Ασθένειες Αναπνευστικό σε καναρίνι απο ακάρεα ή κρύωμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης User22314
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
U

User22314

Guest
Καλησπερα.Ειχα ανεβασει καποιο ποστ σχετικο με κοκκιδια σε καναρινι επισκεφτηκα πτηνιατρο μου συστησε baycox 2,5 νομιζω το εφαρμοσα εστρωσε το πουλι.Οι κουτσουλιες υγιεστατες κ ολα καλα.Τωρα προεκυψε αλλο θεμα.Καποιες μερες κατεβηκε η θερμοκρασια μενω Κρητη και σκεπασα τα κλουβια με κουβερτα το κανω αυτο γιατι τα εχω στη σκαλα! Εφτιαξε ο καιρος παλι 22 με 23 βαθμους τσουπ το καναρινι αναπνεε σαν να εκλαιγε ανοιχτο το στομα και τη νυχτα με κλαψ κλαψ.Του εβαλα 3 σταγονες pulmosan(υπερβολη) και το πηγα στη πτηνιατρο ξανα.Εξετασε το στομα για κατι δε βρεθηκε αλλα με το στηθοσκοπιο μου ειπε λοιμωξη ανω αναπνευστικου μου ειπε να του βαλω aviomycine και μετα απο 15 μερες ιβερμεκτινη pulmosan ξανα μια σταγονα.Δοσολογια δε ρωτησα λεει το φυλλαδιο για το aviomycine αλλα μου ειπε ο εκτροφεας 4 σταγονες σε 40ml 4 μερες λογω χειμωνα δεν θα πιει πολυ 2 κενο και μετα παλι επαναληψη.Μου εδωσε κ μια βιταμινη της parrots για μετατου βαζω και ενα προβιοτικο παλι της ιδιας εταιρειας με σκορδο μαγια κτλ.Το πουλι οπως το εβλεπα την Τεταρτη ειπα τελειωσε κ αυτο.Σημερα δεν κανει κανενα θορυβο κ ειναι ζωηρωοτατο.Εγω σηκωνω τα χερια ψηλα αν με τοση φροντιδα και συσκευασμενες τροφες αρρωσταινουν ετσι τοτε δε ξερω.Υποσημειωση απο το αγχος μου και το τρεξιμο εχασα ενα σκαλι απο τη δικη μου ακοη στο ενα αυτι και τωρα πινω και κ γω κορτιζονη για να επανεφερουμε το νευρωνα που αδυνατησε.Δεν μπορω ν α ξαναγχωθω πλεον.Αυτα.Ανελαβε η συζηγος προς το παρον.Υγ Υπαρχει περιπτωση η κουβερτα να ειχε ακαρεα την ειχα πλυνει και ναι απο κει?
 
Την κουβέρτα την έβαζες μόνο τις νύχτες ή όλο το 24ωρο;
Για πόσες μέρες;

Γενικά λένε ότι τα στρώματα και τα χοντρά κλινοσκεπασματα πιάνουν σχετικά εύκολα ακάρεα.
Τα συμπτώματα που αναφέρεις τα έπαθε και ο δικός μου καναρίνος και τώρα που ανέφερες κουβέρτα... θυμήθηκα ότι πριν αποχτησει πρόβλημα τον σκεπαζαμε τα βραδια με χοντρό ύφασμα.
Αν τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι χοντρά και αρκετές μέρες εκτεθειμένα, υπάρχει περίπτωση να πιάνουν ακαρεα.
Ένας εκτροφέας μου είχε πει ότι τα καναρίνια είναι επιρρεπή σε αναπνευστικά προβλήματα όπως ακάρεα ή άσθμα όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους ή αν το κλουβί τους δεν αερίζεται καλά.
Του δικού μου ξεκίνησε με ακάρεα αλλά του έχει μείνει το άσθμα που έρχεται και φεύγει ανάλογα. Τα συμπτώματα που έχει οταν πυροδοτείται το άσθμα είναι συριγμός- κοφτές ανάσες και βραχνάδα φωνής.
Αρχικά του έκανα κι εγώ θεραπεία με pulmosan και aviomycine και τώρα δίνω asminine οταν εμφανίζονται συμπτώματα άσθματος.
 
