοντρα στην Ελλαδα τα κανη τον Φλεβαρη τουλαχιστον τα 2-3 τελευταια χρονια ετσι ειναι. Ετοιμαστε δυνατα τα αρσενικα σας να ειναι οσο το δυνατον πιο πυρωμενα οταν θα αρχιση να ζεστενη ο καιρος κ μετα βαζετε τα θυληκα μαζι.
 
Καλά, δε χρειάζεται να κάνουμε όλοι το ίδιο. Εξαρτάται και σε ποια περιοχή βρίσκεται ο καθένας και γενικά πόσο καλά ξέρει τα πουλιά του.

Οι θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή είναι μια χαρά. Οπότε εάν κάποιος κρίνει ότι έχει έτοιμα πουλιά μπορεί άνετα να τα βάλει. Κρύο στη Β. Ελλάδα μπορεί να βγάλει και το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Δε λέει κάτι αυτό.

Εγώ ήδη τα έχω βάλει μαζί και έχω και δύο φωλιές.
 
Εγώ ήδη τα έχω βάλει μαζί και έχω και δύο φωλιές.
Ενθυμούμενος ένα παλαιότερό σου ποστ Πατρίκιε, (αν δεν κάνω λάθος), νομίζω ότι είχες δηλώσει ότι εφέτος δεν θα έβαζες καναρίνια. Οπότε από τόσο νωρίς έχεις ήδη δύο (στρωμμένες εννοείς ή με αυγά) φωλιές τι είδους πουλιών; Ρωτώ, γιατί νόμιζα ότι έχεις καρδερίνες και αυτές αργούν χρονικά περισσότερο από τα καναρίνια στις αναπαραγωγές.
 
Ναι, Τιμπράντο δεν πρόκειται να ξαναβάλω.. Έδωσα όλα τα αρσενικά αλλά τις θηλυκές τις κράτησα.

Έχω ένα ζευγάρι καρδερίνες με στρωμένη φωλιά (εδώ και δύο μέρες) και μία κανάρα που κλωσάει καρδερινοκάναρα.
Αυτά τα δύο θηλυκά έκαναν ''μπαμ'' ότι είναι έτοιμα οπότε από το να μαζεύω άσπορα... Τα υπόλοιπα θηλυκά καναρίνια και καρδερίνες ''αντέχουν'' λίγο ακόμα. Οι αρσενικές καρδερίνες νομίζω είναι έτοιμες... Τρώνε τα κάγκελα και κελαηδάνε όλη μέρα.

Μακάρι να καθυστερήσουν αλλά με τέτοιον καιρό δύσκολα.
 
Οι θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή είναι μια χαρά.
Μα για να έρθουν τα καναρίνια σε ερωτική διάθεση δεν αρκεί μόνο η θερμοκρασία. Σαν παράγοντα θα τον έβαζα τελευταίο στην επιρροή που έχει. Πρώτα είναι η διάρκεια της ημέρας, η ένταση του ηλιακού φωτός ακόαμ και τα επίπεδα υγρασίας επιρηεάζουν την ετοιμότητα των ζευγαριών μας.
Ναι μπορεί να έχουμε θερμοκρασίες άνοιξης, αλλά η μέρα δεν είναι το ίδιο μεγάλη (η διάρκεια της μέρας δεν αρκεί για να ταιστούν επαρκώς οι νεοσσοί και να μεγαλώσουν φυσιολογικά) ούτε η ένταση του ήλιου.

Γι΄αυτό ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε τα πρώτα μικρά του 18 εμείς οι εξωτερικοί εκτροφείς. Οι παράγοντες είναι πολύ περισσότεροι απ αυτούς που μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε. :)
 
Back
Top