Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή χωρίς προετοιμασία

Ιωάννα

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2018
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα

Ανοίγω νέο ποστ για να πάρω πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση της αναπαραγωγής αν όλα πάνε καλά στο τελος!
Έχω σκοπό να κρατήσω μόνο ένα παπαγαλακι και τα άλλα δύο να τα δώσω/χαρισω όταν μεγαλώσουν και ανεξαρτητοποιηθούν.
Σίγουρα θα χρειαστώ ένα κλουβί ακόμα γιατί αυτό που έχω σίγουρα δεν θα χωράνε.σκεφτομαι να πάρω ζευγαρωστρα ώστε να βάλω μέσα το ζευγάρι μου. Ποτε είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγη;
 
Έκανες ωοσκόπηση; Πως είσαι σίγουρη ότι είναι ένσπορα; Αν βγουν νεοσσοί σίγουρα θα χρειαστείς δεύτερο κλουβί και ο απογαλακτισμός γίνεται στις 45 ημέρες περίπου και αφού βεβαιωθείς ότι τρώνε και πίνουν νερό μόνοι τους.
 
45 ημέρες από την εκκόλαψη του πρώτου νεοσσού πρέπει να υπάρχει δεύτερο κλουβί ώστε να χωριστεί από τους γονείς του. Τώρα αν θα το το πάρεις σήμερα ή σε ένα μήνα αυτό είναι δικό σου θέμα.
 
Αυτό θα ήταν το ιδανικό απλά δεν θα χωράνε στο κλουβί που έχω ήδη... Με τα χίλια ζόρια έβαλα και την φωλια! Δεν έχει πορτακι για φωλιά. Οποτε μπήκε εσωτερικα κ δεν αφήνει κ πολυ χώρο για πέντε παπαγάλους!
 
Την περίοδο της αναπαραγωγής δεν αλλάζουμε καν θέση στο κλουβί, όχι να αλλάξουμε το ίδιο το κλουβί και την φωλιά. Αν μπορείς ανέβασε μας μια φωτογραφία του κλουβιού να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
 
Ιωάννα, οι συνθήκες δεν είναι σίγουρα ιδανικές αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεις να αλλάξεις κάτι. Για λίγο διάστημα θα μείνουν τα μικρά εκτός φωλιάς και μαζι με τους γονείς σε αυτό το κλουβί οπότε θα κάνετε όλοι υπομονή.
 
Έχω βγάλει την ξύλινη πατηθρα η οποία χωράει μόνο κατά μήκος του κλουβιου κάτω από τη φωλιά και να μπει η ταιστρα στο πίσω μέρος. Την πατηθρα την μπλε την έχω βάλει έτσι ώστε να τους βοηθάει στο μπες βγες της φωλιάς. Το άλλο που θα μπορούσα να κάνω είναι να κόψω τα κάγκελα και να βγάλω την φωλιά απ' έξω αλλά φοβηθηκα ότι θα τραυματιστούν. (ιδέα του συζύγου).
 
Όπως σου είπε η Ζωή @ζιζι τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να τα στρεσάρει και να παρατήσουν τη φωλιά. Πάρε μια 60άρα ζευγαρώστρα και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα βάλεις εκεί το ζευγάρι σου. Στο κλουβί που ήδη έχεις (και που βλέπουμε στην φωτογραφία) μπορείς να αφήσεις το πουλάκι που έχεις σκοπό να κρατήσεις. Είναι οριακά καλό για ένα πουλάκι.
Υ. Γ. Αφαίρεσε την πέτρα και βάλε σουπιοκόκκαλο. Σίγουρα δεν θες να βγει κάποιο πουλάκι και να ταΐζουν αυτό το πράγμα οι γονείς.
 
Η φωλιά οριζόντια δεν θα έπρεπε να μπει;

Δεν ξέρω! Έτσι το φαντάστηκα!
[automerge]1562755072[/automerge]
Υ. Γ. Αφαίρεσε την πέτρα και βάλε σουπιοκόκκαλο. Σίγουρα δεν θες να βγει κάποιο πουλάκι και να ταΐζουν αυτό το πράγμα οι γονείς.
Η σουπιά μας τελείωσε απ' όταν άρχισε να κάνει αβγά την έτρωγε με μανία! Μάλλον λόγω ασβεστίου...
 
Δεν ξέρω! Έτσι το φαντάστηκα!
Αν η πλευρά που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι αυτή που ανοίγει, τότε θα έπρεπε να είναι από πάνω και η φωλιά θα έπρεπε να μπει οριζόντια. Απέναντι από την τρύπα-πορτα θα υπάρχει λογικά και μια λακουβιτσα για τα αυγά.
 
Όχι ακριβώς...η φωλιά ανοίγει από τα πλαϊνά. Οχι από πάνω! Και μέσα έχει ένα πλαστικό σαν συρταρακι με λακουβιτσα για τα αβγά... Αν έβαζα την φωλιά όπως λες ο μόνος τρόπος για να ελέγξω τα αβγά θα έπρεπε να ανοίξω από πάνω το κλουβί με κίνδυνο να τα χάσω...
 
Back
Top