Φροντίδα Αν κοβω τα φτερά στο Μονκ μου θα παρουσιάσει προβλήματα;

billis kil

PB New Member
Εγγραφή
9 Νοε 2013
Μηνύματα
5
Πόλη
Λάρισα
Έχω έναν παπαγαλο μονκ οποίος νομιζω οτι ξέρει να πετάει. Αν του κοβω απο εδώ και στο εξής τα φτερά του θα παρουσιάσει προβλήματα συμπεριφοράς (δαγκωμα, κραυγές) ή προβλήματα βάρους;
 
Έχω έναν παπαγαλο μονκ οποίος νομιζω οτι ξέρει να πετάει. Αν του κοβω απο εδώ και στο εξής τα φτερά του θα παρουσιάσει προβλήματα συμπεριφοράς (δαγκωμα, κραυγές) ή προβλήματα βάρους;

Πουλί είναι οπότε λογικό είναι να ξέρει πετάει. Γιατί θέλεις να του κόψεις τα φτερά; η γνώμη μου είναι να μη του πειράξεις τα φτερά του. Αν είναι άγριο το πουλί θα πρέπει σιγά σιγά να το εξημερώσεις και όχι να το αναγκάσεις με τέτοιο τρόπο να σταματήσει να πετάει, δεν εξημερώνεται έτσι αλλά με ηρεμία και προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί μεταξύ σας μια σχέση εμπιστοσύνης.
 
Συμφωνω απολυτως με τη σισσυ! Με το να του κοψεις τα φτερα, το πιο πιθανο ειναι να δεις μια διαφορα στο χαρακτηρα του πουλιου προς το καλυτερο, αλλα αυτη θα βασιζεται στη σχεση εξαρτησης που θα εχει το πουλι απο εσενα. Ειναι σαν να εχεις ακρωτηριασμενα ακρα, αναγκαστικα δεν θα δεθεις παραπανω με αυτον που σε εξυπερητει και σε βοηθαει; Αυτο που πρεπει να σκεφτεις, ομως ειναι, αν η σχεση με το πουλι θες να βασιζεται πανω στην εξαρτηση του πουλιου απο εσενα, η μεσω της επιμονης και υπομονης, να βασιστει πανω στην εμπιστοσυνη οπως λεει η σισσυ.
Επισης πολυ πιθανο να παρουσιασει προβλημα βαρους, οπως ειναι αναμενο, οσον αφορα για περαιτερω αλλαγες στη συμπεριφορα δεν γνωριζω.
 
Έχω αποκτοισει μια οικιότητα με το πουλί κι αυτο με εμένα. Δηλαδή βάζω το χερι μου στην θεση της τροφής του κι αυτός έρχεται και τρώει κανονικά. Απλά έκανα αυτήν την ερωτηση διότι έχω ακούσει οτι πρεπει να έχει τα φτερα κομμένα μέχρι να μάθει να έρχεται στο χερι σου οταν τον φωνάζεις.
 
... Διότι έχω ακούσει οτι πρεπει να έχει τα φτερα κομμένα μέχρι να μάθει να έρχεται στο χερι σου οταν τον φωνάζεις.

Ποιος τα λεει αυτα; Μην ακους τετοιες κοτσανες σε παρακαλω. :) Αυτο δεν συμβαινει τοσο ευκολα (το να φωναζεις ενα πουλι και να ερχεται να ανεβαινει στο χερι σου) και μονο κατοπιν αρκετης εκπαιδευσης και εχει βασεις σε μια σχεση εμπιστοσυνης οχι σε κομμενα ή μη φτερα.
 
Έχουν δίκιο τα παιδιά. Οι συμβουλές τους αποδείχτηκαν σωτήριες για μένα που είχα να παλέψω με μια άγρια αμαζόνα και μάλιστα μετά από μελαγχολία. Θέλει πολύ αγάπη, επιμονή κι υπομονή για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την ΑΓΑΠΗ του. Κι όταν τη κερδίσεις τότε να δεις πόσο όμορφα θα νιώσεις κι εσύ. Να συζητάς εδώ με τα παιδιά γιατί είναι γνώστες και θα σε βοηθήσουν όσο μπορούν...
 
Back
Top