Φροντίδα Αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων σε καναρίνια εξωτερικού χώρου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
Καλησπέρα σας
θα ήθελα να σας ρωτήσω μιας και τις τελευταίες μέρες υπάρχουν δυνατοί άνεμοι τι μπορώ να κάνω με το θέμα των καναρινιών. Αν ήταν ένα δεν θα είχα θέμα να το φέρω μόνιμα εντός του σπιτιού μέχρι την Άνοιξη αλλά από τη στιγμή που είναι 3 υπάρχει το θέμα χώρου. Προσωρινά τις πρωινές ώρες που δεν υπάρχει θέρμανση στο σπίτι τα έχω εντός, και από το μεσημέρι και έπειτα τα βγάζω μπροστά από το ανσασερ για μην συνηθίσουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά το θέμα είναι οτι στον χώρο της σκάλας υπάρχει μυρωδιά τσιγάρου και τα κλουβιά είναι στο πάτωμα οπότε θέλω να βρω άμεσα λύση για αυτό το θέμα.
 
Καλησπέρα.
θα ήθελα να σας ρωτήσω μιας και τις τελευταίες μέρες υπάρχουν δυνατοί άνεμοι τι μπορώ να κάνω με το θέμα των καναρινιών
Η προστασία που είχες φτιάξει δεν τα καλύπτει ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ όχι, είχα βάλει μόνο σίτα , αλλά λόγω αέρος μάζεψα την τέντα και συνεπώς δεν είναι προστατεύονται από τον αέρα
 
Δημήτρη μήπως είναι εύκολο να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες των χωρών που χρησιμοποιείς προσωρινά και των χωρών που έχεις διαθέσιμους για να αξιοποιήσεις. Θα βοηθήσει περισσότερο αν έχουμε μία οπτική. ιδέα της κατάστασης.
 
@Stavros ο χώρος που τα έχω προσωρινά μέχρι να κοπάσει αυτό κύμα κακοκαιρίας όπως είπα είναι στο άνοιγμα που υπάρχει δίπλα στο ασανσερ, αλλά δεν έχω κάποια ραφιερα εκεί για να τα ακουμπήσω και για αυτό είναι στο πάτωμα. Φωτογραφίες θα προτιμούσα να αποφύγω να στείλω. @Scoros έχω ήδη πάρει μεταλλική ραφιέρα για να τα έχω απλά δεν έχω πάρει κάτι να την ντύσω. Όσο δεν είχε αυτό τον αέρα και είχα κατεβασμένη την τέντα δεν είχα θέμα, αλλά τις τελευταίες δυο μέρες λόγω υψηλών ανέμων έχω αναγκαστεί να την ανεβάσω
 
Καλησπέρα, στη μεταλλική ραφιέρα που έχεις αγοράσει θα μπορούσες στο πίσω μέρος και στα δύο πλαϊνά να τοποθετήσεις διαφανές plexiglass και στο μπροστινό μέρος μια σίτα για να έχουν αέρα και όταν εχει πολύ παγωνιά μπορείς να τοποθετήσεις έξτρα στο μπροστινό μέρος ένα ύφασμα ειδικά το βράδυ.
 
Όσο εμένα μέσα στην πόλη και λόγο λίγου φωτός τα είχα εξω τα πουλιά μου,ηταν σε ραφιερα dexion, τα πλαϊνά και το πίσω μέρος τα είχα κλείσει με φελιζολ και νάιλον και τη μπροστινή μεριά με σκέτο νάιλον, τότε είχα μόνο καναρίνια και ολα επί 3 χρόνια ήταν μια χαρά και με αέρα, βροχή και χιόνι δεν έπαθαν τίποτα σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο και θα είσαι μια χαρά, αν ανησυχείς όμως μπορείς να βάλεις και μια λάμπα θέρμανσης λίγες ώρες την ημέρα.
 
Πάρε διαστάσεις της ραφιερας και πηγαινε σε ένα μαγαζι με οικοδομικά υλικά να παρεις χοντρό διάφανο νάιλον. Εκεί θα στο κόψουν στα μέτρα που θες. Πας σπίτι το τρυπας με βιδουλες και είσαι έτοιμος. Αν σου φανεί ακριβό πας στο jumbo και περνεις έτοιμο μουσαμά. Απλά δεν είναι διάφανο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Καλημέρα και από μένα. Έχω και γω καναρίνια σε εξωτερικό χώρο σε ράφια dexion. Στην αρχή χρησιμοποιούσα νάιλον. Κάνει τη δουλεία του αλλά θεωρώ φθείρεται σχετικά εύκολα και φαίνεται και "βρώμικο" καθώς κιτρινίζει. Είναι βέβαια οικονομικό.
Πλέον έχω ντύσει την κατασκευή με πολυκαρβονικά φύλλα τα οποία αφαιρώ όταν ζεστάνει ο καιρός.
 