Παιδιά μια επιφύλαξη σχετικά με τα ακάρεα....δεν είναι όλα τα ακάρεα του ιδίου είδους, και δεν έχουν όλα τον ίδιο ξενιστή. Δεν ξέρουμε ας πούμε αν τα είδη των ακάρεων που προσβάλλουν τα καναρίνια μπορούν να διατηρηθούν ή να βρίσκονται στην κουβέρτα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα συγκεκριμένα μπορεί να κολλήσουν από άλλο πουλί, και από τροφές.
Παρόλα αυτά θεωρείται ότι στα καναρίνια η λοίμωξη από ακάρεα της τραχείας (όχι αυτά των ποδιών) είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν ανιχνεύεται με βεβαιότητα από τα συμπτώματά τους διότι αυτά προσομοιάζουν με τα συνήθη συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
Βαγγέλη, σκέψου μήπως το περιβάλλον της σκάλας που έχεις τα πουλιά, δεν είναι και τόσο κατάλληλο από πλευράς υγρασίας, φωτισμού (αν ας πούμε δεν βρίσκονται σε άμεσο - χωρίς τζάμια - διάχυτο φως) και ρευμάτων αέρος, και σκέψου μήπως υπάρχει κάποιο καταλληλότερο σημείο για να τα βάλεις.
 
@AthinaJRΤ Τη κουβερτα την εβαζα νυχτα τη μερα τα εχω στο σαλονι.Δεν κοιμαμαι νωρις κ ετσι αν τα εχω μεσα ουτε αυτα θα κοιμουνται και ετσι τα εχω στη σκαλα αναγκαστικα.Και η κουβερτα ηταν μαλλινη την εβαλα 3 με 4 μερες φετος,περυσι με τα κρυα ολο το χειμωνα αλλα τη πλεναμε, τωρα αναγκαστικα τη πεταξα.Η σκαλα ειναι κλειστη αλλα δε παυει να ειναι εξωτερικος χωρος με αλλη θερμοκρασια απο οση μεσα. 5 η ωρα κουρνιαζουν και μου φωναζουν οτι θελουν εξω για υπνο και αναγκαστικα βγαζω!!
[automerge]1671309975[/automerge]
@ianos Εχετε απολυτο δικιο σε αυτο οντως δεν ειναι το καταλληλοτερο μερος και ειδικα το χειμωνα.Θα κανω μια προσπαθεια να δω που θα τα βαλω συμψωνω κ γω ισως η αιτια να ειναι απο κει.Απο τροφες και συμπληρωματα, βλαστοι κτλ ολα ειναι απο εταιρειες για να πιασουν απο κει κατι δε γνωριζω.Εσεις εχετε καποια εμπειρια εγω προσπαθω για το καλυτερο!Παντως η πτηνιατρος με το στηθοσκοπιο βρηκε λοιμωξη ανω αναπν. νομιζω τα ακαρεα κανουν κατι τετοιο γι αυτο εβαλα το pulmosan μονος μου ηταν σε κακο χαλι.Τωρα παντως δεν εχει δυσχερεια αναπνοης και εχω ακομα δρομο για την ολοκληρωση της θεραπειας.Αυτα κ ευχαριστω για την ανταποκριση σας κ τους δυο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@ianos μπορεί να είναι όπως λες, αλλά τότε πως μεταδίδονται σε καναρίνια που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους;

Πχ τα δικά μου είναι στο δωμάτιο και κάποιες μέρες, τα βγάζω για λιγη ώρα στο μπαλκόνι αν έχει καλό καιρό. Κρεμασμενα στον τοίχο.

Χμ ... Δλδ να υποψιαστώ τα σπουργιτακια που ταιζω στο μπαλκόνι...; Δεν πλησιάζουν όμως τα κλουβιά.
🤔🙁
Και δεν έχει κολλήσει κανένα άλλο καναρίνι μου.
 
Σπουργιτακια κ δεκαοχτουρες που πραγματικά τα αγαπώ πολύ, δυστυχώς μεταφέρουν αρρώστιες κ παράσιτα. Για αυτό μακριά από τα κλουβιά κ τα καναρίνια. Τάιζε τα αλλού κ όσο μακρύτερα μπορείς από τον χώρο που θα κρεμάσεις τα κλουβιά τους.
@vag1975 πρώτα από όλα περαστικά. Το καλύτερο είναι να έβρισκες ένα χώρο μόνιμα είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, γιατί η διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγάλη μεταξύ του εσωτερικού χώρου κ του εξωτερικού που τα βάζεις για ύπνο. Αν δεν γίνεται αλλιώς, μήπως βρεις καμμιά κατασκευή στην ενότητα ιδιοκατασκευές στο φόρουμ που θα τα προστατεύει κ από αρπακτικά, κουνούπια κ το κρύο. Αν κάνω λάθος να με διορθώσουν τα έμπειρα μέλη, αλλά τώρα που το πουλάκι ασθενεί, χρειάζεται ζέστη.
 
