Ασθένειες Αντιασθμικό για καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

PB Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2007
Μηνύματα
248
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μπορει να μου συστησει καποιος/α ενα αποτελεσματικο αντιασθμικο για καναρινι;Ευχαριστω εκ των προτερων
 
Φίλε σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Tabernil Antiasmatico για πιο πολλές λεπτομέρειες δες το επόμενο link.
Πίνακας φαρμακευτικών σκευασμάτων Tabernil

Φιλικά
 
Το άσθμα έχει πολλά αίτια-να μην τα απαριθμήσω-. Στην περίπτωση που οφείλεται στο ακάρι (sternostomum tracheacolum) το οποίο προσβάλλει την τραχεία δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Το άσθμα έχει πολλά αίτια-να μην τα απαριθμήσω-. Στην περίπτωση που οφείλεται στο ακάρι (sternostomum tracheacolum) το οποίο προσβάλλει την τραχεία δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
Δεν είναι αλήθεια αυτό. Υπάρχει η Ιβερμεκτίνη. https://community.petbirds.gr/tags/ivermectin/
Στο ότι υπάρχουν πολλά αίτια για να δημιουργηθεί ασθμα σ'ένα πουλί είμαι σύμφωνος.
 
To antiasmatico της Tabernil

To antiasmatico της Tabernil
περιεχει της εξεις φαρμακευτικες ουσιες
1. Διφενυδραμινη
2. Εφεδρινη
3. Θεοφυλλινη
4. Δεξαμεθαζονη
5. Διαφορα εκδοχα
η δραση τους ειναι αντιφλεγμονωδης αντιαλλεργικη ρυθμιστικη του κεντρικου νευρικου συστηματος αντιισταμινικη αντισπασμωδικη βρογχοδιασταλτικη και διεγερτικη του καρδιακου και αναπνευστικου κεντρου επυτιγχανοντας ετσι τον ελενχο της διαταραχης που γενικα αποκαλειται ασθμα
ενδειξεις
ενδεικνυται για τη συμπτωματικη θεραπεια αναπνευστικων παθησεων ακομη συστηνεται η χρηση του σε συνδυασμο με ειδικη αιτιολογικη θεραπεια σε λομωδεις και παρασιτικες αναπνευστικες παθησεις σε καναρινια παπαγαλακια καρδερινες περιστερια
δοσολογια
5-10 σταγονες σε 40ml νερου για 5 ημερες και επαναληψη μετα απο διακοπη 5 ημερων
πληροφοριες απο το φυλο οδηγιων χρησης
 

Συνημμένα

  • DSC00231.webp
    DSC00231.webp
    29,1 KB · Προβολές: 333
Μάκη και εγώ γράφω ότι έχω διαβάσει σε σχετική βιβλιογραφία. Δεν γνωρίζω αν μπορώ να δημοσιεύσω το περιεχόμενό της;
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Μάκη και εγώ γράφω ότι έχω διαβάσει σε σχετική βιβλιογραφία. Δεν γνωρίζω αν μπορώ να δημοσιεύσω το περιεχόμενό της;
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114

Νίκο καλημέρα...
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία οτι δεν το έγραψες τυχαία, απλά, δεν είναι σωστό.
Αν κάνεις αναφορά στην πηγή, και βέβαια μπορείς να δημοσιεύσεις, το ανάλογο απόσπασμα.
 
O καθηγητής Τατσιράμος αναφέρει στο βιβλίο του για τις ασθένειες των καναρινιών, ωδικών και καλωπιστικών πουλιών τα εξής:
Στα ωδικά πουλιά και κυρίως στα καναρίνια τό άσθμα δεν είναι παρά μια έκφραση ενός συνδρόμου με ποικίλη αιτιολογία. Σημαντικοί παράγοντες είναι.
Α. Η φυλή (Πιο ανθεκτική θεωρεί την ντόπια)
β. Ενδοκρινικές μεταβολές κατα τη διάρκεια της επώασης ή της αλλαγής των φτερών
γ. Χημικές ουσίες και αλλεργιογόνα
δ. Μύκητες και βακτήρια
ε. Προσβολή του αναπνευστικού συστήματος (τραχεία από ακάρι.
ζ. Ιοί πχ ιός ευλογιάς

