Γενικά Αξιοπιστια κλουβιου παπαγαλου

George.papam

PB New Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2016
Μηνύματα
11
Πόλη
Ηράκλειο
Γεια σας,

εχει καποιος εμπειρια απο μεγαλα κλουβια μαρκας pet camelot για παπαγαλους; Προσανατολιζομαι προς αυτην την μαρκα και θα ηθελα να ξερω την ανθεκτικοτητα, πρακτικοτητα κλπ των κλουβιων αυτων απο οποιον εχει σχετικη εμπειρια.

Ευχαριστω
Γιωργος
 
εννοεις το γνωστο κλουβι που εχει διαστασεις 76Χ45Χ45 περιπου; Πες μας πρωτα για ποιο ειδος παπαγαλου μιλαμε. Αλλο το ραμφος του κοκατιλ και αλλο του μακαω
 
Από ποιότητα καλά είναι, το μέγεθος δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Στο τελικό μέγεθος του πουλιού σίγουρα. Όσο και αν το βγάζεις έξω καθημερινά, κάτι που είναι απαραίτητο, κάποιες αρκετές ώρες θα περνάει και μέσα. Που θα έχεις τα παιχνίδια του, πως θα κυκλοφορεί; Μην ξεχνάς είναι και ευαίσθητης ψυχολογίας πουλιά. Τώρα αν το πάρεις μικρό, ίσως για έναν το χρόνο το πολύ σε βολέψει. Μετά χρειάζεσαι τα άλλα, που ξεκινούν από κάτω και με ύψος έως 1,80 εκ. Περίπου.
 
Εγω μαζι σου, την γυναικα μου πρεπει να πεισω.. Παντως νομιζω εχεις δικιο καθως ο παπαγαλος θα περναει καποιες ωρες μονος του κ θα θελει χωρο και παιχνιδια..
Ευχαριστω για τη συμβουλη
 
Ο συνολικός όγκος του κλουβιού που σου λέω, είναι ελάχιστα μεγαλύτερος, γιατί κι αυτό που μας δείχνεις, απλά έχει κενό με σχαράκι από κάτω, ενώ το άλλο είναι μέχρι κάτω κλουβί.
Δες λιγάκι αυτά
https://www.petsupermarket.gr/7625/προϊόντα/κλούβα-παπαγάλων-806χ806χ152cm.html
https://www.petsupermarket.gr/7627/προϊόντα/κλούβα-παπαγάλων-103χ80χ172cm.html
https://www.petsupermarket.gr/7622/προϊόντα/κλούβα-παπαγάλων-825χ775χ156cm.html
Σαν μεγέθη στα δείχνω, το μαγαζί δεν το ξέρω.
 
Ναι τα εχω δει, το πρωτο ειναι στην ιδια φιλοσοφια με αυτο που ανεβασα -με σχαρακι- αλλα πιο μεγαλο.. Τα αλλα ειναι ενδιαφεροντα αλλα μη διαθεσιμα σε αρκετα μαγαζια που τα αναζητησα.. Εχω ακομα βεβαια χρονο για να ερευνησω - ο παπαγαλος θα ερθει σε κανα μηνα πανω κατω..
 
Με το καλο να τον δεχτεις :) παντως πιστευω οτι η κλουβα στο 1 μετρο που σου προτεινει η μαρια ειναι πιο καλη αν αναλογιστουμε και το ανοιγμα των φτερων του πτηνου.
 
Θα συμφωνήσω με τα μεγέθη και τα σχέδια που σου έδειξε η Μαρία. Έχω την αίσθηση πως το ωοειδες σχέδιο του κλουβιου που εδειξες μπορει αισθητικά να είναι πολύ ομορφο, αλλά περιορίζεται ο ζωτικος χώρος του.
 
Το τριτο κλουβι ειναι καλυτερο νομιζω για γκριζο. Πρεπει να εχει τα περισσοτερα ωφελιμα λιτρα και αν βαλεοις καποια κουρνια μεσα για να κοιμαται το βραδυ μενει πολυ χωρος σε υψος. Τα συγκεκριμενα κλουβια εχω την εντυπωση οτι ειναι απομιμηση τηε Galore και εχουν σχ4εση τιμης περιπου στο ενα τριτο. Το θεμα ειναι να σου αντεξει καποια χρονια χωρις σκουρια απροβληματιστα. Μπορει να τα βλεπεις ομοια στην φωτογραφια αλλα μετα απο ενα χρονο χρησης δεν ειναι ιδια μεταξυ τους. Μιλαμε για αυτο εδω το μοντελο https://www.birdcagesgalore.com/Decorative_Bird_Cages/6-3628.html
 
