Φροντίδα Αντέχουν 1-2 ζευγάρια καναρίνια έξω το χειμώνα;

Εγγραφή
29 Δεκ 2008
Μηνύματα
190
Πόλη
Θεσσαλονίκη
μετα την αλαγη σπιτιου για τους φασιανουσ μου η παλια τους κλουβα εχει μεινει αδεια.
εχει εμβαδον περιπου 10 τμ και υψοσ 2 μετρα.
κατ αρχην δεν εχω καταληξει για το τι ειδοσ πτηνων θα βαλω μεσα, θα ηθελα 1-2 ζευγαρια καναρινια δεν ξερω ομως αν αντεχουν εξω το χειμωνα (παντως ψαχνω κατι μικρο που να πεταει και να κελαιδαει.
την κλουβα λεω να την υψωσω στα 3-3,5 μετρα και να αντικαταστησω ολη την παλια σιτα με μεταλικη κουνουποσιτα για να μην περνανε ουτε εντομα μεσα. Επισης λεω να βαλω μεσα μεγαλα φυτα σε πιθαρια ι μεγαλεσ πηλινεσ γλαστρεσ γιατι απο κατω εχει τσιμεντο και δεν γινεται να φυτεψω, μια ακομη ιδεα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι να κανω ολη την κατασκευη με πλεξιγκλασ διαφανεσ ωστε να γινει σαν θερμοκηπιο και να εχω εκει τον χειμωνα και τα εωαισθητα φυτα.
πιστευω ενα ζευγαρι πουλακια σε μεγεθος καναρινιου να ειναι ευτυχισμενα σε μια κλουβα 10τμ επι 3 υψοσ γεματη με πυκνη βλαστηση.
περιμενω ιδεεσ προτασεισ απο εσας παιδια γιατι ενω ξερω αρκετα για πτηνα οπως παπιεσ και φασιανουσ δεν εχω ιδεα για τισ αναγκεσ πουλιων οπως τα καναρινια
 
αυτη την κατασκευη που λες με πλεξιγκλας το καλοκαιρι θα σκασουν απο την ζεστη.
το χειμωνα καλο ειναι να βαζεις απο τη μερια του βορια ναιλον για να μην περναει ο κρυος αερας.
μεσα μπορεις να βαλεις βασιλικο,ριγανη, δυοσμο κ. Α αν και αυτα θα τα φανε σε λιγες μερες.
επισης καλο ειναι να βαλεις διπλο συρμα για να προστατευονται απο τα αρπαχτικα.

*ψαξε και στο ιδιοκατασκευες παρουσιασης εκτροφειων εχει πολλες τετοιες κατασκευες.

Υ. Γ παντως τα πουλια που θα βαλεις εκει θα ειναι πολυ χαρουμενα.
 
Με τέτοια τεράστια κλούβα, μπορεις να βαλεις περισσότερα από ένα ζευγάρι. Θα φχαριστηθούν να πετάνε. Όμως νομίζω ότι πρέπει να έχεις χωριστά αρσενικα από θηλυκα, γιατι αλλιώς τα αρσενικα δεν θα τραγουδάνε. Επίσης όταν ζευγαρώνουν πρεπει να τα έχεις σε κλουβια για να ελεγχεις τα αποτελεσματα. Διαβασε και άλλα posts που τα λενε καλύτερα οι πιο έμπειροι.

Μια παρατήρηση: Η μεταλλική κουνουπόσιτα μου φαίνεται ότι θα περιορίζει αρκετά την ορατότητα προς τα έξω. καλύτερα να βαλεις κάποια φυτά που διωχνουν τα κουνούπια, όπως γεράνι.
Οταν φτιάξεις την κλούβα, ανεβασε φωτο να δούμε.
 
