Γενικά Απέκτησα πρόσφατα ένα παπαγαλάκι cockatiel

MariaMg04

PB New Member
Καλησπέρα σας , πρόσφατα μου πήρε ο πατερας μου ένα παπαγαλάκι cockatiel που ήθελα πολύ αλλά δεν έμαθε ηλικία ή το φύλο του ( αν και απο αυτά που εχω δει εχω ελπίδες για κοριτσι..), αλλά είναι μικρό σίγουρα, δηλαδή ακόμα τρώει κρεμουλα και πιστεύω πρέπει να έχει κλείσει τον 1 μήνα και ίσος λίγο παραπάνω γιατί έχει τώρα 4 μέρες που άρχισε να κάνει τα πρώτα του πέταγματα. Είναι πάντως μια γλυκα και μεγαλώνει μέρα με την μέρα!
Είμαι καινούργια λοιπόν και μαθαίνω ακομα..και έχω η αλήθεια πολλες απορίες...θα ήθελα να ρωτήσω κάποια βασικά πράγματα όπως πχ πάνω στην κρέμα κ εκπαίδευση.. Ο πατέρας μου , μου λέει ότι δεν υπάρχει θέμα η κρέμα του να περιέχει και λίγο λακτόζη εφόσον έχεικαποιους σπόρους κ φρούτα, βέβαια έχω ακούσει και διαβάσει ότι κανονικά δεν κάνει.. και ήθελα να πάρω η αλήθεια κανονική κρέμα αλλά εδώ που είμαι δεν βρήκα κάτι.. έλεγα να παραγγείλω αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί σιγά σιγά να ελαττώνει την κρέμα του απο τώρα και πέρα και δεν ξέρω.. Βέβαια έχω ακούσει ότι όσο το ζητάει καλό είναι να του δίνω και από ότι βλέπω το ζητάει σίγουρα ακόμα 3 φορές την ημέρα...😅
Επίσης εδώ δεν έχει πτυνιατρο δυστυχώς μόνο κτηνιατρους και δεν ξέρω αν θα κάνει κάτι γιατί ήθελα να του κάνω ένα τσεκ απ κλπ.. γιατί γενικά αγχώνομαι μην πάθει ξαφνικα κάτι.. και προσπαθώ και το παρατηρώ, αν δω κάτι περίεργο, όπως τις κουτσουλιές του που η αλήθεια μια είναι κίτρινο , μια πράσινες μια καφέ.. και δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό..
Ακόμη έχω αρχίσει και προσπαθώ να του μάθω να τρώει κάποια βραστά λαχανικά, η αλήθεια δοκίμασε αρχικά λίγο, μετά όταν του ξανά έδωσα δεν το ήθελε, ήθελε κρέμα.. και είπα να το ανακατεύω με πολύ λίγο από την σκόνη, και έτσι το έφαγε (το μπρόκολο με το καρότο).
Κάτι άλλο επίσης είναι πάνω στην εκπαίδευση η αλήθεια δεν της αρέσει να κάθετε στο κλουβί της πολύ όταν είμαι κι εγώ σπίτι, θέλει να έρχεται να κάθετε πάνω μου..και οκ μου αρέσει αυτό σίγουρα αλλά είναι και κάποιες φάσεις που θέλω να κάνω κάποια πράγματα και δεν πολύ μπορώ.. και φοβαμαι κιόλας μην πάθει κατι οταν θελει να βγαίνει και σκαρφαλώνει απο δω και απο κει ανοιγοκλείνοντας τα φτερά της . . Θέλω καπως να της μάθω λίγο κάποια όρια με λίγα λόγια.. ΑΥΤΑ προς το παρόν... :)
Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου λεγατε και κάποια έξτρα βασικα πράγματα, θα το εκτιμούσα.. Ευχαριστώ!
(Ονοματάκι ακόμα ψάχνω...😁)1000031174.webp1000031167.webp1000030980.webp

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου.
Πόσες ημέρες έχεις στο σύνολο, το πουλάκι;
Ως προς τις κρέμες θα σου έλεγα ότι υπάρχουν ειδικές για τη διατροφή των μικρών και εφόσον στην περιοχή σου δεν υπάρχουν, καλό θα ήταν να παραγγείλεις διαδικτυακά. Πες μας όμως τι κρέμα του δίνεις; (μπορείς να αναφέρεις μάρκα τύπο ή το πως φτιάχνεις εσύ την κρέμα). Επίσης πες μας για τη θερμοκρασία της κρέμας και την ποσότητά της. Γενικά όταν η ηλικία είναι τέτοια που η διατροφή γίνεται μόνο με κρέμα, το συνολικό βάρος αυτής ημερησίως θα πρέπει να είναι περίπου το 10% του βάρους του πουλιού. Αλλά εδώ έρχεται και το θέμα του πόσο αραιή ή πηχτή είναι η κρέμα, οπότε το ζήτημα γίνεται περίπλοκο.
Λαχανικά, φρούτα, κηπευτικά δεν χρειάζεται να είναι βρασμένα, μπορείς να του τα δίνεις στην αρχή σε μικρά κομματάκια ωμά, αλλά πολύ καλά πλυμένα. Έτσι διατηρούν και μεγάλο ποσοστό από τις βιταμίνες τους, οι οποίες καταστρέφονται με τον βρασμό.
Σου παραθέτω και μερικά άρθρα για να διαβάσεις σχετικά με τη φροντίδα του και με τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτεις.