@nikosT εμένα δεν είναι dexion και για αυτό δεν έχει τρύπες για να μπορώ να του προσθέτω και αφαιρώ κομμάτια
 
@voxpaine αν η ραφιέρα έχει έστω μικρό προφίλ μπορείς θεωρώ με μικρές αυτοδιατρητες βίδες ή ανοίγοντας μικρές τρυπούλες να τα στηρίξεις. Και νάιλον να μπει θα θέλει κάποια στήριξη και αυτό.
 
@nikosT για το νάυλον φρόντισα να πάρω μεγάλο για να την σκεπάσω σαν κουκούλα και απλά με ένα σκοινί να την δένω για να μην φύγει
 
@voxpaine σωστή σκέψη αρκεί να σε βολεύει για την φροντίδα. Πάντως και με τα νάιλον δεν είχα πρόβλημα με την διαβίωση των καναρινιών. Με τα φύλλα που αναφέρω απλά έγινε πιο βολική για εμένα η κατασκευή.
 
Καλησπέρα στην παρέα. Μία άλλη ωραία ιδέα τύπου ναυλον που έχω εντοπίσει και σκέφτομαι και εγώ να υλοποιήσω είναι η διαφανή ζελατίνη που έχουν τα σούπερ μάρκετ (χρησιμοποιείται ως τραπεζομαντηλο). Είναι τελείως διάφανο συγκριτικά με το ήμιδιάφανο ναυλον τύπου θερμοκηπίου ενώ είναι και πιο χοντρό και στιβαρό.
[automerge]1638355172[/automerge]
Επίσης ωραία ιδέα του φίλου πιο πάνω για την κεραμική λάμπα θέρμανσης. Ωστόσο φοβάμαι μήπως τοπικά αυτή αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες και κάψει το ναυλον στη ντουλάπα.
 
@Stelans τετοιου ειδος ναυλον χρησιμοποιω και εγω για τις φατσες στα ντεξιον.εχει πολυ καλη διαφανεια και ειναι σαν τζαμι.παει με το μετρο.το παιρνω απο αποθηκη χαρτικων-απορυπαντικων και η χρηση του ειναι για τραπεζομαντηλο.καθε χρονο το πεταω κ παιρνω αλλο πριν τα κρυα.δεν ειναι ακριβο.μονο στην αρχη επειδη εχει την μυρωδια πλαστικου εντονη καλο ειναι να περνιέται ενα χερι με νεροξυδο και ενα πανακι.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 τέλεια θα το προμηθευτώ. Το θέμα είναι ότι το πλάτος του ρόλου είναι 1.30 m και εμένα η ντουλάπα είναι 2 μέτρα σε ύψος οπότε θα με βόλευε να βρω κάτι στα 2 m. Θυμάσαι εσένα πόσο είναι; Επίσης πως το "κολλάς" πάνω στη ντουλάπα dexion; Νομίζω η απλή ταινία δεν θα πιάσει και σκέφτομαι πως να το κάνω. Η άλλη λύση που σκέφτηκα είναι μικρές τρυπούλες και tyre up στη ντουλάπα.
 
Οποτε θα παρεις 2 μετρα μηκος και θα κοψεις το περισευμα στα πλαινα.αυτο εκανα εγω που το ντεξιον ειναι 90 εκατοστα.εγω το δενω πανω στο πλεγμα της φατσας και χαμηλα με μεταλικα μανταλακια για να μπορω να το κανω ρολο και να σηκωνεται οταν δεν εχει κρυο.
 
το πλάτος του ρόλου είναι 1.30 m
Ρολό νάυλον 2m νομίζω ότι δεν υπάρχει. Όμως να ξέρεις, πωλείται νάυλον διπλωμένο. Αν αυτό που βρήκες είναι διπλό, τότε πας στα 2,60 άρα σε καλύπτει.
μικρές τρυπούλες και tyre up στη ντουλάπα.
Οι τρύπες με τον αέρα θα ανοίξουν και το νάυλον θα διαλυθεί.
πως το "κολλάς" πάνω στη ντουλάπα dexion;
Με αυτό λύνεις το πρόβλημά σου
1638743632830.webp
 
Back
Top