Αναπαραγωγή Αναπαραγωγικό θέμα με Parrotlet

ParrotletTwityZeta

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
795
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα αγαπητό μου Petbirds , και καλές γιορτές. Λόγω υποχρεώσεων και τρεξίματος έχω πολλούς μήνες να μπω . Από την αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου βάλαμε την φωλιά (παρόλο που είναι ήμερα ) και δεν τα πολυβγαζαμε λόγω υποχρεώσεων αρκετά σπάνια (μόνο τώρα τελευταία τα βγάζουμε λίγο πιο συχνά ) ήταν στην ησυχία τους όμως σε μέρος που υπάρχει κίνηση .Από τότε (περίπου τέλη Οκτωβρίου ) μέχρι σήμερα , δεν έχουν μπει καθόλου στην φωλιά .Δεν έχω χώρο να τα βάλω καπου πιο ήσυχα .Τι μου προτείνετε να κάνω;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 
τι ηλικία έχουν τα πουλιά;
είναι σίγουρα ζευγάρι;(αρσενικό-θηλυκό)
πόσο καιρό είναι μαζί;
το φθινοπωρινό ζευγάρωμα είναι πιο δύσκολο από το ανοιξιάτικο επίσης χρειάζεται προετοιμασία διατροφική και ψυχολογική για τα πουλιά καθώς και να τα ενοχλείς όσο λιγότερο γίνεται.
αλλά να ξέρεις και όλα αυτά να κάνεις βήμα προς βήμα μπορεί να μην ζευγαρώσουν γιατί μπορεί απλά να μη θέλουν.
γενικά οι παπαγάλοι είναι πιο δύσκολοι στην αναπαραγωγή
 
@ΜΙΧΑΛΗΣ1989 είναι σχεδόν 2 χρόνων , το ένα είναι αλμπίνο όμως την Άνοιξη ζευγαρωναν αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα , σε θέμα διατροφικό η τροφή τους είναι ολοκληρωμένη (και γι'αυτό έχει πετάξει μπάκα ) και δεν πιστεύω να υπάρχει τέτοιο θέμα και στην αρχή της αναπαραγωγικής που βάζαμε πιο συχνά αυγό και πάλι δεν είχε διαφορά .
 
@ParrotletTwityZeta τα δικά μου red rumped έκαναν 3 χρόνια να ζευγαρώσουν γιατί το λάθος που έκανα ήταν ότι δεν είχαν αρκετό φως στο σημείο που τα είχα.
όταν μεγάλωσε η μέρα την άνοιξη και ακολουθούσα πλούσια διατροφή. psitacus κροκέτες, αυγοτροφη, φρούτα και λαχανικά εναλλάξ καθημερινά, μπάνιο καθημερινά, σουπιοκοκκαλο και ασβέστιο μαζί με grit.
είχα επιτέλους αποτέλεσμα.
αλλά σου ξαναλέω και πάλι μπορεί να μην θέλουν να ζευγαρώσουν υπομονή και φροντίδα χρειάζονται
 
@ΜΙΧΑΛΗΣ1989 θέμα με φως δεν υπάρχει επειδή είναι σε σημείο που τα χτυπάει ο ήλιος και σε θέματα διατροφής, έχουμε μέσα σουπιοκοκκαλο και η τροφή έχει μέσα από όλα
 
Όχι , υπό επίβλεψη
[automerge]1640197100[/automerge]
Γιατί και όταν δεν τα βγάζαμε δεν είχε κάποια διαφορά . Μήπως υπάρχει πρόβλημα που είναι εξημερωμένα;
[automerge]1640197293[/automerge]
@Tony Forpus εσύ έχεις κάνει αναπαραγωγή με ήμερα Parrotlet
 
Τα ενημερωμένα έχουν άλλο βαθμό δυσκολίας.
Αν θες οπωσδήποτε να τα βγάζεις να γυμνάζονται οκ,αλλά το παιχνίδι και η εντονη αλληλεπίδραση μαζί σας νομίζω δεν βοηθά.
 
@Tony Forpus δηλαδή να τα βγάζω μόνο για να πετάνε? Εσύ το έχεις καταφέρει να έχουν κάνει επιτυχώς αναπαραγωγή ή είναι ακατόρθωτο ?
 
Εγώ φέτος θα τα βάλω,τώρα χρονισανε!
Σιγά σιγά αρχίζει και μεγαλώνει η μέρα οπότε θα κάνω προετοιμασία και θα μπει φωλιά.
Ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα,είναι δύσκολα πουλιά ούτως ή άλλως!
Τα εξημερωμένα θέλουν διπλή υπομονή.


Προσπαθείς και αν δεν σου κάτσει,παίρνεις ένα ζευγάρι άγρια αν θες να βγάλεις οπωσδήποτε πουλάκια.
 
Back
Top