Καλησπέρα και πάλι, το έχω σίγουρα από της 9 Οκτωβρίου και ήταν τόσο δα.. : 1000030726.webp
Έχει μεγάλη Διαφορά με τώρα χάχα..
Κρέμα..η αλήθεια του δίνω φρουτοκρεμα (αυτήγια τα μωρα ναι..) Και όσο για την ποσότητα περίπου 2 κουταλιές (του μικρού κουταλιού εννοείτε) , για την θερμοκρασία απλά την δοκιμάζω με το χέρι έτσι ώστε ούτε να καίει ούτε να είναι κρύα κάτι ενδιάμεσο δλδ.. Δεν την κάνω πηχτή πάρα πολύ αλλά ούτε και πολύ υγρή πάλι.. Η αλήθεια δεν ξέρω κατά πόσο σωστό είναι που δίνω την συγκεκριμένη Κρέμα απλά ήταν μια εύκολη λύση.. Δεν έχει δείξει κάτι περίεργο και μεγαλώνει , τώρα ναι δεν ξέρω.. Επίσης έκανα βραστά τα λαχανικά που είπα επειδή είχα ακούσει ότι επειδή είναι ενεστώτα στο έντερο κλπ όταν είναι βραστά είναι πιο ασφαλές για να μην πάθει κάτι.. Επίσης ακόμα δεν τα πολύ τρώει προτιμάει πολύ την κρέμα..Επίσης έχει αρχίσει και τρώει σπόρια κλπ τσιμπολόγημα δλδ... Έχει αρχίσει και να πετάει .. ένα θεματακι που προσπαθώ να το βρω είναι που όταν είμαι σπίτι θέλει να είναι πάνω μου είτε κοντά μου , κυρίως στον ώμο μου και δεν θέλει να είναι τόσο στο κλουβί αλλά έξω.. φύλο δεν ξέρω επίσης αλλά ίσος είναι κορίτσι με κάποιες ενδείξεις που έχω δει.. Αλλά ναι δεν είναι και σίγουρο..
Τέλος κάτι ακόμα.. εγώ μένω σε ένα διαμέρισμα που είναι με 2 χώρους σαλόνι κουζίνα μαζί και δωμάτιο.. και η αλήθεια έχω περισσότερο χώρο στο σαλονη/κουζίνα.. Και έχω το κλουβι της κοντα εκεί λιγο πιο πέρα στο σαλονάκι που απεχει πες 3 μετρα απο κουζινα..Αλλά έχω επίσης διαβάσει ότι δεν είναι τόσο καλό να βρίσκεται κοντά στην κουζίνα.. Έχει παράθυρο κοντά βέβαια .. Αα και όταν την ταΐζω και μπορει να λερωθει λιγο μπροστα την σκουπίδια με χαρτοπετσέτα βρεγμένη λίγο με χλιαρό νερό..Οπότε ναιι, καλό θα ήταν να μ λέγατε κάποιες συμβουλές για όλα αυτά..
1000031300.webp Μια σημερινή ; )

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
ποιο ακριβως προιον δινεις σαν ευκολη λυση?
τα προιοντα για πουλια εχουν συγκεκριμενη συνθεση με συστατικα που τους χρειαζονται για να αναπτυχθουν σωστα και να ειναι υγιη.
Σκεψου ενα παιδι αντι για βρεφικη κρεμα πχ να του εδινες λιωμενο παγωτο με τριμμενο oreo η αλλο μπισκοτο πχ μεσα?
θα το τρωγε με μεγαλη ορεξη? πιθανοτατα ναι..καλο θα του εκανε?

Τελευταία επεξεργασία:
Ωω..άρα δεν κάνει καλό αυτή ε..
Φρουτοκρεμα είπα για μωρά αυτή η σκόνη. Αν είναι θα παραγγείλω, να φανταστώ αυτές που στείλατε είναι κάποιες κρέμες που λέτε.. Επίσης μέχρι πόσο θα συνεχίζει να τρώει κρέμα ;;; Όσο το ζητάει;;

Back