Γενικά Αξεσουάρ κήπου για πουλάκια

redcanary

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
417
Πόλη
Αθήνα
Στα παρακάτω links βρήκα τα απόλυτα αξεσουάρ κήπου για πουλάκια!
Πραγματικά designer's piece!
Δεν τολμώ να ρωτήσω τιμές, αλλά θεωρώ ότι αναβαθμίζουν την αισθητική μου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Eva Solo bird feeder
[x]
 
Συγγνώμη
Δαμιανέ αλλα η γνώμη μου είναι οτι όλα αυτά είναι αξεσουάρ
για κήπους σε βίλλες που κατοικούν ματαιόδοξες κυρίες.
Αμφιβάλω αν φτιάχτηκαν για πουλιά που μάλλον
απο τις αντανακλάσεις και τη γυαλάδα δεν θα τα πλησιάζουν καν.
Γυαλί και λευκή πορσελάνη θυμίζει τουαλέττες πολυτελείας και όχι
κατασκευή για πλάσματα της φύσης.
Ιδιαίτερα η λευκή πορσελάνη πάνω στο δέντρο τί να σου πω;
-Βλέπεις η αισθητική ειναι ένα απολύτως υποκειμενικό μέγεθος.
 
H αληθεια ειναι οτι ειναι παρα πολυ ομορφα και εντυπωσιακα τα αντικειμενα αυτα, αλλα οχι πρακτικα,υπαρχουν πολυ πιο απλα και φτηνα κυριως, πραγματα για να στεγασουμε, να ταισουμε και να ποτισουμε αδεσποτα πουλακια, παντως ειναι πολυ ομορφα κατα τη γνωμη μου:)
 
Δαμιανε γεια σου

Πιστευω τα πουλια να βλεπουν αυτα τα αντικειμενα, οπως εγω τις ταινιες του Θ. Αγγελοπουλου, δεν καταλαβαινω τιποτα.
 
Δεν χρειάζεται να απολογείστε για το γεγονός ότι μου ασκείτε κριτική και οι απόψεις μας δεν συμπίπτουν. Οταν κάποιος δημοσιοποιεί τις απόψεις του εκτίθεται σε όλη την κοινότητα εκείνων που θα τον ακούσουν. Γράφοντας λοιπόν είχα συνείδηση αυτού.

Η αισθητική σίγουρα είναι ένα μέγεθος απόλυτα υποκειμενικό, τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο. Οι παράγοντες που καθορίζουν τα αισθητικά μας κριτήρια είναι αναρίθμητοι.

Οταν έστειλα το post, δεν το έκανα με μορφή πρότασης αγοράς των εν λόγω αντικειμένων, λόγω της ανυπέρβλητης χρησιμότητας τους! αλλά διότι βλέποντας τα, μου άρεσαν τόσο πολύ που θέλησα εντελώς αυθόρμητα να μοιραστώ τη χαρά που μου προκάλεσε η θέα τους, μαζί σας.

Επίσης θεωρώ ότι δεν έχουν δικαίωμα στην αισθητική μόνο οι κυρίες που κατοικούν σε βίλλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελλεί ένας εξαιρετικός μου φίλος ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα 30 τ. Μ στην Κυψέλη, αλλά ο χώρος του θα μπορούσε να ήταν έκθεση μοντέρνας τέχνης, λόγω των αντικειμένων.

Η στεγνή χρηστικότητα δεν θεωρώ ότι ότι πρέπει αποκλειστικά να είναι ο γνώμονας στην απόφαση μας γύρω από την αγορά των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε. Ενας λεμονοστίφτης από το σούπερ μαρκετ σίγουρα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, όμως η "Αράχνη" του Philip Stark (χειροκίνητος λεμονοστίφτης που βρίσκεται εκτός από τις κουζίνες χιλιάδων ανθρώπων ανά των κόσμο και σε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης) παραμένει κάτι που κατά κοινή ομολογία είναι αξεπέραστης αισθητικής.
Αν ο λαός μας αρκείτο στην επίτευξη της χρηστικότητας δεν θα είχε φτάσει στην αξεπέραστη αρχιτεκτονική δημιουργία που τον ανέδειξε και δεν μιλαώ μόνο για τα αρχαία χρόνια. Ακόμα και ένα απλό κάγκελο, κάνει καλά τη δουλειά του αν τοποθετήσουμε σε γωνία 90 μοιρών δύο σίδερα ή ξύλα, όμως μια απλή ματιά στις αυλές των νεοκλασσικών της Αθήνας, με τα περίτεχνα κιγκλιδώματα, θα μας αποδείξουν ότι άξιζε τον κόπο που για κάποιους η ωμή χρηστικότητα δεν ήταν αρκετή.

