Αναπαραγωγή Αν δεν επιβιώσει το τελευταίο μικρό τι κάνω;

padelisnanos

PB Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
73
Πόλη
Περιστέρι
Καλημερα σε ολους, εχω μια ερωτηση και δεν βρηκα αναλογο θεμα να την κανω. Το ζευγαρι μου εκανε 4 αυγα. Την Παρασκευη 25/5 εσκασε το πρωτο πουλακι επειτα απο 14 μερες και ακολουθως τισ επομενες μερες και τα αλλα 3 πουλακια. Η ερωτηση εχει ως εξης: Αν το 4ο που ειναι το τελευταιο δεν επιβιωσει, τι κάνω; (αν μεινει μεσα στη φωλια φοβαμαι μην πιασει σκουλικι και τα χασω ολα, αν βαλω χερι φοβαμαι μην τα παρατησει η θυληκια. Δεν εχω γνωση)
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σε περίπτωση θανάτου κάποιου μικρού, όποιο στη σειρά κι αν είναι θα πρέπει να το απομακρύνουμε, ώστε να μην αποτελέσει όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πηγή μικροβίων και μολύνσεων προς τα υπόλοιπα.
Μια επίσκεψη τη μέρα την ώρα που το θηλυκό θα σηκωθεί από τη φωλιά είναι αρκετή για να έχουμε την εικόνα που χρειαζόμαστε.
Βλέπουμε αν όλα είναι εν ζωή, αν είναι ταϊσμένα, αν κάποιο έχει μείνει πίσω και γενικά την κατάσταση της φωλιάς.
Να το κάνεις κι εσύ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν δεν επιβιώσει, το βγάζεις από τη φωλιά. Αλλά έχει υπόψη σου ότι το πιθανότερο ειναι ότι όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά και η διαφορά των ημερών που έχει με το μεγαλύτερο, ενδεχομένως σε μια βδομάδα θα ειναι μηδαμινή. Αρκεί φυσικά να δίνεις στην καναρα αυγό, σφιχτοβρασμενο και αυγοτροφή καθημερινά. Μάλιστα το αυγό επειδή χαλά θα το αντικαθιστάς κάθε 4 περίπου ώρες με άλλο.
Ενημέρωνέ μας για την πορεία τους, αν θέλεις.
Καλώς τα δέχθηκες!
 
Ενημέρωνέ μας για την πορεία τους, αν θέλεις.
Καλώς τα δέχθηκες!
Να σαι καλα! Αν με θυμασαι ειχα ποσταρει για την προηγουμενη γεννα (1η της καναρας μιας και ειναι περσυνη) οτι ψοφησε το πουλακι (ενα εκανε) την 21η μερα... ελπιζω να εχουν καλυτερη τυχη αυτα. Απλα αγχοθηκα γτ σμρ το πρωι φαινοταν 3 κεφαλακια και το 4 ηταν απο κατω δεν το εβλεπα, χθες απογευμα το ειδα κανονικα! Λοιπον αυγο βαζω ενα το πρωι που φευγω για δουλεια 7:30 και το αντικαθιστω 5:30 που επιστρεφω! Αυγοτροφη εχω παντα μεσα. Τελος μαλλον ο αρσενικος ειναι καλος παρατηρησα να πηγαινει για λιγο και να κλοσσαει οταν τρωει η μανα.
 
Σε παρόμοιες περιπτώσεις πιστεύω πως είναι καλύτερα να μην αλλάζουμε τα αυγά.
Τα αφήνουμε.. και βλέπουμε τις εξελίξεις.
 
Σε παρόμοιες περιπτώσεις πιστεύω πως είναι καλύτερα να μην αλλάζουμε τα αυγά.
Τα αφήνουμε.. και βλέπουμε τις εξελίξεις.
Θα πρότεινα να μπαίνει αυγό το πρωί περίπου 1/4 αυτού και σταδιακά περισσότερο ώστε να καταναλώνεται σύντομα και τα ΣΚ ο φίλος μας θα βλέπει πόσο χρειάζεται και σε πόσο χρόνο τρώγεται
 
ο φίλος μας θα βλέπει πόσο χρειάζεται και σε πόσο χρόνο τρώγεται
Σωστά...
Μη δίνεται σημασία στο μήνυμα που έγραψα στο 7ο ποστ..
Άλλα κατάλαβα, άλλα έπρεπε να γράψω. sorry
 
padelisnanos Το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ. Πριν φύγω για δουλειά και αφου επιστρέψω. Η διαφορά μας είναι ότι για μένα, η αναπαραγωγή σταματάει αρχές Μαΐου πριν πιάσουν ζέστες που ευνοούν την αλλοίωση του αυγού καθιστώντας το επικίνδυνο. Βάλε λιγότερη ποσότητα αυγού που θα καταναλωθεί σύντομα. Εξάλλου μια πατέ αυγοτροφή θα βοηθήσει τους γονείς να ταΐσουν άνετα τα μικρά τους.
 
Εχω εκπλαγει απο την συμπεριφορα του αρσενικου. Υποδειγματικη, τα ταιζει συνεχως τα μικρα.
Τα αρσενικά στην ανατροφή των μικρών είναι το Α και το Ω.
Περισσότερα για τον πολύτιμο ρόλο του υπάρχουν στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ρόλος-του-αρσενικού-καναρινιού-στην-αναπαραγωγή.27314/
 
Back
Top