Φροντίδα Αντέχουν το χειμώνα έξω τα ζεμπράκια;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aggelos2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βόλος
θα μου αρεσε η ιδεα μιας εξωτερηκης κλουβας μ/υψ/πλα 2/2/1 με πολλα ζεμπρακια... Το ερωτημα ειναι θα μπορουσαν να αντεξουν το χειμωνα χωρις λαμπα; Μενω κεντρικη ελλαδα και θα ηθελα κατι τετοιο στο εξοχικο μας το χειμωνα παμε μια φορα την εβδομαδα και αν δεν γινετε μια φορα στις δυο αλλα δεν εχω προβλημα να τοποθετισω αυτοματες ποτιστρες! Πια η γνωμη σας;

*το θεμα ειναι να ειναι ανετα τα πουλια

Το θέμα κατά την άποψή μου είναι αν είναι σωστό να πάρεις τώρα πουλιά για να τους παρέχεις φροντίδα ανα δεκαπενθήμερο...

Εγώ θα σου έλεγα όχι.

Kanonika ekana tora ena Eyxaristo kato apo to Post tou Stavro, kai kala. Omos den boro na xonebo toso efkolo.

Iseles na ksereis ti gnomi mas gia tin idea na sfiaxneis mia klouba kapou se ena xorio, na kaneis POLA poulia meza, kai meta na pas kathe ebdomada mia fora na tous blepeis ; Ade an einai mia fora tous dio ebdomades ;
Zebrakia pou dexoune mexris ade 10 bathmous ala oxi pio kato ; Ti tha gini an ena pouli pai me to kefali meza sto plegma, tha kremete ekei 1 - 2 ebdomades ; Telionei to nero apo kapio logo, tha bris POLA poulia nekro pou pethenane me askimo tropo ; Tha finis na zefgaronoune aderfos me aderfi kai patera me kori klp. ;

Mou fenete den exeis skefti prin egrapses.

θα μου αρεσε η ιδεα μιας εξωτερηκης κλουβας μ/υψ/πλα 2/2/1 με πολλα ζεμπρακια... Το ερωτημα ειναι θα μπορουσαν να αντεξουν το χειμωνα χωρις λαμπα; Μενω κεντρικη ελλαδα και θα ηθελα κατι τετοιο στο εξοχικο μας το χειμωνα παμε μια φορα την εβδομαδα και αν δεν γινετε μια φορα στις δυο αλλα δεν εχω προβλημα να τοποθετισω αυτοματες ποτιστρες! Πια η γνωμη σας;

Εδω μιλάμε για ζωντανά πλάσματα και όχι για διακοσμητικά στοιχεία. Που μας αρέσει κάτι και το παίρνουμε και το βάζουμε στο σπίτι μας, επειδή πιστεύουμε ότι ταιριάζει και μας αρέσει σαν ιδέα.

απλα ρωτησα, αφου δεν αντεχουν κατω απο 10 βαθμους σαφος και δεν θα παρω. Θα τα εβαζα την ανοιξη απλα το σκεφτομουν απο τωρα. Ο παππους μου που μενει απο πανω θα πηγενε να τα βλεπει καθε μερα... Ευχαριστώ για τις απαντησης...

γιαυτο ρωτησα εσας τους πιο εμπειρους για το αν ειναι εφηκτο κατι τετοιο γιατι μονο εκει υπαρχει χωρος... Επισης αν δεν ειχαν φωλια δεν θα ζευγαρωναν... Τεσπα αλλη φορα θα προσεχω τι λεω και πως το λεω... Και παλη ευχαριστω και συγνωμη...

