Αναπαραγωγή Αντάλλαξα το ένα budgie μου και τα έκανα ζευγάρι

Bilpapp01

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2022
Μηνύματα
45
Πόλη
Κορινθος
Καλησπερα παιδια. Εχω μια πυρωμενη θυληκια την λορα και νομιζα πως ειχα δυο αρσενικα αλλα με την δικια σας βοηθεια καταλαβα οτι ηταν θυληκα. Εδωσα το ενα στον αδερφο μου και μου εδωσε ενα πυρωμενο αρσενικο(μενει απο κατω μου οποτε δεν τηρησα καραντινα, λαθος μου ισως) και επειδη ειχε ερθει σε επαφη με την λορα και ειχαν γνωριστει πριν μερικους μηνες τα εβαλα κατεθειαν μαζι. τις πρωτες ωρες φλερταραν συνεχεια και επειδη ειναι λιγο τσαμπουκας η λορα τον τσιμπησε τις πρωτες ωρες αλλα οχι πανω απο 3-4 φορες. Τωρα τα πανε περιφημα ομως καποιες φορες το αρσενικο κανει τον δυσκολο στα ΄ναζια΄της λορας. Θεωρω οτι ειναι στρεσαρισμενο ακομα αλλα θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας. Επισης ισως απο το αγχος μου και προσπαθοντας να εξηγησω την συμπεριφορα οτι κανει τον δυσκολο, σαν να μου φαινεται οτι το εντονο μπλε που ειχε στον χαλινο του τωρα να μην ειναι και τοσο εντονο(τον εχω απο την πεμπτη)
 
Εδωσα το ενα στον αδερφο μου και μου εδωσε ενα πυρωμενο αρσενικο(μενει απο κατω μου οποτε δεν τηρησα καραντινα, λαθος μου ισως) και επειδη ειχε ερθει σε επαφη με την λορα και ειχαν γνωριστει πριν μερικους μηνες τα εβαλα κατεθειαν μαζι.
Είχαμε απαντήσει σαφώς ότι η καραντίνα πρέπει να τηρηθεί ολόκληρη ακόμα και με καθυστερηση.Δεν είναι μόνο θέμα υγείας, αλλά και γνωριμίας. Πρέπει να χωριστούν προτού τον φάει.

Θεωρω οτι ειναι στρεσαρισμενο ακομα αλλα θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας.
Σαφώς είναι στρεσαρισμένος, μόλις έγινε μια τεράστια αλλαγή στην ζωή τοθ. Γνώμη ως προς τι?

σαν να μου φαινεται οτι το εντονο μπλε που ειχε στον χαλινο του τωρα να μην ειναι και τοσο εντονο(τον εχω απο την πεμπτη)
Στα αρσενικά μπάτζι όταν ο χαλινός γίνει έντονο μπλε παραμένει έτσι για όλη τους την ζωή. Οποιοδήποτε αποχρωματισμός, συνήθως προς το καφέ, σημαίνει ορμονικό θέμα, συχνά καρκίνο στους όρχεις και άλλα κοντινά όργανα. Χωρίς φωτογραφία δεν μπροούμε να κρίνουμε κάτι.
 
@Nausicaa Αν πιστευετε και εσεις οτι ειναι στρεσαρισμενος. Τωρα τα πανε πολυ καλα δεν εχουν θεμα απλα μου φαινεται περιεργο γιατι τις πρωτες ωρες φλερταραν ασταματητα. Συνεχιζουν να φλερταρουν αλλα οχι με την ιδια συχνοτητα και επισης τις πρωτες ωρες εβγαζαν απιστευτα ωραιους ηχους ενω φλερταραν και τωρα οχι.
 
@Bilpapp01 Δεν είναι εκτίμηση, όλα τα μπάτζι στρεσάρονται με τις αλλαγές, είναι η πρώτη τους αντίδραση. Ο λόγος για τον οποίο τώρα δεν τραγουδούν είναι ότι είναι αργά. Τα μπάτζι δραστηριοποιούνται το πρωί, ενώ τώρα τρώνε το βραδινο τους και ετοιμάζονται για ύπνο. Θα πω για τρίτη φορά ότι πρέπει να τα χωρίσετε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Nausicaa και το πρωι δεν τραγουδουν ιδιαιτερα. Πρεπει να τα χωρισω τωρα που ειναι 2μερες μαζι και τα πανε καλα? Αν ναι για ποσο καιρο?
 
@Bilpapp01 Κανονική καραντίνα, 40 μέρες σε άλλο κλουβί σε άλλο δωμάτιο. Το πουλάκι είναι σε σοκ, τι να τραγουδήσει, είναι πεπεισμένο ότι θα το κάνετε ψητό.
 
Eνταξει θα το κανω. Μετα τα φερνω σε επαφη στο ιδιο κλουβι? Μπορω να τα βλαω στην ζευγαρωστρα με το διαχωριστικο ή σε διαφορετικα κλουβια και για ποσες μερες?
 
Μπορω να τα βλαω στην ζευγαρωστρα με το διαχωριστικο ή σε διαφορετικα κλουβια και για ποσες μερες?
Το διαχωριστικό κάνει τα κλουβιά πάρα πολύ μικρά, απλώς βάλτε τα κοντά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Nausicaa αυτο μετα τις 40 μερες ομως? Για ποσο καιρο θα τα εχω κοντα μεχρι να τα βαλω στο ιδιο κλουβι?
 
@Bilpapp01 Εξαρταται πώς θα τα πάνε. Εφόσον ήδη φαίνεται να είναι σχετικά φιλικά, το πιο πιθανό μέσα σε μερικές μέρες, εκτός κι αν το θηλυκό φουρκιστεί τόσο πολύ που κρίνετε ότι πρέπει να τον συνηθίσει εξ αποστάσεως κι άλλο. Εϊναι καθαρά θέμα προσωπικοτήτων. Το πρώτο μου μπάτζι ήταν τόσο χαλαρό και γλυκό, δλδ και τώρα είναι, που όταν έληξε η καραντίνα, από λάθος μου το άλλο μπήκε αμέσως μέσα. Την Ίριδα δεν την πείραξε καθόλου, οπότε αντί να τρέχω να βγάλω την Αυγή έξω, τις άφησα. Τώρα που έχει έρθει και τρίτο, κάποιες φορές δεν γίνεται να είναι και τα τρία έξω, η Αυγή είναι πολύ επιθετική με το καινούργιο αρσενικό κι εκείνος πολύ φοβισμένος, δεν θέλω να τον κάνει κομμάτια.
 
@Nausicaa Τι εννοειτε φουρκιστει? Επισης εχω καποιες αποριες με την εκπαιδευση, να σας ρωτησω εδω η να παω στο θεμα εκπαιδευση?
 
@Bilpapp01 Εννοώ ότι μπορεί να θυμώσει.

Επισης εχω καποιες αποριες με την εκπαιδευση, να σας ρωτησω εδω η να παω στο θεμα εκπαιδευση?
Δεν ξέρω καν γιατί αυτό το thread είναι στην αναπαραγωγή παπαγάλων, είχαμε πει πολύ σαφώς ότι τα πουλάκια που έχετε δεν δύνανται να αναπαραχθούν φέτος. Αν σας απασχολεί κάτι, δεν θα έπρεπε να είναι η αναπαραγωγή τους.
 
Back
Top