δεν ηξερα οτι το γερανι διωχνει τα κουνουπια. τα καναρινια απ οτι φαινεται ειναι σχετικα δυσκολα στη διαχειρηση τουσ . εγω νομιζα οτι θα κανουν ζευγαρια και θα κτασκευασουν τισ φωλιεσ τουσ πανω στους θαμνουσ που θα εβαζα. και θα ζουσαν μια σχετικα ελευθερη ζωη αλα αν χρειαζονται χωρισμα τα αρσενικα απο τα θηλυκα και κλουβεσ μικρεσ για να γενανε τοτε ισωσ δεν ειναι η πρωτη μου επιλογη. Αυτο που ψαχνω ειναι κατι που δεν θα ειχε προβλημα να ζει σε ομαδα και θα εκανε ζευγαρια και θα γενουσε οπου ηθελε αυτο. ισωσ καποια ειδη καρδερινασ να φερονται ετσι ( σε καμια περιπτωση ομωσ δεν θα επαιρνα απο τισ παρανομα πιασμενεσ ιθαγενεισ καρδερινεσ η απο οτιδηποτε πουλι που δεν μπορω να βρω νομιμα σε ενα πετ σοπ) γνωριζω οτι η οικογενεια τησ καρδερινασ (οι καρδιναλιοι οπως τα λενε στο εξωτερικο ) εχει πολλα μελη και απιστευτα χρωματα. Γνωριζει κανενασ για αυτα τα πτηνα (ειχε ποτε καποιοσ κατι τετοιο;)
 
. Γνωριζω οτι η οικογενεια τησ καρδερινασ (οι καρδιναλιοι οπως τα λενε στο εξωτερικο )

Δεν πρόκειται για τα ίδια πουλιά. Ανήκουν μάλιστα σε τελείως διαφορετικές οικογένειες.
Οι καρδερίνες είναι στις φριγκιλίδες ενώ οι καρδινάλιοι...
https://community.petbirds.gr/threads/red-crested-cardinal-paroaria-coronata.7566/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα ελεγα οτι αρχικα πρεπει να κατασκευασεις εξωτερικο προθαλαμο, που θα προστατευει τα πουλια, απο την, αποδραση οταν χρειαστει να μπεις ή να βγεις στην κλουβα! 🙂Μετα να σκεφτεις με κριτηριο, οτι δεν εχεις καθολου γνωσεις για καναρινια που θεωρητικα και πρακτικα( Δεν εχω εμπειρια απο καρδερινες εκτροφης ΄, αλλα ξερω οτι πολυ δυσκολα τα καταφερνουν πολυ πιο εμπειροι απο μενα) ειναι πολυ πιο ευκολη η εκτροφη τους απο τις καρδερινες.Αν ακουσεις καναρινακια να κελαιδανε θα σε μαγεψουν και θα σου μαθουν πολλα περισσοτερα απο οσα θα μπορουσε να σου πει καποιος! Στην θεση σου και με τις αποδεδειγμενες γνωσεις σου στις κατασκευες,θα εκλεινα τελειως το πισω μερος της κλουβας για να επιλεγουν μονα τους αναλογα τις συνθηκες που επικρατουν. Μπορεις να παρεις πολλες ιδεες απο φωτογραφιες του ειδους. (Μικροκλιμα, προσανατολισμος, ποσοστα υγρασιας, ηλιοφανεια, ανεμοι, κουνουπια, ποσο μαλλον που εχεις κι αλλα ειδη πουλιων κοντα και πρεπει να σκεφτεις, οσο ειναι δυνατον και την μεταδοση ασθενειων)Η σιτα θα πρεπει να ειναι ανθεκτικη για αρπακτικα, επισης να αντεχει την περιεργεια του σκυλου και στις γωνιες ενωσεις κτλ να μην μπορουν να τραυματιστουν τα πουλακια που σε καθε περιπτωση οταν βρεθουν... Κοντα στην φυση προσπαθουν να ξεφυγουν ακομη και απο χαραμαδες. Στο κατω μερος απαραιτητο το τσιμεντο για να εμποδισεις ποντικια και μικρα θηλαστικα οπως κουναβια, νυφιτσες κτλ . Θα ελεγα οτι μπορεις να αποφασιζεις παντα με το κριτηριο οτι ειναι μικροι ευαισθητοι οργανισμοι. Η ιδεα σου να βαλεις και τα φυτα πολυ καλη αρκει να μην ειναι καποια απο αυτα επικινδυνα για τα πουλακια. Και μην φοβασαι αν τσιμπησουν μερικα φυλλαρακια μαντζουρανας ή μεντας δεν χαλασε ο κοσμος,θα καμαρωνεις και θα εισαι σιγουρος οτι ταχεις καταφερει πολυ καλα.Βοηθησε τον εαυτο σου να ειναι μια θετικη και πολυ ευχαριστη εμπειρια που θα σε οδηγησει καποτε στην εκτροφη καρδερινας Το ποτε θα το προσεγγισεις καλυτερα μονος σου αφου πρωτα βγαλεις δικα σου καναρινακια 😉
 
Back
Top