Του εβαλα 3 σταγονες pulmosan(υπερβολη) και το πηγα στη πτηνιατρο ξανα.Εξετασε το στομα για κατι δε βρεθηκε αλλα με το στηθοσκοπιο μου ειπε λοιμωξη ανω αναπνευστικου μου ειπε να του βαλω aviomycine και μετα απο 15 μερες ιβερμεκτινη pulmosan ξανα μια σταγόνα.
@vag1975 η πτηνιατρος δεν μπόρεσε να βρει τι είδους λοίμωξη αναπνευστικού έχει; Απο ακάρεα ή βακτήρια ή κάποιο ιο;

Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά το καναρινάκι σου.
[automerge]1671315526[/automerge]
Σπουργιτακια κ δεκαοχτουρες που πραγματικά τα αγαπώ πολύ, δυστυχώς μεταφέρουν αρρώστιες κ παράσιτα. Για αυτό μακριά από τα κλουβιά κ τα καναρίνια.
...Μου βάζεις δύσκολα ...😕😞
 
...Μου βάζεις δύσκολα ...😕😞
@AthinaJR σε νοιώθω, ειλικρινά. Ειδικά τα σπουργιτάκια τα αγαπώ πολύ. Ήταν ο μόνιμος καυγάς με την μητέρα μου που τα τάιζε κ είχαν μάθει κ έρχονταν στο μπαλκόνι. Τώρα μόνο σε πράσινες νησίδες στην πόλη μου ή στην Αθήνα όταν πάω για δουλειά. Τα καναρίνια μας εμάς έχουν. Κ είμαστε υπεύθυνοι για την φροντίδα τους κ πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό, να τα φροντίζουμε όσο μπορούμε καλύτερα.
 
Υπάρχουν τόσες και τόσες ασθένειες που μπορεί να κολλήσουν τα οικόσιτα, από τα άγρια πτηνά. Κάποιες είναι πολύ σοβαρές και οδηγούν στον θάνατο. Μία κουτσουλιά, ένα πούπουλο, λίγα σταγονίδια από το ράμφος, αρκούν για να γίνει η ζημιά. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε οπωσδήποτε την όποια εγγύτητα.
 
Έχετε δίκιο κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Προσπαθώ να δω που αλλού θα μπορούσα να βάζω φαγητό στις ψυχουλες αυτές ώστε να μην είναι επικίνδυνο για τα δικά μου.
Δε θα ήθελα να σταματήσω να τα ταιζω τώρα που είναι χειμώνας. Το έχουν περισσότερο ανάγκη λογω κρυου.
Προς το παρόν οταν ελευθερωνω τα καναρίνια κλείνω την μπαλκονοπορτα (παλιά ειχα ανοιχτά με σίτα)
Θα δω τι θα κάνω...
 
@MARY58 Ευχαριστω πολυ.Σημερα ειναι σχεδον οπως ηταν πριν αρρωστησει.Εχω ακομα λιγη θεραπεια κ βιταμινες.Περναει και περορροια εχουμε 23 βαθμους celcium , σχεδον με τα καλοκαιρινα ειμαστε ακομα.Η σκαλα ειναι του δευτερου οροφου ειναι κλειστη αλλα τα λετε ολοι πολυ σωστα ρευματα υγρασια κτλ επηρεαζουν.Τα εχω μεσα τωρα μεχρι να βρω καποιο σημειο σκοτεινο στο σπιτι γιατι κουρνιαζουν απο τις 5.Ευχαριστω κ παλι για τις πολυτιμες συμβουλες.Τωρα η πτηνιατρος το ειδε να προσπαθει ν διωξει σαν να προσπαθει να φταρνιστει κ εγω ειδα μολις εβαλα τ φαρμακο τη δευτερη μερα εκτος το βροχικο τιναζοτανε σαν ν ηθελε ν διωξει κατι γι αυτο ειπε αλλη μια σταγονα pulmosan σε 15 μερες.Και να τ ξαναπαω μετα.
[automerge]1671364605[/automerge]
@ianos Αυτο θα προσπσθησω να κανω να βρω ενα σκοτεινο ζεστο και ησυχο μερος η σκαλα οντως δε βοηθαει δεν οτι καλυτερο!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Σχετικά θέματα

Απαντήσεις
9
Προβολές
3K
Back
Top