Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη καναρινιών και αντιβιωση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marinis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
1ov γιατί να δώσεις αντιβίωση ;
2oν δεν μπορείς...n όποια αντιβίωση θα πρέπει να έχει τελειώσει περίπου ένα μήνα πριν τη γέννηση του αυγού.
Σε διαφορετική περίπτωση διακινδυνεύεις, θνησιμότητα νεοσσών η δυσπλασίες η στην καλύτερη περίπτωση ασθενικά πουλιά.
Η αντιβίωση εν μέσω αναπαραγωγικής διαδικασίας είναι απαραίτητη μόνο σε περίπτωση διαπιστωμένης ασθένειας (π.χ. μαύρης τελείας).
 
Ρε συ Γιώργο.. Και τι είναι η αντιβίωση;
Το κλειδί για όλες τις κλειδαριές;.. Και ποιά αντιβίωση και γιατί;
Είμαστε που είμαστε σα λαός 1οι (!) στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών, μην κάνουμε και τα πουλάκια μας φαρμακαποθήκες..
Να τα παρατηρείς, αλλά ψυχραιμία στη χρήση φαρμάκων !
 
Το καλύτερο θα ήταν να παρακολουθεις στενά το θηλυκό μην έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα και είναι άρρωστο... Ειδικά τώρα που είναι στη φωλιά πολλά συμπτώματα δεν φαίνονται. Προηγείται η υγεία των γονιών και μετά έρχονται τα αυγά... Δλδ αν το καναρίνι είναι άρρωστο άσε τα αυγά και σώσε το καναρίνι...
 
γιατί δεν της κάνεις το ρυζόνερο που σου είπε ο Νίκος και για την καρδερίνα; καλύτερα από το να δώσεις κατ ευθείαν αντιβίωση. Εδώ το χρησιμοποιούμε στα μωρά μας και είναι αποτελεσματικό.
 
Το ''αραιή κουτσουλιά'' προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Μη ξεχνάμε ότι στη διάρκεια της αναπαραγωγής το θηλυκό καταπονείται (άσχετο.. Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως η γυναίκα υποφέρει και κουράζεται περισσότερο, αλλά ο κόσμος είναι γεμάτος χήρες :), οπότε είναι φυσιολογικό να διαταραχθεί η λειτουργία του οργανισμού και του εντέρου. Η όψη της κουτσουλιάς είναι και θέμα διατροφής. Αν την προηγούμενη η την ίδια μέρα έχει φάει λαχανικά η φρούτα, πιθανώς να βγαίνει πιο ρευστή-υδαρή.
Θα πρέπει να έχουμε το νου μας όσο υδαρή κι αν βγαίνει η κουτσουλιά, αν έχει τη συνηθισμένη όψη.Δλδ στέρεο ''μέρος'', υγρό μέρος και λευκό περίγραμμα. Αν είναι τελείως ρευστή, πράσινη, κίτρινη, όλη στερεή, με άσχημη μυρωδιά.. Εκεί αρχίζουμε να ''ψαχνόμαστε''.
 
Back
Top