Γενικά Αναπαραγωγή των Timbrado Español μου 2014

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ian32
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ian32

PB Member
Εγγραφή
29 Οκτ 2013
Μηνύματα
597
Πόλη
Πειραιάς
Εδω θα σας παρουσιάσω την αναπαραγωγή των δυο ζευγαριών μου timbrado español.
Οσο αναφορα την διατροφική προετοιμασία εχω ξεκινήσει απο 1 Ιανουαρίου να παρέχω καθημερινά λαχανικα με κυρίαρχα την πιπεριά Φλωρινης, το μπροκολο, αντιδι, το σπανακι, το κολοκύθι, το καροτο, την τσουκνίδα καθως και διαφορα αλλα που ειχα προσφέρει μια ή δυο φορες, φρούτα δεν έδωσα πολλα λιγο μηλο, αχλαδι μπανανα οταν δεν ειχα λαχανικα φρέσκα.
Συμπληρώματα που χρησιμοποιησα ηταν το multi-vit beaphar σε μικρη ποσοτητα αφου αυτο ειχα απο περυσι και nekton E αφου η πολυβιταμινη μου δεν ειχε καθολου βιτΕ.
Επισης γυρη, διαφορα αποξηραμένα βότανα (βασιλικος, ριγανη, θυμάρι, τσουκνιδα, ταραξακος), brazil nuts , σποροι βλαστωμενοι, κια, καμελινα, σουσαμι, αυγο βραστο, αυγοτροφη σπιτικη.


Εχουμε και λεμε το πρωτο ζευγαρι :
Αρσενικο
4gis.jpg

Θηλυκό
whz7.jpg

Το συγκεκριμενο ζευγαρι εκανε 5 αυγα με 5/5 ενσπορα και εσκασαν και τα πεντε πουλακια!
η πρωτη μας άφιξη!
i9oj.jpg

και μια ομαδική!
rttf.jpg

Αν παρατηρήσατε εχουμε και ενα ανοιχτοχρωμο ειναι σιναμον θηλυκο αφου ο πατερας ειναι λογικα φορεας της μετάλλαξης!
Το αλλο ζευγαρι ειναι σε φαση επωασης, η θηλυκια κλωσσαει τα 4 αυγουλάκια της εδω και 3 ημερες!
Θηλυκο
72xz.jpg

Αρσενικο
3x0d.jpg
 
Μπράβο να σου ζήσουν φτου φτου φτου! Με το καλό και τ' άλλα :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Μπράβο Γιάννη, καλή συνέχεια.. Κι αν του χρόνου θέλεις ''ν' ανοίξεις'' λίγο το χρώμα με λευκό, εδώ είμαστε..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Μπράβο Γιάννη, πολύ καλή φροντίδα.

Καλή συνέχεια, να μας κρατάς ενήμερους
Ευχαριστώ πολυ Σταυρο προσπαθω οσο μπορω για το καλυτερο!
Μπράβο να σου ζήσουν φτου φτου φτου! Με το καλό και τ' άλλα :)
Για τα αλλα θα σας ενημερώσω σιγουρα αυριο αν και λογικα τα πρωτα αυγα απο το δευτερο ζευγαρι θα ειναι ασπορα λογο καθυστερημενης ένωσης της με τον αρσενικο και την απότομη έναρξη του κυκλου της θηλυκιας. Να αναφέρω επισης οτι δεν ηθελε εξωτερικη φωλια, την εβλεπα με δυο κλωστες στο στομα ανήσυχη το υποψιάστηκα και της εβαλα εσωτερική ηταν ετοιμη πολυ γρηγορα ενωσα την επομενη με τον αρσενικο και ακριβως επομενη ηρθε το πρωτο αυγο οποτε.. Τα πρωτα τα χασαμε δεν πειραζει ομως στην επομενη γεννα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα εχουν 100% επιτυχία!
Μπράβο! Καλη επιτυχια
Να σαι καλα Χρηστο!
Μπράβο Γιάννη, καλή συνέχεια.. Κι αν του χρόνου θέλεις ''ν' ανοίξεις'' λίγο το χρώμα με λευκό, εδώ είμαστε..
Νικο ευχαριστώ με τιμα πολυ η κίνηση σου και μονο που το ειπες, τα λευκα μου αρέσουν πολυ και ηταν ενα χρωμα που θα ηθελα να έβρισκα στην νεα σεζόν, αν τυχον σου περισσεύει κανενα και δεν έχεις αλλαξει γνωμη μου λες, αν μπορω και γω να ανταποδώσω με κατι ευχαρίστως!
καλη συνεχεια να εχεις γιαννη με τα ζευγαρακια σου
Καλή συνέχεια!
Σας ευχαριστω και τους δυο εξίσου πολυ! Ευχομαι και στα δικα σας!