Σίγουρα για τα πουλάκια δεν υπάρχει διαφορά αν τρώνε από από ένα αντικείμενο που αγοράστηκε από τη λαϊκή ή από ένα χιλιοβραβευμένο αντικείμενο. Ομως για την αισθητική του ιδιοκτήτη είναι σημαντικό τα αντικείμενα που τον περιβάλλουν να τον αναβαθμίζουν, ιδιαίτερα τη σήμερον που η υποκουλτούρα (τηλεσκουπίδια, υποδιασκέδαση, πρωινάδικα κτλ) πολεμούν το καλό μας γούστο και την πολιτισμική μας ταυτότητα ως λαού που στο κάτω κάτω έχει δημιουργήσει την αισθητική την ίδια.

Αναφορικά με τις ταινίες του Αγγελόπουλου, δεν φταίει κανείς μας που δεν τις καταλαβαίνει και αυτό διότι η κυρίαρχη εξουσία έχει συμφέρον να μην τις καταλαβαίνουμε. Η τηλεόραση και γενικότερα τα ερεθίσματα που μας δίδονται προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας υποβαθμίσουν και να μας στρέψουν στο να ενδιαφερόμαστε για εύκολες λύσεις.
Είμαι σίγουρος πως αν εξηγούσαν σε όλους μας το νόημα των ταινιών του Αγγελόπουλου (μιας και αυτός αναφέρθηκε, αλλά δεν είναι ο μόνος) θα βλέπαμε με άλλο μάτι τις ταινίες του αλλά και τη ζωή γενικότερα. Αυτό θα συνέβαινε διότι όλοι αυτοί οι "μεγάλοι" της Τέχνης έχουν αν μας πουν πολλά, τα οποία όμως είναι αντίθετα με αυτά που επιθυμούν να ξέρουμε αυτοί που μας κυβερνούν.

Σε καμία περίπτωση η Τέχνη δεν είναι αποκλειστικό πρόνόμιο των πλουσίων. Για παράδειγμα στα τέλη του 1800, όταν το Μιλάνο τελούσε υπό αυστριακή κατοχή, η Σκάλα του Μιλάνου (θέατρο της όπερας) είχε την πλατεία για το λαό και τα θεωρεία για την αριστικρατία. Λέγεται ότι την επομένη των παραστάσεων οι νοικουρές στους δρόμους της πόλης όταν έκαναν τις δουλειές του σπιτιού τραγουδούσαν ό,τι είχαν ακούσει την προηγούμενη μέρα στο θέατρο! Καταλαβαίνεται λοιπόν από που πηγάζει η καλαισθησία ενός λαού!

Απλά στην Ελλάδα δεν μας αφήνουν να εκτιμήσουμε κάποια πράγματα πρόσφέροντας μας μόνο εύκολες λύσεις.

Ομως "ό,τι αξίζει πονάει κι'είναι δύσκολο" Πυξ Λαξ.


Ευχαριστώ που με ακούσατε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Γνωρίζω ότι το τελευταίο post μου είναι εκτός θέματος του φόρουμ και ζητώ συγγνώμη για τη μακροσκελή απάντηση. (από τη βιασύνη μου έκανα και δυο ορθογραφικά).
Ομως έκρινα σωστό να μοιραστώ κάποιες απόψεις μου, με την υπόλοιπη κοινότητα.
Ο συγγραφέας θα είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος αν συνέπεια της παραπάνω δημοσιεύσεως θα είναι η περισυλλογή.

