Ανταλλαγή Ανταλασσω ροζελλα με ζευγαρι μικρων παπαγαλων

theofanisz

PB New Member
Εγγραφή
4 Απρ 2009
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα. Σημερα διαπιστωσα πως εχασα μια ροζελα (καλες οι κλειδαριες οταν ειναι κλειδωμενες. Μου εμεινε λοιπον το αρσενικο μονο. Η ροζελα μου ειναι υγειεστατη crimson καλοσχηματισμενη, με δαχτυλιδι.Ζουσε σε κλουβι 2*1*1. Η ηλικια της δεν ξερω ποια ειναι ακριβως, σιγουρα κατω απο 4 και πανω απο 1,5. Θα βαλω φωτο αργοτερα. Την ανταλλαζω με ζευγαρια παπαγαλων, Budgie love birds cockatil red rum (ωδικα) ή οποιοδηποτε αλλο ειδος μικρου παπαγαλου.
 
Η ροζελα μου ειναι υγειεστατη crimson καλοσχηματισμενη, με δαχτυλιδι... Η ηλικια της δεν ξερω ποια ειναι ακριβως
Μπορείς αν θέλεις να μας πεις τι γράφει το δαχτυλίδι για να μάθουμε και την ηλικία της.
 
Δηλαδή δεν σε ενδιαφέρει καν να ψάξεις την κακομοίρα τη ροζέλα που χάθηκε; Αν δεν ενδιαφέρεσαι γι' αυτή, που υποτίθεται οτι ενδιαφερόσουν γιατί ήταν δική σου, πώς θα πειστεί κάποιος άλλος να σου δώσει "οποιοδήποτε είδος μικρού παπαγάλου";
 
Μαρια δεν ειναι ετσι οπως τα λες τα πραματα, γιατι οταν φυγει ενα πουλι κατα 99% φευγει μακρια και ειναι αδυνατον να το κυνηγησεις. Θα πεταει πανω απο σπιτια κλπ. και δεν θα μπορεις να το ακολουθησεις,θα το χασεις κατευθειαν.Αλλη εκεινη η περιπτωση που δεν φευγει μακρια και γυρναει καπου στην γειτονια. Τοτε ναι το κυνηγας αλλα αυτη η περιπτωση ειναι πολυ σπανια. Εγω πετυχα και τις 2 περιπτωσεις. Τωρα οσον αφορα την ροζελλα καποιος ''τυχερος'' την εχει πιασει ηδη.
 
Καλησπερα, κατ αρχην δεν με ενδιαφερει να πεισω κανεναν και για τιποτα!(Μαρια)
Τα εισαγωγικα στο "οποιοδήποτε είδος μικρού παπαγάλου", δειχνουν το ενδιαφερον σου ως προς τους παπαγαλους και τα πτηνα γενικοτερα.
Τετοια σχολια τα λαμβανω ως κακοπροαιρετα με σκοπο ανουσιες λογομαχιες.
Τα πουλια δεν ειναι σκυλια, πετουν και φευγουν αποτομα. Εαν βρουν τον δρομο και ΘΕΛΟΥΝ να επιστρεψουν, τα ξαναβλεπει κανεις.
Φιλε Σταυρο, η Ροζελα μου ειναι αγρια, αρα θα της δημιουργησω μεγαλο προβλημα στρες, ιδιαιτερα αυτες της μερες που εχασε και την συντροφια του αλλου πουλιου, εαν την πιασω για να διαβασω το δακτυλιδι της.
 
Δεν έχω λόγο να είμαι κακοπροαίρετη. Ο καθένας εδώ κρίνεται μόνο απο τα λεγόμενά του στο φόρουμ. Θεοφάνη, κάνε τον κόπο να διαβάσεις το αρχικό σου ποστένα λεπτό και μετά σκέψου τί θα έλεγες αν το ίδιο ποστ το έγραφε κάποιος άλλος. Κάποιος που αγαπάει και ενδιαφέρεται για τα πουλιά του τουλάχιστον κάνει τον κόπο να ψάξει σε περίπτωση που κάποιο χαθεί, μην τυχόν και το σώσει απο μιά πιθανότατα τραγική μοίρα. Αυτή ροζέλα τώρα μάλλον θα πεθάνει είτε απο εξάντληση, είτε απο κάποιο άλλο ζωάκι. Αν αγχώνεσαι τόσο με το οτι πιάνοντας τη ροζέλα που σου έμεινε για να δεις το δαχτυλίδι κανονικά θα έπρεπε να τρελαθείς με τη σκέψη της χαμένης και άτυχης ροζέλας. Μπορεί αυτή να "επέλεξε" να μην επιστρέψει αλλά εσύ γνωρίζεις οτι ένα ζώο που γεννήθηκε στην αιχμαλωσία δεν μπορεί να ζήσει "άγριο". Επίσης, εφόσον δεν συνηθίζει κανένας να βγάζει τα πουλιά του βόλτα, δεν αποκλείεται η ροζέλα να έχει χαθεί, αφού ο έξω κόσμος είναι κάτι εντελώς ξένο γι' αυτή. Εγώ τουλάχιστον ξέρω οτι οι περιπτώσεις που επιστρέφουν τα πουλιά είναι μετρημενες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εκτός αν σου έχουν φύγει άλλα πουλιά, τα οποία έχουν επιστρέψει.

Σε ενδιαφέρει να πείσεις αυτούς που θέλουν να πάρουν ροζέλα να σου εμπιστευτούν τα δικά σου πουλιά.
 
Back
Top