Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη καναρινιων ολο το χρόνο

Πολυ ΚΑΚΗ ηδεα! Τα καναρινια ζευγαρωνουν την ανηξη που μεγαλονει η μερα και ζεστενη αν τα εχεις εξω, αν τα εχεις μεσα μπωρεις 1 με 2 μηνες ποιο νορης αλλα με λενχομενες σηνθηκες! Και ποτε δεν ξεπερναμε της 3 γενες αν θελουμε να εχουμε την θυλικια σε καλη κατασταση και να μας κανει παρεα και του χρονου! Αν το μελιμα σου ειναι πως να βγαλεις ποιο πολλα πουλια και να μην σε νιαζει γιατιν υγεια των ζευγαριων καλητερα να μην ξεκηνισεις την αναπαραγωγη γιατι ειναι αματρια για τα πουλακια
 
Συμφωνω με τον Γιαννη ειναι πολυ κακη ιδεα. Τα καναρινια εχουν συγκεκριμενη εποχη που ζευγαρωνουν και εμεις πρεπει να κανουμε υπομονη εως τοτε για να τα ζευγαρωσουμε και οχι ολο το χρονο. Ετσι θα εχουμε πιο υγιη πουλια και πιο θετικα αποτελεσματα στο ζευγαρωμα των καναρινιων μας.
 
καλημερα! Το καταλαβαινω αυτο, αλλα πως εξηγειτε το οτι προχθες ψοφησε θυλικια η οποια γεννουσε επι δυο ολοκληρα χρονια, τουλαχιστον 4 αυγα καθε γεννα. Και οταν τελικα την σταματησα μετα απο δυο μερεςψοφησε
 
Μαλιστα! Εφτασα σε σημειο,την ανοιξη να της εχω παραμανες γιατι απο το ταισμα αρχισε να ματωνει γυρω απο το ραμφος της. Κι οταν της επαιρνα τα μικρα εκανε την ιδια μερα φωλια οποτε της εβαζα αρσενικο. Ειχε το πλεονεκτημα οτι ζευγαρωνε με οποιοδηποτε αρσενικο.στεναχωρεθηκα που την εχασα γιατι κανενα απο τα μικρα της δεν της εμοιασε. Ηταν ΑΠΑΙΧΤΗ!
 
Άφου δύο χρόνια γεννούσε συνεχώς που είναι το περίεργο ότι πέθανε το περίεργο είναι που έζησε και τόσο.
Εξαντλήθηκε ο οργανισμός της αυτός είναι ο λόγος θανάτου
 
το οτι ειχε κουραστει δεν το σκευτηκες;οταν ματονε δεν σκευτηκες οτι αστηνα να ξεκουρασει; Και τα καναρινια ειναι ζωντανος οργανισμος που αποτελιτε οπο μης οι ποιοι θελουν να ξεκουραζοντε και οχι να τους εχεις στην τσιτα συνεχεια! Πολυ απλα πεθανε απο εξαντλιση και απο της πο΄λες της γενες! Γιαυτο λεμε μεχρη ΤΡΕΙΣ γενες το πολυ
 
Φίλε μου αυτό που κάνεις νομίζω οτί είναι πολύ άσχημο
φαντάσου τον ευατό σου να δουλεύει 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο.
Θα αισθανόσουν καλά;
Πρέπει να σεβόμαστε τα πουλιά και να τα προσέχουμε όπως προσέχουμε εμάς.
Τα πάντα έχουν κάποια ΟΡΙΑ.
 
Μα σας ειπα οταν την σταματησα ψοφησε κι αυτο εγινε με το ζορι. Την αβαλα απο την ζευγαρωστρα στην κλουβα με τις υπολοιπες θυλικες γιατι δεν ηθελα να την χασω. Οποτε για δυο μερες ειχε πεσει σε 'καταθληψη' νατο πω, δεν ξερω.
 
Το πρώτο λάθος που έκανες και είπαμε όλοι είναι ότι την είχες και γεννούσε όλο το χρόνο.
Το δεύτερο λάθος που έκανες είναι ότι μετά από τόση εξάντληση που πέρασε γεννόντας συνεχώς την έβαλες μαζί με άλλα καναρίνια.
Έπρεπε να τη βάλεις σε ένα κλουβί μόνη της κάποιο χρόνικό διάστημα με καλή διατροφή, βιταμίνες μέχρι να συνέλθει και μέτα να τη βάλεις μαζί με τα άλλα καναρίνια
 
Εχεις δικιο τα υπολοιπα καναρινια τα αναπαραγω κανονικα.Αλλα αν την εβλεπες τοτε ισως αλλαζες γνωμη
 
Όλοι κάνουμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη.
Όλοι μπορεί να έχουμε ή να είχαμε κατά καιρούς πολύ καλές κανάρες αυτό δε σημαίνει ότι θα τις αναπαράγουμε μέχρι να εξαντληθούν και να τις χάσουμε.
Εξάλλου μια καλή κανάρα θέλουμε να την κρατήσουμε όσο ποιο πολύ γίνεται ώστε να μπορεί να κάνει κάθε χρόνο μέχρι τρεις γέννες και με την ελπίδα ότι θα βγάλει κάποιο μικρό που θα έχει αυτά τα καλά χαρακτηριστικά της μάνας.
 
Back
Top