Ασθένειες Αντί να κελαηδάει, ανοίγει το στόμα του

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα

Είμαι νέο μέλος στο Forum αλλά ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα καναρίνια
Εδώ και 10 μήνες το ένα από τα δύο καναρίνια (αρσενικά) που έχω παρουσιάζει το εξής πρόβλημα :
Δεν κελαηδάει, η φωνή του ήταν πολύ αδύνατη ίσα που ακούγεται και ως πριν το καλοκαίρι, κυρίως το βράδυ αλλά και το απόγευμα παρουσίαζε κρίσεις άσματος τόσο δυνατές που άκουγα την αναπνοή του από τα 2 μέτρα. Από το καλοκαίρι και μετά όταν πάει να φωνάξει δεν ακούγεται καθόλου και ανοίγει απλά το στόμα του.
Έχω δοκιμάσει φάρμακο για τα ακαρέα, για το άσμα και αντιβίωση για το κρύωμα εδώ και καιρό αλλά τίποτα. Είναι μόλις 2 χρόνων και στην αρχή είχε πολύ δυνατή φωνή και κελάηδαγε όσο κανένα καναρινί είχα. Ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει;

Καταρχην.. Καλως ορισες!
Κοιτα το οτι χορηγησες αντιβιωτικα χωρις την σχετικη γνωματευση απο γιατρο.. Ειναι λαθος. Και τιποτα δεν καταφερες αλλα και το πουλακι εκανες ευαλωτο.
Προφανως επειδη δεν ηξερες τα ακριβη αιτια του προβληματος δεν εκανες σωστη θεραπεια.
Παρτο παλι απο την αρχη.. Πηγαινε σε εναν γιατρο... Και κανε θεραπεια σωστη.. Με μεγαλη επιμελεια.

Κοίταξες την τραχεία του πουλιού αν όντως έγινε σωστά η αποπαρασίτωση, και αν ναι μήπως έχει καμιά φλεγμονή λόγω των ακάρεων;

Κοίταξες την τραχεία του πουλιού αν όντως έγινε σωστά η αποπαρασίτωση, και αν ναι μήπως έχει καμιά φλεγμονή λόγω των ακάρεων;
Εξειδικευμενα πραγματα ρωτας και ζητας... Πως θα καταλαβει την φλεγμονη στην τραχεια;😎

Τη φλεγμονή στην τραχεία δεν θα την καταλάβει κανείς δεν θα την καταλάβει τα ακάρεα συνήθως όμως την προκαλούν, τα ακάρεα όμως τα βλέπεις με γυμνό μάτι τουλάχιστον μια μεγάλη μόλυνση.

Συνηθως οταν υπαρχει εντονη μολυνση απο ακαρεα τραχειας αυτο γινεται αντιληπτο γιατι το πουλακι κανει ενα χαρακτηριστικο θορυβο σαν κροταλισμα. Την αντιβιωση την εδωσες για ποσες μερες και ποια αντιβιωση εδωσες; Στην συνεστησε γιατρος;

Back