Γενικά Αντικανιβαλιστικό κάλυμμα ράμφους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πριν 4 μήνες το είδα και εγώ τυχαία σε ένα πετ σοπ ( e shops) στον pet samoli, απο την Κρήτη...
Τον ρώτησα απο περιέργεια Γιατί δεν είχα καταλάβει ακριβώς την χρήση του...
Και μου είπε πως είναι για το ράμφος των πουλιών το οποίο λέει στηρίζεται στα ρουθούνια μέσα.. (Εγώ αυτό το θεωρώ βάναυσο) και είναι για να μην τρώνε τα φτερά τους αλλά και για να μην τσιμπιουντε τα πουλιά μεταξύ τους...
Ότι να'ναι, δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι τέτοιο...
 
Δεν έχω ιδέα.

Eκεί ίσως έχει εφαρμογή αντί να τους κόβουν το ράμφος όπως κάνουν σε όλες τις μονάδες, το οποίο επιφέρει απίστευτο πόνο.
 
Ούτε αυτό το ήξερα ☹ βλέπεις οι φάρμες δεν είναι πολύ "ομιλητικές" στο φόρουμ.

Στις φάρμες εννοώντας στα σπίτια, δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Αλλά όποιος έχει αγοράσει ή δει κοτόπουλα σε φορτηγάκι πλανώδιου θα ξέρει ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε. Στις μεγάλες μονάδες κόβεται το ράμφος για να αποφεύγονται δαγκώματα, μολύνσεις, κτηνιατρικά έξοδα, αντιβιωτικά κι απώλειες. Δεν βάζω βίντεο για να μην στεναχωρεθούμε παραπάνω.
White_Leghorn_trimmed_beak.jpg
 
Γνωρίζει κάποιος αυτό το προϊόν, την αποτελεσματικότητά του και αν θεωρείται επιτρεπόμενο ή βάναυσο;
https://www.ktiniatrikos.gr/Πυράκι-πλαστικό-κάλυμμα-ράμφους
View attachment 53805

Καλημερα και καλο Μηνα Μαρια, οντως ειναι ενα μη αρεστο αντικειμενο αλλα απαραιτητο σε καποια ειδη πουλιων οπως οι φασιανοι ας πουμε που τους τα φορανε διοτι ειναι πολυ ανταγωνιστικα μεταξυ τους και μεχρι που σκοτωνη το ενα το αλλο η το δυνατο κακοποιει το αδυνατο σε μεγαλο βαθμο. Περναει με χαλκαδακι στην τρυπα του ραμφους κ ειναι αρκετα ασχημο στο να βλεπης ενα πουλι με τετοιο αλλα απαιραιτητο στο να μην σκοτωση το ενα το αλλο.
 
Back
Top