Γενικά Απέκτησα τον πρώτο μου παπαγάλο cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Don_Gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Don_Gr

PB New Member
Εγγραφή
25 Απρ 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους! Γράφω πλέον και επίσημα στο φόρουμ για τους παπαγάλους αφού εχθές απέκτησα ενα κοκατίλ! Και ξέρετε πιο είναι το πιο περίεργο; Ότι είναι το πιο όμορφο παπαγαλάκι του κόσμου! Αλήθεια σας λέω! Δεν ξέρω πως έγινε αλλα σε μένα έτυχε το πιο όμορφο! Αυτό θα πει τύχη! Έτσι μπήκα και εγώ στον χορό, μιάς και αυτό είναι μόνο η αρχή! Πήρα αυτο το κοκατιλάκι, το οποίο είναι 6 μηνών, για να αρχίσω να μαθαίνω την ζωή ενός παπαγάλου γιατί έχω σκοπό αργότερα να πάρω έναν αφρικάνο και είπα να ξεκινήσω με κάτι λιγότερο απαιτητικό! Όχι οτι αυτό δεν θέλει πάρα πολύ φροντίδα, αλλα νομίζω οτι για αρχήείναι κάτι σαν το λύκειο πριν το πανεπιστίμιο! Το γυμνάσιο το τελείωσα με τα καναρινάκια μου, τα οποία πλέον τρώνε απο το χέρι μου και εκτός κλουβιού! Σαν πρώτη μέρα τα πήγαμε περίφημα με τον Πικατζού μου αν και στην αρχή που ήταν τρομαγμένος απο την μεταφορά μου πάτησε και την πρώτη δαγκονιά η οποία ήταν σαν να με πιάσανε το δάχτυλο στην πόρτα! Δεν περίμενα οτι δαγκώνουν έτσι οι παπαγάλοι συνηθισμένος απο τα μικρά μου! Σήμερα με άφησε να τον χαιδέψω στην κοιλία αλλα ακόμα δεν έφαγε απο το χέρι μου! Πράμα το οποίο θα γίνει μάλλον γρήγορα γιατί τον βλέπω αρκετά φιλικό! Όλο το πρωί φώναζε πολύ χαριτωμένα και έκανε διάφορους ήχους! Επίσης ξέχασα να σας πώ οτι είναι ο πιο όμορφος απο όλους στον κόσμο! Αυτά για σήμερα...
 
Το πιστευω οτι το βλεπεις ως το πιο ομορφο κοκατιλακι του κοσμου!
Και καλα κανεις διοτι ετσι του αξιζει να το βλεπεις!

Μην το πιεζεις πολυ τωρα στην αρχη! Δεν γνωριζει ουτε εσενα ουτε το χωρο. Το οτι σε δαγκωσε σημανει οτι πηγες παραπανω απο εκει που ηθελε. Εχε υπομονη και θα δικαιωθεις!
 
Να σου ζησει! Φωτο!Φωτο! Εμενα σημερα δεν ακουμπησε τη κρεμα του. Αλλα να ειναι καλα ο Ανεστηs με το καροτο που μου προτεινε!
Και πιστεψε με, αγαπη θελουνε, μετα να δειs... Εγω εχω τρελαθει. Και ειναι μονο 7/1-2 βδομαδων.
 
Σήμερα ενώ το έχω μόνο 3 μέρες, όσο και να σας φανεί περίεργο, ο πικατζού έφαγε απο το χέρι μου! Βέβαια το χέρι μου κουλάθηκε γιατί το είχα παρα παρα πολύ ωρα μέσα στο κλουβί και αυτές τις 3 μέρες είμαι όλη μέρα κάθε μέρα μαζί του και του μιλάω! Με ψιλοφοβάτε ακόμα βέβαια αλλα γενικά τα πάμε πολύ καλα! Φοτο μόλις φτιάξω το pc μου! Αύριο θα πάω να του πάρω και κανένα παιχνίδι! Εχετε τίποτα καλο κατα νου; Γιατι δεν έχω ιδέα απο αυτα!
 
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Στην περιοχή του στόματος έχει τόσα πολλά πούπουλα που το κάτω ράμφος σχεδόν ποτέ δεν φαίνεται παρα μόνο όταν κάνει συγκεκριμένες κινήσεις με το στόμα ή όταν χασμουριέτε! Αυτό σημαίνει κάτι; Γιατί στο youtube όσα cocatiel και να είδα φαίνετε το ράμφος τους κανονικά, και το κάτω! Μήπως είναι θυληκό?
 
Να το χαιρεσαι! Αν και δεν ξερω απο cockatiel, νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο μαλλον θα ειναι αναλογα το πουλι.:)
 
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Στην περιοχή του στόματος έχει τόσα πολλά πούπουλα που το κάτω ράμφος σχεδόν ποτέ δεν φαίνεται παρα μόνο όταν κάνει συγκεκριμένες κινήσεις με το στόμα ή όταν χασμουριέτε! Αυτό σημαίνει κάτι; Γιατί στο youtube όσα cocatiel και να είδα φαίνετε το ράμφος τους κανονικά, και το κάτω! Μήπως είναι θυληκό?

Μπορεις να βαλεις μια φωτογραφία απο αυτην την περιοχη; 😉 Εγω δεν καταλαβα τι εννοεις...
 
Όπως είπε ο Ανέστης, βάλε καμιά φωτό. Μήπως όμως δεν έχει πολλά πούπουλα, αλλά το πάνω ράμφος είναι πιο μεγάλο από το κάτω και απλά θέλει κόψιμο;
Ένα μπράβο πάντως που αποφάσισες να ξεκινήσεις με ένα πιο ''εύκολο'' παπαγάλο, αντί να πας αμέσως στον αφρικάνικο..
 
Φοτο θα βάλω μόλις φτιαξω το pc μου γιατί τωρα έχει ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να συνδέσω την μηχανή! Όχι τα πουπουλά του είναι κανονικά, απλά μάλλον σε εκείνο το σημείο πρέπει να έχει περισσότερα αλλα αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι ο πιό όμορφος του κόσμου! LOL Έχω και ένα πρόβλημα με τις τροφές του αλλα για αυτό έγραψα σε άλλο post με θέμα την διατροφή των παπαγάλων μας!
 
Μπράβο Βαγγέλη για την πρόοδο στη σχέση σου με το Πικατζούλι σου! Πραγματικά τα κοκατιλάκια είναι τρέλλα σκέτη... Θέλουμε φωτογραφίες του και youtube όταν βρείτε χρόνο, για να χαρούμε την αγάπη σας!
 
Back
Top