Άγγελε δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη :)

Ο σκοπός μας δεν είναι να σε "μαλώσουμε", απλά θεωρούμε πλέον δεδομένο ότι όταν αναφερόμαστε στη φροντίδα των πουλιών εννοούμε τη φροντίδα τους σε καθημερινή βάση. Διαφορετικά δεν έχουμε το δικαίωμα να διατηρούμε αυτό το χόμπι, από τη στιγμή που έχει να κάνει με ζωντανούς οργανισμούς. :)

νομιζω πως δεν το διατυποσα και σωστα γιαυτο παρξηγηθηκα... Και εγω τωρα που το διαβαζω δν μου καθετε

Τα πουλιά αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες και κάτω απο το μηδέν.
Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και αν τους έχει παρασχεθεί μια φωλιά για καταφύγιο.
Πείρα πολλών δεκαετιών, με οδηγεί να πώ ότι δέν είναι θέμα θερμοκρασίας, αλλά θέμα ανέμου.
-Κόψε το ρεύμα αέρος.
-Θα δείς τροπικά πουλιά να αντέχουν σε θερμοκρασίες -6...
Οι φωλιές είναι απαραίτητες για πουλιά που διατηρούνται εκτός σπιτιού.

Kanonika ekana tora ena Eyxaristo kato apo to Post tou Stavro, kai kala. Omos den boro na xonebo toso efkolo.

Iseles na ksereis ti gnomi mas gia tin idea na sfiaxneis mia klouba kapou se ena xorio, na kaneis POLA "poulia meza, kai meta na pas kathe ebdomada mia fora na tous blepeis ; Ade an einai mia fora tous dio ebdomades ;
Zebrakia pou dexoune mexris ade 10 bathmous ala oxi pio kato ; Ti tha gini an ena pouli pai me to kefali meza sto plegma, tha kremete ekei 1 - 2 ebdomades ; Telionei to nero apo kapio logo, tha bris POLA poulia nekro pou pethenane me askimo tropo ; Tha finis na zefgaronoune aderfos me aderfi kai patera me kori klp. ;

Mou fenete den exeis skefti prin egrapses."...
...

Τι εννοεί το ποιητή;
Το ποιητη του φαίνεται ότι κανένα den skeftete edo mesa.
Edo mesa poli malaka ke asxeto me pulia.
Re malaka den skeftikes;
Θα γελάσουμε πολύ μου φαίνεται...

Ξανά:!

καλά χριστούγενα και ευτυχισμένο το νέο έτος φωστήρα μου.

Deka bathmus ke oxi pio kato meza sto plegma pethani puli sto plegma nekro.
Nekro patera kori.

Φτάνει πιά. Έλεος!

Iseles na ksereis ti gnomi mas gia tin idea na sfiaxneis mia klouba kapou se ena xorio, na kaneis POLA "poulia meza, kai meta na pas kathe ebdomada mia fora na tous blepeis ; Ade an einai mia fora tous dio ebdomades ;

Mou fenete den exeis skefti prin egrapses."...
...

Τι εννοεί το ποιητή;
Το ποιητη του φαίνεται ότι κανένα den skeftete edo mesa.
Edo mesa poli malaka ke asxeto me pulia.
Re malaka den skeftikes;
Θα γελάσουμε πολύ μου φαίνεται...

Ξανά:!

καλά χριστούγενα και ευτυχισμένο το νέο έτος φωστήρα μου.

Deka bathmus ke oxi pio kato meza sto plegma pethani puli sto plegma nekro.
Nekro patera kori.

Φτάνει πιά. Έλεος!
Αυτό δεν είναι σίγουρα εποικοδομητική προσπάθεια συζήτησης, ούτε καν στοιχειώδους ευγένειας!
(Άλλα ήθελα να γράψω αλλά...)