Ευχαριστώ
 
Δαμιανε φαινεσαι πολυ ευγενικος, συγκροτημενος και γλυκος ανθρωπος, σου αφιερωνω το"Για τους πριγκηπες της δυτικής οχθης"των Πυξ Λαξ:d
καλη σου μερα
 
Οφείλω να ομολογήσω (και δε το λέω με αρνητική διάθεση) ότι πολλές συζητήσεις ξεκινούν και καταλήγουν και εγώ δεν ξέρω που. Πως τώρα από τις κατασκευές αυτές καταλήξαμε ότι σαν λαός δεν έχουμε κουλτούρα ειλικρινά δεν το κατάλαβα.

Δαμιανέ αισθητικά οι κατασκευές αυτές εμένα μου αρέσουν. Πάντως με το επόμενο post σου άνοιξες μια μεγάλη κουβέντα. Δεν συμφωνώ σε πολλά από τα αυτά που γράφεις.

Το να αναλύσουμε τις ταινίες του Αγγελόπουλου είναι επίσης μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Προσωπικά δεν θεωρό το να περπατάει κάποιος στη μέση του πουθενά επί μισή ώρα και να μη λέει κουβέντα, ότι αυτό είναι τέχνη. Γιατί; Επειδή μας εξηγεί αφού τελειώσει η ταινία ότι αυτό συμβολίζει την αποξένωση του ανθρώπου στη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία;

Τέχνη φίλε Δαμιανέ δεν είναι κάτι που καταλαβαίνει μόνο ο δημιουργός αλλά αυτό που στα μάτια και στα αυτιά του οποιουδήποτε δημιουργεί εικόνες και μπορεί να τον ταξιδέψει, να τον κάνει να ονειρευτεί. Άρα η τέχνη είναι για όλους ανεξάρτητα από το πως το προσλαμβάνει ο καθένας.
 
Εγραψα ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ μου για αυτό που αναφέρει ο τίτλος
"αξεσουάρ κήπου για πουλιά".

Ταύτα και μένω.
 
Και ακριβώς η γνώμη σας είναι παραπάνω από σεβαστή
και φυσικά δεν θα ήθελα να αλλάξετε γνώμη.

Εγραψα απλά τη δική μου γνώμη και είμαι σίγουρος ότι αντίστοιχα τη σέβεστε και εσείς.

Οι απόψεις περί Τέχνης επίσης μπορούν να είναι υποκειμενικές,
η ένσταση την οποία εξέφρασα επ' αυτού είναι ότι αυτό που μας φαίνεται ωραίο δεν μας φαίνεται τυχαία ωραίο, αλλά μας έχουν επιβάλλει να μας φαίνεται ωραίο!

Και θα κλείσω λέγοντας ό,τι και στο πρώτο μου μήνυμα :

"Τα συμπεράσματα δικά σας"!

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.
 
Η συζήτηση έχει γίνει αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά δυστυχώς δεν την υποστηρίζει πλέον ο τίτλος της και είναι κάπως δυσάρεστο ή τουλάχιστον μη πρακτικό σε κάποιον που αναζητεί μια πληροφορία, να ανακαλύπτει ότι τον έχει παραπλανήσει ο τίτλος.

Ένα φόρουμ για να είναι χρήσιμο θα πρέπει τα θέματα του να τίθενται με τέτοιο τρόπο και με τη λογική του να εξυπηρετούν και αυτούς που τα θέτουν αλλά και αυτούς που πιθανόν να τα αναζητήσουν στο μέλλον. Είναι πολύ βασικό να εξυπηρετούνται και οι δύο από την πληροφορία που κατατίθεται. Είναι άδικο όταν μια πολύ όμορφη κουβέντα σπάει τα νεύρα κάποιου, όταν θα αναγκαστεί να τη διαβάσει ολόκληρη και να ανακαλύψει πως τελικά τον παραπλάνησε ο τίτλος της αφού δεν βρήκε αυτό που ήθελε, όπως επίσης είναι αφελές το να θέτουμε ένα ερώτημα με τον τίτλο: "Ερώτηση" ή "Έχω μια απορία". Μα φυσικά, σε ένα φόρουμ ή ερώτηση θα έκανε κανείς έχοντας μια απορία ή απάντηση θα έδινε στην απορία αυτή. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να ασχοληθεί κάποιος με ένα θέμα που δεν περιγράφεται σωστά από τον τίτλο του;

