Φάρμακα Αντιβίωση και πολυβίταμινη μαζί

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης scorp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scorp

PB Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θέλω να δώσω στην ίδια ποτίστρα ταυτόχρονα και αντιβίωση και πολυβιταμινούχο σε σταγόνες σύμφωνα με τη δοσολογία του κάθε σκευάσματος, και εν συνεχεία καθημερινή ανανέωση.Βλέπετε κάποιο πρόβλημα; Το έχει κανεις κανεις σας;

Εχω την εντυπωση οτι με αυτο τον τροπο αλιωνεται η πολυβιταμινη. Γιατι να το κανεις ομως αυτο; Πρωτα γινεται θεραπεια με αντιβιωση αν και εφοσον ειναι διακριβωμενο οτι το πουλι ειναι αρρωστο και μετα απο 4 μερες δινεις πολυβιταμινη και προβιοτικο

Το πιο σημαντικό είναι τα προβιοτικά μετά τη θεραπεία με αντιβίωση για να ενισχύσουν την χλωρίδα του εντέρου. Η βιταμίνες απλά ενισχύουν τον οργανισμό, αλλά δεν βοηθάνε στην αποκατάσταση της ζημιάς που κάνει η αντιβίωση. Η γνώμη μου είναι προβιοτικό στην αυγοτροφή και βιταμίνες στο νερό μετά το τέλος της θεραπείας.

μαζι με το αντιβιοτικο χορηγουμε απαραιτητα προβιοτικο ultra levure για οσο διαρκει η θεραπεια στην συνεχεια μπορουμε να χορηγησουμε και πολυβιταμινες vitamicin

Διαφωνώ με τον Απόστολο.
Και όχι από αντίδραση, αλλά από θέση που μου επιβεβαίωσε παλαιότερα, σε δική μου κατάθεση της ίδιας ερώτησης, κτηνίατρος.
Με την αντιβίωση μπορούμε και μερικές φορές επιβάλεται η ταυτόχρονη χορήγηση βιταμίνων, για ενίσχυση του καταπονημένου από την ασθένεια, οργανισμού. Το ίδιο κάνει και ο παθολόγος μας όταν λόγω ασθενείας μας συνταγογραφεί και αντιβίωση αλλά και βιταμίνες, κατά περίπτωση καταπόνησης του οργανισμού μας.
Η αντιβίωση καταστρέφει τόσο τα κακά όσο και τα χρήσιμα βακτήρια της χλωρίδας του εντέρου του οργανισμού. Άρα είναι δώρον άδωρον η ταυτόχρονη χορήγηση με αντιβίωση των προβιοτικών.
Γι αυτό μετά την περάτωση της αντιβίωσης, 4-5 ημέρες, απαραίτητα κρίνεται ότι χρήζει χορήγησης, επί 3-5 μέρες, προβιοτικό συμπλήρωμα.
Φιλικά,

το να δίνει προβιοτικά ταυτόχρονα με την αντιβίωση είναι σα να βάζεις φωτιά και να πετάς από πάνω ταυτοχρόνως ένα κουβά νερό.Απλούστατα, το αντιβιοτικό θα σκοτώσει και το προβιοτικό γιατί αυτή είναι η δουλειά του! Το προβιοτικό ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ την αντιβίωση. Και το ερώτημα μου ήταν για πολυβιταμίνη και όχι προβιοτικό.

η αντιβιωση καταστρεφει και τη χλωριδα του εντερου και δεν αφηνει κυριως τις βιταμινες του συμπλεγματος β να απορροφηθουν απο τον οργανισμο και συντομα παρουσιαζεται ελλειψη.Καθε αντιβιωση οπως δεν εχει ευρυ φασμα για ολα τα μικροβια δεν σκοτωνει και ολα τα προβιοτικα. Για το σκευασμα που αναφερθηκε το ξερω, γιατι το εχω και το αναφερουν οι οδηγιες του, οτι επειδη ειναι ζυμη και οχι βακτηριο αντεχει στις αντιβιωσεις. Τωρα για τις βιταμινες (μονο οι υδατοδιαλυτες Β που χανονται σε μια μερα)αν η αντιβιοτικη θεραπεια δεν ειναι συντομη σιγουρα χρειαζονται αλλα ενα μικρο ποσοστο απορροφειται.

Back