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η κλασσική μορφή του άσθματος είναι χρονία. Παρατηρούνται σπασμωδικές συστάσεις των βρόγχων με εξίδρωση και πνευμονικο οίδημα, ακολουθούμενες από καρδιακές ανωμαλιες. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία βλέννης στην τραχεία και τους βρόγχους και η δυσπνοϊκή αναπνοή. Η αναπνοή επιταχύνεται και ακούγονται χαρακτηριστικού συριγμοί. Το πουλί παραμένει ακίνητο με μισόκλειστα μάτια και ανορθωμένο πτέρωμα.
Κατα τη διάρκεια ασθματικού παροξυσμού, το πουλί πέφτει από τα καλάμια του κλουβιού με ανοιχτό το ράμφος και τεντωμένο το λαιμό. Σε αυτήν την κατάσταση η αναπνοή του πουλιού γίνεται θορυθώδης, με σφυρίγματα που πρικαλούνται από το βλεννώδες στους βρόγχους. αν ο παροξυσμός συνεχιστεί, το πουλάκι χάνει τις αισθήσεις του και πεθαίνει από ασφυξία.
Σε περιπτώσεις προσβολής από ακάρι, το πουλί ανοίγει συνεχώς το ράμφος, βήχει σπασμωδικά και προσπαθεί να απορρίψει τα ακάρεα, που γίνονται ορατά στη γλώσσα και στο στόμα.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ενδείκνυται η χορήγηση αντιβιοτικών ή κινολονών και αποχρεμπτικών. Μετά τη θεραπεία είναι απαραίτητη η χορήγηση υδατοδιαλυτών βιταμινών. Κατα το διάστημα του παροξυσμού, πρέπει να χορηγήσουμε 1-2 τσαγόνες αδρελανίνης σε αραίωση 1/10000 ή 2-5 σταγόνες βάμμα λομπελίας σε 100 ml πόσιμου νερού για 1-2 ημέρες.
Το άσθμα που οφείλεται στο ακάρι(sternomostomum tracheacolum) δεν θεραπεύεται.
όπως βλέπεις Μάκη ότι γράφω βασίζεται σε επιστημονικές απόψεις.
Φιλικά.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Eυχαριστώ πολύ, για την άμεση απάντηση.
Ζητώ συγγνώμη απο σένα ιδιαιτέρως, (αν νομίζεις οτι η αναφορά μου στο θέμα δεν ήταν η σωστή) και βέβαια απο τον καθηγητή,
αλλά γνώμη ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξω, διότι τα αποτελέσματα
της θεραπείας με ιβερμεκτίνη είναι σε 75% των περιπτώσεων, ΙΑΣΗ.


- Επειδή δεν υπάρχει καμμιά αναφορά στην Ιβερμεκτίνη
στην παράγραφο ΘΕΡΑΠΕΙΑ, επέτρεψέ μου να νομίζω οτι η αναφορά
του Κου καθηγητή είναι προγενέστερη της εμφάνησης της.
 
Συμφωνώ μαζί σας αλλά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι με την ιβερμεκτίνη η ίαση από ακάρεα τραχείας θεραπεύεται. 'Οταν όμως δεν γίνει θεραπεία έγκαιρα και τα ακάρεα αποτελέσουν "χρόνια κατάσταση"τότε ο οργανισμός εξασθενεί, οι ιστοί καταστρέφονται και παρατηρείται άσθμα. Τότε το άσθμα που δημιουργείται εξαιτίας των ακάρεων δεν θεραπεύεται, άσχετα αν το πτηνό επιζήσει από τα ακάρεα κ΄ιαθεί από αυτά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εγώ πάλι συμφωνώ και με τους δύο διότι από όσο ξέρω η ύπαρξη ακάρεων δεν σημαίνει ντε και καλά άσθμα.
Αν δεν αντιμετωπιστούν και φτάσουν στους πνεύμονες τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα δημιουργίας άσθματος στο πουλί το οποίο και να σκοτώσουμε τα ακάρεα και αντιβίωση να δώσουμε η ευαισθησία παραμένει.

"ΣΟΡΡΥ ΚΩΣΤΑ" γράφαμε μαζί το ίδιο πράγμα
 
mgerom δεχομαι την συγνωμη σου και ζητω και εγώ εαν νομίζεις πως καπως μπορει να σε εθιξα, αυτο που θελω να πω ωστοσο οτι γραφω για αρρωστιες ειναι ουσιαστικά μια αναμεταδοση απο δικά μου προβλήματα πάντα ύστερα απο τη συμβουλή ειδικών. Επι του θέματος έτυχε να κράτησω ένα καναρινάκι στο εκτροφείο μου επί 6 μήνες με τα συμπτωματα του φίλου, ευτυχώς εφάρμοσα γρήγορα καραντίνα. Αποτέλεσμα να χάσει όλα τα δάκτυλα του και απο τα δυο πόδια, στο τέλος το έχασα, πάλεψα γιαυτό τόσο πολύ που δεν λέγεται και πιστεύω ότι μπορεί να το σκότωσαν οι πολλές αντιβιώσεις. Η γνώμη του γιατρού, θανάτωση καθώς όταν το πήγα ήταν πολύ αργά(1 μήνα απο την εκδήλωση), εγώ όμως το έβαλα εκεί στην άκρη μήπως..., αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το σώσω. Πολύ δύσκολη περίπτωση και πραγματικά η πιθανότητα μετάδοσης πολύ μεγάλη για το κοπάδι μας. Γι αυτό επειδή δεν υπάρχουν παντογνώστες όσοι είναι εντελώς αρχάριοι πρέπει να τους γίνει μάθημα όταν βλέπουν πουλάκι με αδιαθεσία πάντα καραντίνα, μακρυά απο τα υπόλοιπα για να ζήσουν τουλάχιστον αυτά. Συγνώμη για την καθυστέρηση απάντησης αλλά μόλις γύρισα απο διακοπές!
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Back
Top