Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη στα ζεμπρακια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με την αναπαραγωγη στα ζεμπρακια.
Η αναπαραγωγη στα ζεμπρακια ειναι ευκολη;Επεισης θελουν γνωριμια μεταξυ τους πρωτα για να ζευγαρωσουν η απλα τα βαζουμε μαζι και περιμενουμε να ζευγαρωσουν;
 
Άρη θεωρρούνται από τα πιο εύκολα στην αναπαραγωγή. Βέβαια όλα είναι σχετικά πάντα και εξαρτάται πάντα και από το πόσο θα ταιριάξει το ζευγάρι. Τα δικά μου δεν τα βάζω να γνωριστούν αφού έτσι κι αλλιώς είναι πουλιά που ζουν σε κοπάδια και συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να συμβιώσουν δύο πουλιά μαζί. Καλό είναι βέβαια να τα παρακολουθείς τις πρώτες μέρες που θα τα βάλεις μαζί.

Τι γίνεται ξεκινάς αναπαραγωγή ζεμπράκια;:D
 
θελω να αγορασω γιατι μου αρεσουν παρα πολυ αλλα δεν εχω χρηματα μαλλον θα αγορασω του χρονου ενα ζευγαρι που θα εχω καποια λεφτα.
 
Ο πατέρας μου τα είχε σε μεγάλη κλούβα και χωρίς καμια... ιδιαίτερη προσπάθεια απλώς δεν σταματούσαν να γεννάνε :)
 
Αρη εγω που ειχα ενα ζευγαρι δεν μου ζευγαρωσαν ποτε. Μαλλον θα ετυχα στην περιπτωση που ειπε ο Βασιλης.

Βέβαια όλα είναι σχετικά πάντα και εξαρτάται πάντα και από το πόσο θα ταιριάξει το ζευγάρι.

Σκεφτομαι και εγω να παρω.
 
εγω που εχω εχω ενα προβλημα με 2 ζευγαρια, δεν σταματανε τα αυγα και δεν κλωσσανε καθολου, δεν τρωνε αυγοτροφη παρα μονο σπορια κα ιειναι ζευγαρι, ειναι ζεμπρακια, τι να πω ...
 
Αρη οπως ειπε κ ο Βασιλης θεωρουνται ευκολα πουλακια στην αναπαραγωγη. Αλλα ποτε δε ξερεις,τι δυσκολιες θ απαρουσιασουν ακομα κ αυτα. Γενικα εαν αγορασεις καλο θα ηταν πρωτα να τα παρεις και να γνωριστουνε πρωτα μεταξυ τους αλλα κ ναδεις οτι ταιριαζουν. Εγω αρχικα ειχα αγωνια ως προς το εαν θα καταφερουν να ταιριαξουν. Παντως εαν αγορασεις κ δεις οτι τσακωνοντια πολυ απλα γυριζεις καποιο απο εκει που το πηρες κ παιρνεις καποιο αλλο. Διοτι ετσι οπως κ στους ανθρωπους, δε ταιριαζουμε με τον καθενα ετσι ειναι κ μετα πουλακια.
Παντως ως προς την τιμη -εαν αποφασισεις φυσικα να αναλαβεις κ αυτο το ειδος πουλιων, να ξερεις οτι δεν ειανι ακριβα, δηλ εγω τοτε που εψαχνα ειχα βρει τιμες απο 8 ευρω εως και 25 το ενα! Και τελος, εαν δεν εχεις χρηματα αυτον τον καιρο,θα μπορουσες πολυ απλα να γραψεις κατω στην αγγελια ζητησης μηπως μπορει καποιος να σου χαρισει ενα ζευγαρακι. Εγω αυτο σκεφτηκα να κανω οταν θα μου γεννησουν, να τα χαρισω-εφοσον βγουν πολλα πουλακια- σε καποιον απο εδω.
 
Καλησπέρα Άρη,
για την αναπαραγωγή στα ζεμπράκια νομίζω σε κάλυψαν οι προλαλήσαντες.
Εγώ απλά να σου πω ότι ακόμα δεν έχουν απογαλακτιστεί τα πρώτα κι απ'ότι είδα σήμερα έκανε κι άλλο αυγό η θυληκιά, οπότε μάλλον πάει για δέυτερη γέννα. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο έυκολα είναι. Στην πρώτη γέννα, την έκαναν το πάσχα, βγήκαν 4 απο τα 5 αυγά.
Αν πάει καλά η δέυτερη γέννα μπορώ να σου δώσω εγώ. Δεν μπορώ να σου δώσω ζευγάρι βέβαια επειδή έχω μόνο ένα ζευγάρι και θα υπάρχει πρόβλημα αιμομηξίας.
 
Back
Top