Φροντίδα Ανατολική ροζέλα δε μας επιτρέπει να την αγγίξουμε

Evikoftereli

PB New Member
Εγγραφή
25 Νοε 2019
Μηνύματα
2
Καλησπερα σας,
εχουμε εναν παπαγαλο ρατσας ανατολικη ροζελα, εδω και περιπου 10 μηνες. Ειναι πολυ ζωηρος και τα σφυριγματα του εντυπωσιακα!
Αν και απο τοτε που τον πηραμε εχουμε κανει καποια προοδο οσον αφορα την εξημερωση του (παιρνει τροφη απο το χερι μας, ανταποκρινεται οταν του μιλαμε ή του σφυριζουμε) εντουτοις δε μας επιτρεπει ακομη να τον αγγιξουμε (εκτος και αν ο ιδιος ερθει να τσιμπησει ελαφρα το δαχτυλο μας και αυτο μονο οταν βρισκεται μεσα στο κλουβι του), ουτε βεβαια καθεται πανω μας. Υπαρχει περιθωριο περαιτερω εξημερωσης;
 
Με υπομονη, επιμονη και πολυ χρονο θα εχετε θετικοτερα αποτελεσματα.

Η λογική σειρα ειναι να βγει πρωτα απο το κλουβι και να εξοικειωθεί με το περιβαλλον και εσας μεσα σε αυτο και μετα τα χαδια.
Υπαρχουν ομως και πουλακια πληρως εξοικιωμενα που δεν δεχονται τα χαδια ποτε.
Εχει να κανει καθαρα με τον χαρακτηρα του καθε πτηνού και ειναι κατι φυσιολογικο.

Η γενικη κατεύθυνση ειναι να φτανουμε καθε φορα μεχρι εκει που μας επιτρεπει και δεν ζοριζουμε παραπανω γιατι θα εχουμε πισωγυρισμα και παντα θυμομαστε οτι δεχονται το χαδι προς δικη τους ευχαρίστηση και οχι δικη μας!
Καλη επιτυχια :)
 
Αν θέλεις διάβασε το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ανατολική-Ροζέλα-eastern-rosella-platycercus-eximius.5177/
Για το ερώτημά σου αναφέρει
... Οι Ροζέλες είναι πανέξυπνα και πολύ περίεργα πουλιά. Είναι λίγο δύσκολα ως προς την εξημέρωσή τους διότι αισθάνονται φόβο (αδικαιολόγητα πολλές φορές) αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Με υπομονή, επιμονή και χωρίς να τους ασκούμε πίεση μπορούμε να τους κερδίσουμε την εμπιστοσύνη. Ένα καλό δόλωμα μπορεί να γίνει μία λιχουδιά (η οποία μπορεί να είναι μήλο, φρυγανιά κ. Α) ώστε να συνδυάσουν την παρουσία μας με κάτι το ευχάριστο και έτσι να μην μας φοβούνται..

Παρόλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι στο φόρουμ έχω διαβάσει ότι δεν επιδέχονται την τόση εξημέρωση / εξοικείωση που επιδέχονται άλλα είδη παπαγάλων, οπότε θα έλεγα ναι, προσπάθησε περισσότερο και με μεγαλύτερη υπομονή, παρόλα αυτά παρέμεινε ανοιχτή στο τι μπορεί να επιτευχθεί.
 
Οι ροζέλες θεωρούνται (και είναι) δύσκολα πουλιά. Μην περιμένεις να πετύχεις σύντομα πολλά μαζί της. Δεν θα έχεις την αλληλεπίδραση που θα είχες με κάποιο άλλο είδος.
Οπλίσου με υπομονή, κάνε τη να νιώσει εμπιστοσύνη και σιγουριά...
Οι δέκα μήνες είναι μικρό χρονικό διάστημα και έχετε ήδη επιτύχει πράγματα αφού παίρνει τροφή από το χέρι!
Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια, ψυχολογία, παρατήρηση, μικρά και σταθερά βήματα ώστε να νιώσει ασφαλής.
[automerge]1574807979[/automerge]
Διάβασε κι αυτά...
Πως μπορεί να εξημερωθεί η ροζέλα;
Ημερολογιο εξοικειωσης της ροζελας μας
Ροζελα 8 μηνων δεν παιζει με τα παιχνιδια
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top