Αντιμετώπισα μια αρχική επίθεση απο τον alexandros..
Και μάλιστα με το γελοίο επιχείρημα ότι "αν δεν ξέρεις μη μιλάς..."
Εμένα ρε παιδιά δε με νοιάζει τι κάνει ο ένας ή ο άλλος.
Με νοιάζει να πω την δική μου εμπειρία και όχι να κάνω παραπομπές σε διάφορους συγγραφείς.
Δέν φαντάζομαι (μου είναι αδιανόητο) ότι ο alexandros με παραπέμπει σε chattering εξαιτίας της
δικής του ανεπάρκειας επικοινωνίας.
Κακή χρήση της γλώσσας έχει μόνο ένας αγράμματος.
Ο τελευταίος τσοπάνης (αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) έχει πολύ μεγαλύτερη ευγένεια απο τον κύριο
alexandros και οπωσδήποτε μεγαλύτερη γλωσσική επάρκεια.
Σας παρακαλώ !
Μήν μου τη λέτε εμένα για ευγένεια και τρόπους.
Τόνισα ότι η κακή χρήση της γλώσσας επικοινωνίας είναι άμεση προσβολή προς στους αναγνώστες.
Πιστεύω ότι η καθαρή, αν όχι επαρκής γλώσσα, είναι τουλάχιστον η βασική αρχή ευγένειας και αλήθειας.
Τον κλέφτη, τον ψεύτη και τον υποκριτή τον διαβάζεις απο τη γλώσσα που χρησιμοποιεί.
Δέν υπονοώ τίποτα. Απλά είναι αποδεδειγμένο ότι χρήστες λανθάνουσας γλώσσας
(greeklish tis symforas) είναι εγκεφαλικά αναξιόπιστα άτομα.
-Βέβαια συνεχίζω να ζώ, όσο μου το επιτρέπει ο φαιδρός φίλος μου...
Καλώ το φόρουμ να είναι δίκαιο με δικαιοσύνη ποιότητος καί όχι με δικαιοσύνη αυτοβαφτιζόμενου ειδήμονος.
Ειδημονίες σε ζητήματα που αφορούν κάποια πουλάκια, που όλοι αγαπάμε, δεν αποτελούν στάση ζωής.
Διατρέφουμε πουλιά και διαπιστώνουμε τις παραμέτρους ο καθένας απο μάς με την δική του σκοπιά.

Αλλά να ακούω σαχλαμάρες ότι υπάρχει ειδική τροφή για ζεμπράκια, με πιάνει γέλιο.
Βρε παιδιά, ποιός σατανικός εγκέφαλος συνέλαβε την "τροφή για ζεμπράκια";

Πάμε καλά; ή κάποιοι σκέφτονται για μας πριν εμείς σκεφτούμε;

Εγώ κάνω το κέφι μου με τα ζεμπράκια μου και τα υπόλοιπα είδη που διατηρώ.
Είμαι 49 χρόνια παρατηρητής της ζωής.
Δέν ανέχομαι να με κοροιδεύουν άτομα περίεργα...
Μέχρι τώρα κατέθεσα την καρδιά μου σε ζητήματα που αντιμετώπισα.
Αν το φόρουμ είναι διαρθρωμένο με κάποιο τρόπο που εγώ δεν κατάλαβα ως τώρα, θα ζητήσω συγγνώμη
και θα συνεχίσω να αχολούμαι με τα πουλιά μου όπως εγώ γνωρίζω.
Αν όσα λέω είναι ακαταλαβίστικα, τότε αποχωρώ απο φόρουμ.
Και αυτό θα το κάνω για το καλο των πουλιών αν το προτιμάτε...

Θα τονίσω και θα επαναλάβω.

Τα ζεμπράκια θα αντέξουν τις χειμερινές θερμοκρασίες αν έχουν καλό φαί και φωλιά
με μικρό άνοιγμα και καλό υπόστρωμα σαν καταφύγιο για τη νύχτα.

Τις χειμερινές μέρες θα δείς τα "παραδείσια" να κάνουν μπάνιο στη μπανιέρα τους.
Αυτά ξέρουν.
Εμείς είμαστε αυτοί που δεν ξέρουμε. (και δεν είμαστε και λίγοι...)

Kirie EXOTICKEEPER,

den selo na katebeno sto epipeto sas. Den einai i toulia mou na skoloume me to dika sou zoi oute me to tropo zois sou i me dika sou ekpaideysi. Aftos fino gia tous anthropous pou pisteboune to forum MAS einai gia tetoio toulia.

