Γενικά Ανοίξτε την καρδιά σας στα πουλιά...

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Με το συνθημα " Ανοιξτε την καρδια σας στα πουλια... Καντε την μια ζεστη φωλια" , Το Παρκο περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποιησης υποδεχεται την Ανοιξη και τα χελιδόνια.

Χελιδονίσματα 2007: Καλωσορίζοντας την άνοιξη και τα χελιδόνια!

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καλεί όλους τους φίλους των πουλιών να συμμετάσχουν στην ανοιξιάτικη εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2007».

Η Ε. Ο. Ε. καλεί μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούμε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντας μια φωλιά.

Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα: Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην Αθήνα, και πολύς ενθουσιασμός. Μικροί και μεγάλοι με τη βοήθεια εθελοντών της Ε. Ο. Ε. Θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής:
  • την Παρασκευή, 9 Μαρτίου: για οργανωμένα σχολικά τμήματα. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το Γραφείο Επικοινωνίας της Ε. Ο. Ε. στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»
  • το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 11.00 – 15.00 η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τους επισκέπτες του Πάρκου.
Σας περιμένουμε!
 
Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς) και ώρα 10.00 – 13.30.
 
Δειτε εδω ενα τροπο για κατασκευη χελιδονοφωλιας
που ανακαλυψα τυχαια σημερα το πρωι!

<broken link removed>
 
Πολύ καλό! Αυριο θα πάρουμε αυτοπροσώπος μια ιδεα για να δουμε ποια τεχνικη θα χρησιμοποιησουμε. :)
 
-Η ταπεινή μου γνώμη είναι- ας περιορίσουμε τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα,
(δεν θα πάθουμε δα και τίποτα αν μας τσιμπίσει και κανένα κουνούπι), ας μειώσουμε
έστω λίγο την ρύπανση του περιβάλοντος, και τα χελιδώνια δεν θα κουρασθούν να κτίσουν την φωλιά τους, θα μας ανταμοίψουν με την παρουσία τους,όπως το έκαναν μέχρι τώρα.
 
Οι φωλίτσες είναι έτοιμες. Δεν απομένει παρα να περιμένουμε τον ερχομό των φτερωτων μας φίλων...
Αν και ο καιρος δεν ήταν ευνοικός, η συμμετοχη στην εκδηλωση ήταν αρκετα μεγαλη,όχι μονο απο εμας τα παιδια αλλά και απο τους μεγάλους. Σημαντική ήταν και η παρουσια των εθελοντων που πρόσφεραν την βοήθεια τους και τις συμβουλες τους σε όποιον τις ζητούσε. Μικροι και μεγαλοι διασκέδασαν, δημιουργώντας με τον πηλο όμορφες φωλίτσες. Η διαδικασια "χτισιματος" ηταν αυτη που βρηκε ο Κος MPARTSA στο site της Ορνιθολογικής. Πραγματικα τετοιες ενεργειες- εκδηλώσεις ευαισθητοποιουν τα παιδια, τους αυξανουν το αίσθημα σεβασμου πρός το περιβαλλον, μαθαινουν να αγαπουν και να προστατευουν τα πουλια και τα ζωα, εμπλουτίζουν τις γνωσεις τους, συνειδητοποιουν την αναντικαταστατη προσφορα των εθελοντων και γενικότερα προετοιμαζουν τα παιδια να γίνουν ώριμοι και υπέυθυνοι πολίτες.


Ας αφησουμε και την Ανοιξη να φωλιασει στην καρδια μας! 🙂
 
Back
Top