Ασθένειες Αν το περιστέρι έχει παραμυξοΐωση πρέπει να βρίσκεται στο σκοτάδι;

Dimitris23051986

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2009
Μηνύματα
55
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα περιστέρι το οποίο πάσχει από παραμυξοϊωση από τότε που το βρήκα νεαρό πριν μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Του δίνω συνεχώς Baytril. Έχω ακούσει ότι πρέπει να το έχω στο σκοτάδι. Αληθεύει αυτό; Αν ναι, πόση ώρα και γιατί;
 
Φηλε δημητρη πολλα ακουγονται αλλα αν ειναι πραγματικα αυτη η αρωστια
ξεχασε τα ολλα.Αν τρωει κανονικα δηναμονε το με βηταμηνες,τιποτα αλλο δεν βοηθαει. Τα περασα εγω πρην δυο χρονια και οτι αντεξε.
 
Από τις 12 Ιουνίου και μετά δεν έχει χάσει δόση Baytril πρωί - βράδυ. Είναι ευδιάθετο, και του δίνω πότε πότε βιταμίνες. Ενός φίλου που το είχε συνέχεια στο σκοτάδι είχε γίνει καλά. Δεν θα πάθει έτσι όμως κατάθλιψη; Του δικού η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη.
 
ευχαριστω . μηπως ξερουν απο τι προερχεται η αν ειναι κολιτικο ας πουμε οπος η γριπη στους ανθρωπους; υπαρχει φαρμακο;
 
Είναι από της πιο κολλητικές και μεταδοτικές αρρώστιες με της μεγαλύτερες απώλειες.
Αν σου αρρωστήσουν τα πουλιά και ειδικά περιστέρια που σαν προσόν έχουν το πέταγμα (βούτες, παπαγαλάκια, ταχυδρόμοι, ντονέκια) είναι άχρηστα για την υπόλοιπη ζωή τους. (αν σου ζήσουν).
Το μόνο ''όπλο'' που έχουμε είναι προληπτικός εμβολιασμός με Chevivac-P200 της Chevita κάθε 6 μήνες.
Όταν θα κάνεις το εμβόλιο κάποια πουλιά που είχαν μολυνθεί από τον ιό αλλά δεν είχαν βγάλει τα συμπτώματα τώρα θα τα ''δείξουν'' και όπως σου είπα και πιο πάνω είναι ''άχρηστα''.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, κάποια περιστέρια είναι ευαίσθητα στο εμβόλιο και αφού είναι υγιεί θα σου ''δείξουν'' σε 2-3 ημέρες ''συμπτώματα τρέλας''.
Οι πιο πολλοί μόλις τα δουν έτσι τα ''πετάνε'' και έχουν ''φύγει'' έτσι πολλά καλά πουλιά.
Αυτά που θα σου ''βγάλουν'' συμπτώματα θα τα απομονώσεις για 20 ημέρες, καλό φαγητό, βιταμίνες, προβιοτικά και ότι άλλο ενισχυτικό μπορείς να αγοράσεις, απολύμανση, καθαριότητα.



Και μετά της 20 ημέρες βλέπουμε πια πουλιά όντως είχαν την αρρώστια.
Τα άρρωστα αν ζουν θα συνεχίσουν να έχουν τα συμπτώματα, ενώ τα υγιεί θα έχουν επανέλθει.
 
thanks . μηπος ξερουμε ποσο κοστιζει περιπου το εμβολιο. Αν και δεν εχω ακομα ενδιξης για την αροστια στα περιστερια μου, ευτιχος.
 
Δεν θυμάμαι τώρα πόσο έχει αλλά δεν είναι ακριβό.
Δεν περιμένουμε να έχουμε ένδειξη για την αρρώστια γιατί τότε θα είναι ήδη αργά.
Και όταν λέω αργά εννοώ ότι μπορεί να χάσεις όλο το κοπάδι από την μια μέρα στην άλλη.
Το κάνουμε το εμβόλιο προληπτικά κάθε 6 μήνες.
Από την ημέρα που θα κάνεις το εμβόλιο το περιστέρι φτιάχνει αντισώματα σε 20 ημέρες περίπου.
Για 20 ημέρες δηλαδή το περιστέρι είναι στο έλεος του ιού.
 
Από πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί το εμβόλιο; Τώρα έχω ένα θηλυκό με παραμυξοϊωση. Παλιότερα είχαμε ένα αρσενικό, τον Ελπιδίνο, ο οποίος ήταν πολύ βαριά άρρωστος, κάθε φορά που προσπαθούσε να φάει πήγαινε μισό μέτρο πίσω. Παρόλα αυτά, έγινε καλά με αντιβίωση και πολύ επιμονή, ώστε να μπορεί να τρώει μόνος του χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν πέταξε ποτέ όμως αφότου έγινε καλά για όσο έζησε μαζί μας.
 
Κτηνιατρική-Pet-Vet . Κτηνιατρικά φάρμακα, ζωοτροφές & εμπόριο μικρών ζώων.
ευχαριστουμε για την βοηθεια που προσφερεται σε μας. εγω ηθελα να ρωτισω κατι αλο; δεν υπαρχει καπιο καταστιμα η κτενιγιατρος που ασκολειτε με τα πουλια που να ξερει καλλα την δουλεια, να τον περνουμε τηλ. και να του εξιγησουμε τα συμπτοματα του πουλιου, να μας στελνει το φαρμακο με αντικαταβολη+ καπιο ποσο για της συμβολες του. Δεν εχω προβλιμα να πλυροσω, και με το παραπανω . εε δεν πειστεβω να ζητησει και 500 εuro για καθε περιπτοση. Αυτο τα καταστιματα που λες βολεβουν για τους αθηνεους, εγω να παω στην Αθήνα, δεν λεει. εδω σε μας ας πουμε, δεν υπαρχει καπιος ηδικος για αυτα. εγω ρωτισα 2-3 για αυτο το προβλημα και η 3 μου λενε απλα : αναπνευστικα προβληματα. Παρε αυτο. Πιο συνγεκριμενα πραγματα χριαζονται μαλον.
 
Η μια από τις κόρες Παπαϊωάννου είναι στο ιατρείο στα Εξάρχεια κάθε Παρασκευή απόγευμα https://www.vets.com.gr/ . Ξέρει πολλά, μπορεί να κάνει μια κάποια διάγνωση από το τηλέφωνο εφόσον έχει λεπτομέρειες.
 
Back
Top