Apo ta poulia omos katalaba me ta liga pou grapsate den kserete TIPOTA. 80% apo ta pragmata pou grapsate mexri tora edo einai xoris kathe aksiologia. Grapsate mia fora exete poulia 30 xronia xrima pou kapia poulia xoris na ftene IPOFERANE oso itane sta xeria sas. Mono kai mono pou exete Zebrakia kai mexri simera den kserete IPARXEI idika trofi gia ta Zebrakia, kata tin gnomi mou, lei arketa. Afou den mou apantisete pistebo OUTE ena biblio gia ektrofei poulion diabasete mexri simera gia afto to thema.

An kapio mera pernete tin apofasi na min pernete pia meros sto forum, pali kata tin gnomi mou, to forum den xanei tipota ala kerdisi giati tote exoume ligotero lathos plirofories kai den akoulothei kapios kata lathos tis plirofories pou den exoune kamia skesi me tin ektrofei pou einai sosto gia ton eidon poulion pou exoume stin ektrofei mas.

Εμένα ρε παιδιά δε με νοιάζει τι κάνει ο ένας ή ο άλλος.
Με νοιάζει να πω την δική μου εμπειρία και όχι να κάνω παραπομπές σε διάφορους συγγραφείς.
Δε σου απαγόρευσε κανείς να πεις τη δική σου εμπειρία, όπως δεν απαγορεύεται να ακουστούν και οι απόψεις που δε συμφωνούν με τη δική σου. Αυτό που απαγορεύεται είναι ο χυδαίος τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι και η προσωπική επίθεση που έχεις εξαπολύσει. Γνωρίζεις ήδη ότι απαγορεύεται, αφού έχεις δεχτεί και την τελευταία προειδοποίηση που προβλέπεται από τους κανόνες.
Τόνισα ότι η κακή χρήση της γλώσσας επικοινωνίας είναι άμεση προσβολή προς στους αναγνώστες.
Πιστεύω ότι η καθαρή, αν όχι επαρκής γλώσσα, είναι τουλάχιστον η βασική αρχή ευγένειας και αλήθειας.
Τον κλέφτη, τον ψεύτη και τον υποκριτή τον διαβάζεις απο τη γλώσσα που χρησιμοποιεί.
Δέν υπονοώ τίποτα. Απλά είναι αποδεδειγμένο ότι χρήστες λανθάνουσας γλώσσας
(greeklish tis symforas) είναι εγκεφαλικά αναξιόπιστα άτομα.
Αν το θέμα σου είναι η προσβολή των αναγνωστών από αυτά που διαβάζουν, να είσαι σίγουρος ότι δεν προσβάλλονται από την προσπάθεια ενός μη Έλληνα πολίτη να εκφραστεί και να επικοινωνήσει με άλλους Έλληνες (ο Alexandros είναι Γερμανός που ζει στην Ελλάδα), αλλά ο περιθωριακός και εμπαθής λόγος με τον οποίο εκφράζεσαι. Αν πάλι το πρόβλημά σου είναι τα greeklish, τότε διάβασε τους κανόνες καθώς επίσης και τις εξαιρέσεις του σχετικά με την σύνταξη και δημοσίευση μηνυμάτων.
Αν όσα λέω είναι ακαταλαβίστικα, τότε αποχωρώ απο φόρουμ.
Έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις εφόσον δε σου αρέσει το φόρουμ. Αν όμως ο λόγος για τον οποίο μπήκες στο φόρουμ είναι να εκβιάζεις ή να προκαλείς την αποχώρησή σου, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι εφόσον συνεχίσεις να παραβιάζεις κάθε κανόνα από αυτούς που έχεις αποδεχθεί να τηρείς ως μέλος, η αποχώρηση σου δε θα είναι οικειοθελής.

Παρακαλώ όλους να σταματήσουν τα εκτός θέματος μηνύματα και να συνεχιστεί η συζήτηση στο θέμα που ορίζει ο τίτλος της.

Back