Αυτο που με απασχολει ειναι το εξης. Οσοι εχουμε παπαγαλους η ακομα και να μην εχουμε αλλα να εχουμε διαβασει για αυτους ξερουμε οτι οι παπαγαλοι μετακινουνται κυριως σκαρφαλωνοντας. Τα κλουβια λοιπον αυτα οι γενικοτερα οποιοδηποτε κλουβι θεωρειται απο τους κατασκευαστες καταλληλο για παπαγαλους εχει οριζοντια καγκελα μονο στις πλαινες μεριες του.στην περιπτωση των κλουβιων που ειναι πιο πανω μονο το πρωτο εχει αυτην την προδιαγραφη με τα καγκελα σε ολο το κλουβι οριζοντια αλλα το μεταλλο αυτο μετα απο λιγο καιρο σκουριαζει (το εχω δει με τα ματια μου).
 
Για ένα τόσο μεγάλο πουλί όπως ο ζακό και οι σύνδεσμοι που κρατούν τα κάγκελα στις άλλες πλευρές είναι αρκετοί για αναρρίχηση.
Μην σε απασχολεί αυτό. Αλλά και οι μεσαίοι που έχω εγώ δεν προβληματίζονται απ' αυτό.
Το θέμα είναι η σκουριά. Το δικό μου που είναι σαν το πρώτο αλλά μικρότερου ύψους από αυτά που σου έβαλα εγώ, από το 2010 που το έχω δεν έχει ούτε υποψία σκουριάς. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, είναι μολυβί φυσικό και όχι βαμμένο. Πουλάνε παντού απ' αυτά.
 
Το ιδιο φαινομενικα κλουβι, με ιδια υφη στα καγκελα, ιδιο χρωμα,ιδιες ταιστρες, εγω το αγοραζω 120 ευρω και εσυ "το κοροιδο" το αγοραζεις 350 ευρω. Αισθανομαι πολυ μαγκας που εκανα τοσο καλη αγορα και δεν πιαστηκα κοροιδο σαν και σενα. Μετα τον πρωτο χρονο ομως, τα σημαδια χρησης θα ειναι πολυ εντονα σε μενα και θα εχει αρχισει η εμφανιση σκουριων ενω το δικο σου θα ειναι μια χαρα. Τον δευτερο χρονο θα αρχισω να κανω οικονομιες για να αγορασω σε μια διετια αλλο κλουβι ποιοτικοτερο. Το θεμα ομως δεν ειναι τοσο το οικονομικο οσο το τι ειδους βαφη εχει το κλουβι που σκουριαζει, αν ειναι τοξικη για το πουλι, τι ζημια μπορει να κανει η σκουρια κτλ. Δυστυχως ομως μερικοι δεν μπαινουν καν στον προβληματισμο αυτο γιατι εχουν ηδη απογοητευθει απο τις φωνες του νεου τους συγκατοικου και την φροντιδα που απαιτει και τον αποχωριζονται πριν εμφανιστουν τα πρωτα σημαδια χρησης στο κλουβι αλλα αυτο ειναι συζητηση πολυ ενδιαφερουσα μεν καρα-οφ-τοπικ δεν
 
Δυστυχως ομως μερικοι δεν μπαινουν καν στον προβληματισμο αυτο γιατι εχουν ηδη απογοητευθει απο τις φωνες του νεου τους συγκατοικου και την φροντιδα που απαιτει και τον αποχωριζονται πριν εμφανιστουν τα πρωτα σημαδια χρησης στο κλουβι αλλα αυτο ειναι συζητηση πολυ ενδιαφερουσα μεν καρα-οφ-τοπικ δεν
Έχεις δίκιο δυστυχώς, υπάρχει κάτι σχετικό εδώ https://community.petbirds.gr/threads/5-λόγοι-για-τους-οποίους-εγκαταλείπονται-οι-παπαγάλοι.25759/
 
Η ποιότητα επηρεάζει ασφαλώς τη διάρκεια ζωής κάθε υλικού, όπως και του εξοπλισμού των πουλιών μας.
Πιστεύω πως αν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση πως μεγαλώνει η διάρκεια ζωής του.
Επιπρόσθετα αν είμαστε προσεκτικοί μ' αυτόν, αν είμαστε επιμελείς στην καθαριότητά του και αν το περιβάλλον που τα έχουμε βοηθά... Τότε κρατούν περισσότερο.
Σίγουρα ότι πληρώνεις σε πολλές περιπτώσεις παίρνεις...
Αλλά δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω και την υπερτίμηση κάποιων προϊόντων από κάποιες εταιρείες.
Καλά τα προϊόντα τους αλλά αν δεν "συμμαζέψουν" τις τιμές τους εγώ δεν τα αγοράζω...
 
Back
Top