Φροντίδα Ανησυχία για μικρό budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anast1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anast1

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2021
Μηνύματα
77
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας!

το Σάββατο τελικά αγόρασα ένα budgie από εκτροφέα 80 ημερών . Μεχρί εδώ όλα καλά! το νέο πουλάκι μέχρι στιγμής είναι σε καραντίνα σε διαφορετικό κλουβί και δωμάτιο από αυτό που ήδη έχω.. (ευτυχώς που υπάρχει το Forum και ενημερωνόμαστε!) το Σάββατο ήταν οκ την Κυριακή οκ σήμερα το πρωι το βρήκα στην αυγοθήκη ένω εχθές τ ο βράδυ είχε κοιμηθεί στην κούνια .. στο κλουβί του έχω βάλει και σπόρους και κεχρί.. το είδα να τρώει κεχρί τώρα για νερό δεν ξέρω αν έχει πιει..όταν έβαλα στο youtube ήχους απο budgie άρχισε να κελαηδάει και ανέβηκε στην πατήθρα.. μίλησα με τον εκτροφέα και μου είπε να δώσω ριγανέλαιο.. σήμερα το βράδυ ανεβηκε στην κούνια του να κοιμηθεί ..λέτε να συμβαίνει αυτό λόγο ότι αλλάξε περιβάλλον?
 
Να το χαίρεσαι! Δεν έχω καταλάβει όμως που είναι το πρόβλημα. Ότι το βρήκες στην αυγοθηκη; Το ριγανελαιο που βοηθάει; Σίγουρα παίζει ρόλο ότι είναι σε νέο περιβάλλον με νέα άτομα για τυχόν περίεργες συμπεριφορές. Θέλει ήρεμες κινήσεις για να σε εμπιστευτεί. Νομίζω όμως ότι οι ήχοι από το youtube δεν βοηθάνε ειδικά σε αυτήν την φάση. Ψάχνουν να βρουν τους φίλους τους και απογοητεύονται που στο τέλος έχουν μόνο εμας.😟 Το έκανα κι εγώ το λάθος στην αρχή.
 
@marapo σ ευχαριστώ για την απάντηση ναι ανησύχησα επειδή το βρήκα στην αυγοθήκη και γενικά ήταν υποτονικο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες..τώρα που σου γράφω την απάντηση αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον είμαι υπερβολική. Αλλά έχω διαβάσει διαφορά γι αυτό ανησυχώ🙃
 
@anast1 Καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Το Σάββατο που το πήρες ήταν πιο ευδιάθετο από σήμερα; Μιλάμε βέβαια για τρεις ημέρες μόνο αλλά δεν ξέρω από τόσο μωρά budgie. Καλά έκανες βέβαια που επικοινώνησες με τον εκτροφέα να είσαι σίγουρη.
 
Εαν τρώει, πίνει, κουτσουλάει κανονικά, το που κάθεται δεν έχει και τόση σημασία. Ακόμη και να κοιμάται λίγο μέσα στην ημέρα δεν είναι αφύσικο, τα μικρά πουλάκια ρίχνουν ύπνους και μέσα στην ημέρα.
 
Συγχαρητήρια, να το χαίρεσαι! Οπωσδήποτε το καημενούλι είναι σε σοκ ακόμα, οπότε άφησέ το λίγο ήσυχο. Και μην νομίζεις ότι πάντα καταλαβαίνουν την λειτουργία των διαφόρων πραγμάτων στο κλουβί τους. Είναι και μωρό, ακόμα θα θυμάται πώς ήταν η φωλιά, μπορεί η αυγοθήκη να έμοιαζε κάπως κλειστή και ασφαλής και μπήκε μέσα. Ειδικά τα μωρά κάνουν όλων των ειδών τα τρελά! Και μην ανησυχείς για το νερό, τα μπάτζι πίνουν πολύ λίγο, και συνήθως με το πρωινό τους νωρίς-νωρίς, οπότε μπορεί να μας πάρει και εβδομάδα να τα δούμε να πίνουν νερό. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έπινε, δεν θα ζούσε τώρα, άρα καλά είναι :)

@Φοίβος Δεν είναι οκ και αν μεγαλύτερα μπάτζι κοιμούνται? Ειδικά για το συγκεκριμένο είδος αναφέρομαι.
 
Καλημέρα και από 'μένα! Να το χαίρεσαι το μικρούλι!Φυσιολογικά μου φαίνονται όλα αυτά που ανέφερες για δυόμισι μηνών πουλάκι.Νέο περιβάλλον,νέα πρόσωπα,μακριά από άλλα πουλιά του είδους του...Μεγάλο σοκ.Και όπως είπε και η Ναυσικά κάτι οικείο θα βρήκε στην αυγοθήκη,και θα πήγε εκεί για να νιώσει ασφάλεια.Δεν είναι κάτι ανησυχητικό!🙂
 
Σας ευχαριστώ πολύ! για τις απαντήσεις με καθησυχάσατε ! Σήμερα φαίνεται καλύτερα .. Νερό πίνει το είδα το πρωί .. ίσως βοήθησε και το ριγανέλαιο τι να πω ... τις επόμενες μέρες θα σας ανεβάσω φωτογραφίες ... ❤️
 
@Φοίβος Δεν είναι οκ και αν μεγαλύτερα μπάτζι κοιμούνται? Ειδικά για το συγκεκριμένο είδος αναφέρομαι.

Κάποια πουλιά που είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους μπορεί να ρίχνουν σύντομους ύπνους αλλά ότι το ίδιο συχνά με τα μικρά πουλιά. Δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το είδος των μπάτζι πάντως. Αφορά όλα τα πουλιά.
 
καταρχήν σήμερα πρώτή φορα έφαγε από το μείγμα σπόρων .. τις προηγούμενες μέρες έτρωγε κεχρί και λίγο μήλο ..οι κουτσουλιες δεν μου δείχνουν κάτι ανησυχητικο.. μετά το φαγητό δείχνει υποτονικο .. σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει η αλλαγή τροφής σε συνδιασμό με την αλλαγή στο περιβάλλον..θα δω πως θα πάει μέχρι την Παρασκευή ..
 
Back
Top