Γενικά Αν χρειαστούμε κτηνίατρο την Κυριακή, τι μπορούμε να κάνουμε;

Στην Αθήνα λειτουργούν κάποιες κτηνιατρικές κλινικές 24/7. Δεν γνωρίζω για την Θεσσαλονίκη αλλά υποθέτω πως σίγουρα θα υπαρχουν αντίστοιχα κτηνιατρικά κέντρα. Θα πρέπει να το δεις και να επιβεβαιώσεις ότι αναλαμβάνουν και πουλάκια για να μην ψάχνεσαι όταν και εαν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα(απεύχομαι)

Εγώ προσωπικά ρώτησα την πτηνίατρο μου εάν μπορώ να την καλώ σε διαφορές περιπτώσεις και μου έχει δώσει το κινητό της.
Την χρειάστηκα μια φορά Σάββατο απόγευμα και απάντησε. Γιατί άλλο να έχεις το κινητό ενός γιατρού και άλλο εάν θα απαντα στις κλησεις.. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τον άνθρωπο-γιατρό.

Στις αργίες είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις ιατρική βοήθεια στα ζωα...
Εδώ καλά καλά σε κάποιες περιοχές δεν μπορεί να βρει ο άνθρωπος...
Μόνη εξαίρεση μπορεί να απετελέσει η προσωπική επαφή με τον πτηνίατρο ή κτηνίατρο που συνεργάζεσαι...
Εγώ τουλάχιστο αυτό κάνω και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου μαζί του.

Ανθρωπο-γιατρο..χμμμμ ελάχιστοι άρα κάνουμε το σταυρό μας να μη χρειαστούμε

Υπάρχουν! Θέλει ψάξιμο. Να μην κρεμιόμαστε στον πρώτο τυχόντα εάν δεν μας αρέσει.

Σε περίπτωση που χρειαστούμε κτηνίατρο την Κυριακή τι μπορούμε να κάνουμε; Από ότι έχω ψάξει δε λειτουργεί κανείς Κυριακή.
Όταν έχουμε ήδη έναν κτηνίατρο που παρακολουθεί τα πουλιά μας, φροντίζουμε από την αρχή να έχουμε το κινητό του τηλέφωνό για να μπορούμε να επικοινωνούμε εκτάκτως μαζί του. Αν μας τύχει κάτι την Κυριακή, επικοινωνούμε μαζί του, του περιγράφουμε την κατάσταση και τότε ο ίδιος θα μας δώσει τις πρώτες βοήθειες και θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια.

Αν δεν έχουμε ήδη έναν κτηνίατρο, καλό θα είναι να βρούμε από τώρα κάποιον για να μην τρέχουμε σαν τρελοί όταν προκύψει πρόβλημα.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν τόσοι κτηνίατροι ειδικευμένοι στα πτηνά όσοι είναι οι κτηνίατροι των μικρών ζώων γενικά, τα πράγματα δεν είναι δα και τόσο πολύπλοκα. Κάντε για τα πουλιά ότι θα κάνατε και για τον σκύλο σας εάν πάθαινε κάτι την Κυριακή.

Εγώ που χρειάστηκα Κυριακή χωρίς να γνωρίζω κάποιον με εξυπηρέτησαν αμέσως από το κέντρο της Κομοτηνής που επικοινώνησα μαζί τους με συμβουλές ενώ είχα πάρει και έψαχνα πτηνιατρο παντού.

Όταν έχουμε ήδη έναν κτηνίατρο που παρακολουθεί τα πουλιά μας, φροντίζουμε από την αρχή να έχουμε το κινητό του τηλέφωνό για να μπορούμε να επικοινωνούμε εκτάκτως μαζί του. Αν μας τύχει κάτι την Κυριακή, επικοινωνούμε μαζί του, του περιγράφουμε την κατάσταση και τότε ο ίδιος θα μας δώσει τις πρώτες βοήθειες και θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια.

Αν δεν έχουμε ήδη έναν κτηνίατρο, καλό θα είναι να βρούμε από τώρα κάποιον για να μην τρέχουμε σαν τρελοί όταν προκύψει πρόβλημα.

*Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν τόσοι κτηνίατροι ειδικευμένοι στα πτηνά
όσοι είναι οι κτηνίατροι των μικρών ζώων γενικά, **τα πράγματα δεν είναι δα και τόσο πολύπλοκα. Κάντε για τα πουλιά ότι θα κάνατε και για τον σκύλο σας εάν πάθαινε κάτι την Κυριακή.
Το να έχουμε ήδη έναν κτηνίατρο ο οποίος παρακολουθεί τα πουλιά, άρα να έχουμε και το κινητό του (κάτι που για εμένα συνεπάγεται), είναι το Α και το Ω...
Πόσοι όμως από εμάς (εκτός των εκτροφέων και μάλιστα τη σημερινή οικονομικά δύσκολη εποχή) έχουμε γιατρούς που παρακολουθούν τα πουλιά;
Εκτός κι αν είμαστε αυτή η μερίδα των λίγων τυχερών που ενώ τα πουλιά αρρώστησαν, την γλίτωσαν κιόλας οπότε μας έμεινε η ''γνωριμία'' με τον γιατρό...
Εδώ ταιριάζει το: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν... ( *και ''καλά'' σε ότι αφορά την Αθήνα-Θεσσαλονίκη, γιατί αλλού άστα να πάνε).
**Τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα και σε ότι αφορά τα φάρμακα, δεν αγοράζονται όλα από φαρμακεία, μπορεί να χρειαστούν και κτηνιατρικά... Και ξανά (και ''καλά'' σε ότι αφορά την Αθήνα-Θεσσαλονίκη...)
Όπως και να΄χει είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μεριμνήσει και ''ο Θεός βοηθός''.

Back