Στο δια ταύτα τώρα…

Η γνώμη μου είναι ότι τα συγκεκριμένα αξεσουάρ κήπου είναι πανέμορφα, πολύ κοντά στη δική μου αισθητική και γενικά πρωτότυπα. Βρίσκω όμως κάποια ελαττώματα, τα οποία τα καθιστούν ίσως μη πρακτικά.

Το αν είναι "γυαλιστερά" δεν με χαλάει και πολύ. Έχω την εντύπωση πώς ούτε και τα πουλιά τα χαλάει. Αν υπάρχει σπόρος μέσα θα πάνε. Εδώ προσπαθείς να τα διώξεις με σκιάχτρα, καθρεφτάκια και κρεμασμένα Cd από χώρους που δεν θέλεις να πηγαίνουν και πάλι πάνε. Αυτό που με χαλάει είναι ότι το σχήμα τους δεν βοηθά στο καθάρισμα καθώς επίσης και ότι ο σπόρος σε κάποιες από τις ταΐστρες βρίσκεται εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και στο προσφιλές παιχνίδι των πουλιών που έχουν την τάση να τον σκορπίζουν δεξιά και αριστερά.

Είναι ίσως από τα πιο βασικά μειονεκτήματα όταν έχουμε να κάνουμε με ταΐστρες κήπου. :)
 
-Δεν μένω, συνεχίζω, διότι άρχισε να γίνεται "γαργαλιστικό".
Ο κατασκευαστής τους λοιπόν είχε σαν προτεραιότητα στο μυαλό του,
πώς θα επιζήσουν στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα ας πούμε,
οι σπουργίτες, οι παπαδίτσες, οι κοκκινολαίμηδες και οι σπίνοι και όχι
τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθήνονται
το οποίο θα ήθελε πάση θυσία η ταίστρα των αγρίων στον κήπο του
να είναι του ιδίου επιπέδου με την κανάτα του νερού του τουλάχιστον,
και η ταίστρα του πεύκου δίπλα στην πισίνα του να μιάζει με τό πορσελάνινο
σερβίτσιο του τσαγιού του. Μάλιστα.
-Οσο για την χρηστικότητά τους Σταύρο νομίζω οτι την τροφή θα την έχουν μέσα για να την βλέπει ο γείτονας, γιατί μόνον για να σταθούν
, να πιαστούν και να φάνε πουλιά(ΟΣΑ απο αυτά πλησιάσουν-επιμένω) δεν ειναι κατασκευασμένη μια τέτοια επιφάνεια. Εμένα αυτό μ' ενδιαφέρει πολύ περισσότερο απο το εαν είναι εύκολος ο καθαρισμός τους ή αν σκορπίζεται ολόγυρα η τροφή.
Περιμένω τίς παρατηρήσεις σας.
-Παρακαλώ όλους όμως να περιοριστούμε στο θέμα και μόνον αν και μια φιλοσοφική
συζήτηση δεν θα ήταν καθόλου άσχημη, με ανθρώπους μάλιστα που έχουν τόσο ωραίο λόγο, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σε άλλο σημείο του φόρουμ.
 
ταιστρες

καλημερα. μηπως θα ηξερε καποιος να μου πει απο που θα μπορουσα να αγορασω τετοιου τυπου ταιστρες μια και δεν εχω τροπο να ψωνισω μεσω διαδικτυου.eva solo bird feeder,eva solo birdtable,eva solo bird table mini. Ευχαριστώ.
 
Πραγματικά designer's piece!
Συμφωνώ και επαυξάνω! Πραγματικά πολύ προτότυπα και όμορφα!
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η ιδέα ενός τέτοιου αντικειμένου γεμάτο με φλούδια απο σπόρους και περιτώματα πουλιών.
 
Back
Top