Λοιπον να αναφερω πως τα μικρα μεγαλωνουν καλα μεχρι στιγμης, το μονο κακο ειναι οτι μενουν λιγο αταιστα τα δυο μικρακια... Προσπαθω οσο μπορω να τα βαζω πανω απο τα αδερφακια τους, πηρα κρεμμα ταισματος στο χερι το μονο κακο ειναι οτι δεν εχω θερμομετρο οποτε σε περιπτωση αναγκης θα πρεπει να το υπολογισω με το χερι με τον μπακαλιστικο τροπο.
Εφτιαξα επισης μια λαχανοτροφη με βαση αυγοψωμο, εξτρα αυγο βραστο, γυρη, ξηρους καρπους, βοτανα και πολλα αλλα ωστε τωρα που μεγαλωνουν λιγο να περασουν στην διατροφη τους τα λαχανικα και να εχουν οτι χρειαζονται!
hlav.jpg
 
μπραβο αντε με το καλο, να εχεις την αναλογη συνεχεια και να βγαλεις πολλα μκρα ακομη
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Στο πρωτο ζευγαρι ολα πηγαινουν καλα τα μικρκα μεγαλωνουν ! Εδω δυο απο τα πεντε μικρα το σιναμονακι και ενα με λιγο λευκο στην μια φτερουγα!



Στο δευτερο ζευγαρι 2/4 ενσπορα... Το ενα ηταν το πρωτο οπου περιμενα οτι θα ηταν ασπορο λογο καθυστερημενης ένωσης με τον αρσενικο, το τεταρτο αυγο με εκανε να απορήσω που ηταν ασπορο, αφου σιγουρεύτηκα οτι ηταν οντως χωρις σπορο το εσπασα, ηταν γονιμοποιημενο αλλα δεν ειχε ξεκινησει να αναπτυσεται ή ειχε σταματησει πολυ νωρις... υποψιάζομαι καποια μολυνση...
 
Αυτή είναι η δεύτερη φωλιά; Γιατί βλέπω κλειστά ματάκια :) φτου φτου με το καλό στο κλαρί οι τενόροι
 

Συνημμένα

  • garlic-wreath-on-the-door.jpg
    garlic-wreath-on-the-door.jpg
    73,7 KB · Προβολές: 9
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Αυτή είναι η δεύτερη φωλιά; Γιατί βλέπω κλειστά ματάκια :) φτου φτου με το καλό στο κλαρί οι τενόροι
Οχι οχι η πρωτη φωλιτσα μας ειναι η αλλη ακομα κλωσσαει 2 ενσπορα αυγα που σκανε τελος την επομενης εβδομαδας! Αυτα απλα κοιμοντουσαν !
Αυτο που εχω αγωνια ειναι να δω τον χρωματισμου του σιναμον γιατι δεν μου φαινεται οπως τα συνηθισμενα σιναμον αλλα ισως εχει και παρδαλά στοιχεια!
 
Update !
Το πρωτο ζευγαρι τα παει μια χαρα τα μικρα του μεγαλωνουν και η θηλυκια εφτιαξε φωλια να περασει σε δευτερη γεννα... Πλεον το ταισμα το εχει αναλαβει ο αρσενικος...

Το δευτερο ζευγαρι εχθες ειχε τα δυο μικρα του της πρωτης γεννας... σημερα εφαγαν και μια πτωση απο την φωλια...
.
 
πραγματικα ζηλευω ειναι φανταστικα πρεπει να ειναι ομορφες οι στιγμες να βλεπεις τα μικρα να μεγαλωνουν μερα τη μερα. Να χεις παντα τετοιες ομορφες στιγμες να μας διχνεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Back
Top